Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de Eğitimin Evrenselleşmesi ve Yeni Yönelimler" kitabı yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de Eğitimin Evrenselleşmesi ve Yeni Yönelimler" kitabı yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Türkiye'nin 2000'li yıllardan itibaren eğitime erişimi ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için yaşanan dönüşümü ulusal ve uluslararası veriler ışığında kaleme aldığı "Türkiye'de Eğitimin Evrenselleşmesi ve Yeni Yönelimler" adlı kitap, TRT World Research Center tarafından İngilizce'ye çevrilerek yayımlandı.
Kitap'ta; ulusal ve uluslararası verilerin, Türk eğitim sisteminin son yirmi yılda önemli ölçüde geliştiğini; bu bağlamda Türkiye'nin 2000'li yıllardan itibaren eğitime erişimi ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için önemli bir dönüşüm yaşadığını kaydediyor.
Kitapta özellikle eğitimin yaygınlaştırılmasının, önemli iyileştirme çabalarının bir sonucu olarak en çok dezavantajlı gruplara fayda sağladığı aktarılırken, eğitim sisteminde kapsayıcılığın artırılmasına yönelik adımlar atıldığı, üniversiteye girişte katsayı uygulaması ile başörtüsü yasağının kaldırıldığı ve seçmeli derslerin önemli ölçüde çeşitlendirildiği vurgulanıyor. Dolayısıyla bu dönemin, eğitimin demokratikleşmesi ve evrenselleşmesi için kritik bir aşama olduğu ifade ediliyor. Böylece bu kitap, eğitim sisteminde son 20 yılda meydana gelen gelişmeleri değerlendirmeyi, bu gelişmelerin sonuçlarını ulusal ve uluslararası verilere dayanarak objektif olarak değerlendirmeyi amaçlıyor.
Bu yönüyle söz konusu kitap, okullar arasındaki başarı farklarını azaltacak ve böylece Türkiye'nin eğitiminde fırsat eşitliğini artıracak yeni eğitim politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak.
Kitapta yine, son 20 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen dönüşümün geniş bir bakış açısı ile ulusal ve uluslararası verilerle değerlendirilmesi, bunun yanında eğitimde yeni yönelimler ve bu yönelimlerin çıktıları detaylı şekilde inceleniyor.
Bu doğrultuda uluslararası görünürlüğü olan yeterli kaynak bulunmazken; bu kitabın geniş bir bakış açısıyla ele alınarak bir başucu kaynağı oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca kitapta 2022 yılına dair birçok güncel istatistik bulunuyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene
Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)
Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E
Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin
Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’n
İşçilerin kaldığı konteynerlerde korkutan yangın
Sinop’ta otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
03Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gece saatlerinde köprü trafiği devam ediyor
04İran’dan AB’ye Grönland çıkışı: "Eğer koruyamıyorsanız biz gelip koruyalım"
05Ardahan’da bir adam, her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
06Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü
0714 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük