MENÜ

Bakan Tekin: "2024 yılı yaz ayında Mesleki ve Teknik Eğitim Politika belgesi yayınladık ve bu anlamdaki iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıdık"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2024 yılı yaz ayında Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Politika belgesi yayınladık ve bu anlamdaki iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıdık. Yeni eğitim-öğretimle ilgili yeni adımlar attık. Sektör

Yayınlanma: 12 Ocak 2026 16:32 Güncelleme: 13 Ocak 2026 07:45
Bakan Tekin: "2024 yılı yaz ayında Mesleki ve Teknik Eğitim Politika belgesi yayınladık ve bu anlamdaki iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıdık"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2024 yılı yaz ayında Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Politika belgesi yayınladık ve bu anlamdaki iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıdık. Yeni eğitim-öğretimle ilgili yeni adımlar attık. Sektör içi okul, sektöre entegre okul, bölge okulları gibi okullar kurduk" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. arasında Mesleki Eğitim İş Birliği İmza Protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Bakan Tekin, imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolünün Türkiye’de ekonominin gelişmesi ve ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirilme sürecine katkı sağlayacağını ifade etti. Tekin ayrıca, 2024 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla yürürlüğe giren Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile gençlerin iş ihtimallerinin artacağını ve bu belge ile sektör içi okul, sektöre entegre okul, bölge okulları gibi okullar kurduklarını belirtti.

"Mesleki ve Teknik Eğitimde yapılması gereken şeyler kuşkusuz önemli"
Bakan Tekin, bu projenin genç istihdama büyük katkı sunacağını belirterek, "Türkiye’deki ekonomik altyapının yürütülmesinde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirilmesi sürecindeki boyutu anlamında Mesleki ve Teknik Eğitimde yapılması gereken şeyler kuşkusuz önemli. Ama bir boyutu var o da olağan toplumsal yapının olağan işleyişi içerisinde olağan dışı müdahalelerle toplumdaki dengenin bozulma süreçlerinden bir tanesi olan darbeler ve darbelerin oluşturduğu travmatik ortamlardır. Maalesef Mesleki ve Teknik Eğitim de bu anlamda darbe psikolojisinden çokça etkilenen alanlardan bir tanesi. Dolayısıyla bu alana yoğun mesai harcamamızın önemli başlıklarına sebeplerinin bir tanesi de bu demokratik siyasal yaşam üzerindeki mekanizmaların kaldırılarak yeniden demokratik işleyiş zeminin ortaya çıkarılmasıdır. Biz Türkiye’nin demokratikleşmesi için Türkiye’de olağan demokratik düzenin işlemesi açısından bu ve bunun gibi benzeri adımları atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"KGF ve Halkbank ile güzel bir etkinliğin içerisine girdik"
KGF ve Halkbank iş birliği içerisinde yeni nesil gençlerin kalifiyeli eleman olarak yetiştirilmesinin Türkiye’nin geleceğin ışık olacağını vurgulayan Bakan Tekin, "Ticaret odaları, sanayi odaları, meslek örgütleri, il istihdam kurulları ve yetkili kimler varsa konuşarak ne tür nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğu, Türkiye’nin kalkınması açısından hangi alanlarda uzmanlaşmış elemanlara ihtiyaç duyulduğu tespit edildi ve bunların en iyi şekilde eğitim alabilecekleri ortamlar oluşturuldu. 2024 yılın yaz ayında Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Politika belgesi yayınladık ve bu anlamdaki iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıdık. Yeni eğitim-öğretimle ilgili yeni adımlar attık. Sektör içi okul, sektöre entegre okul, bölge okulları gibi okullar kurduk. Derdimiz, Mesleki ve Teknik Eğitimin bu anlamda yaygınlaştırılmasıdır. Bugün de bu vesileyle KGF ve Halkbank ile Mesleki ve Teknik Eğitim alan çocuklarımızın eğitimlerinden sonra meslekleriyle ilgili girişimciliklerini destekleyebilecek güzel bir etkinliğin içerisine girdik. Hem genç girişimcilerin desteklenmesi hem de bu anlamda nitelikli bir biçimde yetişmiş gençlerin desteklenmesi ülkemiz açısından, çok faydalı birer girişim" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, KGF Başkanı Erdoğan Özegen, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Salih Kaygusuz katılım sağladı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
Protokol ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan 29 yaş ve altı gençlerin kendi işlerini kurmaları ve KOBİ’ler bünyesinde mezun oldukları alanda istihdam edilmeleri amaçlanıyor. Ayrıca protokol çerçevesinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumundan mezun olup, kendi alanında iş kuran girişimcilerin ve mezunları alanında istihdam eden KOBİ’lerin krediye erişimine destek olmak için KGF tarafından yaklaşık 3 milyar 750 milyon lira bütçe ayrılacağı da ifade edildi.
ETİKETLER: Bakan, Tekin:, "2024, yılı, yaz
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci için 2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrenciler, son ders zilinin çalmasıyla birlikte karnelerini alarak yaz

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

264. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar başkanlığında gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda konuşan Özvar, yükseköğretimde yürütülen dönüşüm çalışmalarının merkezinde Türkiye'nin insan k

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, 26 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Geçtiğimiz eylülde başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı, cuma günü

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Sendika açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri sonrasında müdür başyardımcılığı görevinin kaldırılması ve bazı yöneticilik uygulamalarının sona erdirilmesi nedeniyle çok sayıda müdür yardımcısının norm kadro faz

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerinin yolunu tutan öğrenciler, okul kapılarında yoğunluk oluşturdu. Sınav binalarında alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri titizlikle kon

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya

Bursa’da YKS’nin ilk oturumu tamamlandı

Bursa’da YKS’nin ilk oturumu tamamlandı

ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha

Diyarbakır’da YKS heyecanı: Bazı adaylar son dakikada sınava yetişti

Diyarbakır’da YKS heyecanı: Bazı adaylar son dakikada sınava yetişti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30