Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya’da düzenlenen “50. Yılda 50 Kütüphane” programında Türkiye’nin 2002 sonrası eğitim altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, sınıf mevcutlarından derslik sayısına kadar pek çok alanda dünya ortalamaları
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya’da düzenlenen “50. Yılda 50 Kütüphane” programında Türkiye’nin 2002 sonrası eğitim altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, sınıf mevcutlarından derslik sayısına kadar pek çok alanda dünya ortalamalarının yakalandığını vurguladı.
İlim Yayma Vakfı’nın kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla hayata geçirilen “50. Yılda 50 Kütüphane” projesi kapsamında Malatya’da düzenlenen program, eğitim yatırımlarının deprem sonrası yeniden yapılanma sürecindeki stratejik rolünü bir kez daha ortaya koydu.
Yeşilyurt ilçesi Suluköy Mahallesi’nde bulunan Kahramanlar İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitim camiası mensupları, öğrenciler ve veliler katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Vali Seddar Yavuz'un açılış konuşması ile başlayan programda söz alan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, vakfın 50. yıl faaliyetlerinin 6 Şubat depremleri sonrası yeniden ele alındığını belirterek, önceliğin tamamen deprem bölgesine yönelik çalışmalara verildiğini söyledi. Depremlerin 11 ili ve milyonlarca vatandaşı derinden etkilediğini vurgulayan Erdoğan, bu süreçte vakıf olarak ilk etapta insani yardımlara yoğunlaştıklarını, ardından kalıcı ve nitelikli eğitim yatırımlarına yöneldiklerini ifade etti.
Bu çerçevede hayata geçirilen “50 Okula 50 Kütüphane” projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmesi doğrultusunda deprem bölgesindeki 36 okula modern kütüphaneler kazandırıldığını kaydeden Erdoğan, 130 binin üzerinde kitabın öğrencilerle buluşturulduğunu belirtti. Her bir okulda ortalama 2 bin 500 ila 3 bin kitaplık kütüphaneler oluşturulduğunu aktaran Erdoğan, bu alanların öğrencilerin hem ders çalışabileceği hem de okuma kültürünü geliştirebileceği şekilde tasarlandığını dile getirdi. Kütüphanelerin, okul türü ve fiziki imkânlar dikkate alınarak yerinde projelendirilip hayata geçirildiğini ifade eden Erdoğan, Malatya’da da dört okulda bu kapsamda kütüphane açılışlarının gerçekleştirildiğini söyledi.
İlim Yayma Vakfı’nın 50, İlim Yayma Cemiyeti’nin ise 75 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Bilal Erdoğan, bu kurumların Türkiye’nin eğitim, kültür ve insan kaynağının yetişmesinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Vakıf olarak akademik çalışmaları ve bilimsel üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirten Erdoğan, iki yılda bir verilen İlim Yayma Ödülleri ile Türkiye’nin en prestijli akademik ödüllerinden birini takdim ettiklerini, bu çalışmaların Türkiye Yüzyılı hedeflerinin güçlü bir akademik altyapı ile desteklenmesine katkı sunduğunu kaydetti. Devletin son yıllarda eğitim alanında güçlü bir altyapı oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının bu altyapıyı daha nitelikli hale getirme sorumluluğu taşıdığını da sözlerine ekledi.
Programda son olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Türkiye’nin eğitim alanında son 20 yılı aşkın sürede çok ciddi bir dönüşüm yaşadığını rakamsal verilerle ortaya koydu. 2002 yılında başlatılan “Cumhuriyetin 100. Yılına Mektuplar” projesine atıfta bulunan Bakan Tekin, o dönemde öğretmenlerin 45-50 kişilik sınıflarda ders anlatabilmeyi hedef olarak gördüğünü, bugün ise Türkiye’nin sınıf mevcutları açısından OECD ortalamasına ulaştığını söyledi. Temel eğitim ve ortaöğretimde sınıf ortalamalarının yaklaşık 20 kişiye düştüğünü belirten Tekin, bunun eğitim kalitesine doğrudan yansıyan önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
Derslik ve öğretmen sayısındaki artışa da dikkat çeken Bakan Tekin, 2002 yılında yaklaşık 350 bin olan derslik sayısının bugün 750 bine ulaştığını, tüm devlet okullarında etkileşimli tahta ve internet erişiminin sağlandığını, EBA’nın dünyanın en büyük eğitim içerik ağlarından biri haline geldiğini kaydetti. Bu dönüşümün arkasında eğitime öncelik veren güçlü bir siyasi irade bulunduğunu vurgulayan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime yapılan yatırımı stratejik bir öncelik olarak gördüğünü dile getirdi.
Deprem bölgesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Tekin, 6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’da 1149 yeni dersliğin eğitim öğretime kazandırıldığını, mevcut derslik sayısının deprem öncesine göre yüzde 8 artırıldığını açıkladı. Devam eden yatırımların tamamlanmasıyla bu artışın yüzde 25’e ulaşacağını belirten Tekin, merkezi idare, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğiyle Malatya’nın eğitim altyapısının daha güçlü bir noktaya taşındığını söyledi.
Eğitimin yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürütülebilecek bir alan olmadığını vurgulayan Tekin, sivil toplum kuruluşları, aileler ve yerel yönetimlerle birlikte yürütülen iş birliklerinin demokratik ve katılımcı bir anlayışın gereği olduğunu ifade ederek, İlim Yayma Vakfı’nı bu noktada örnek bir paydaş olarak gösterdi.
Konuşmaların ardından deprem bölgesinde tamamlanan kütüphanelerin toplu açılışı gerçekleştirildi. Program, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan’ın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e günün anısına tablo takdim etmesiyle sona erdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Battalgazi’de 5.6 büyüklüğünde deprem
Malatya Sallandı: 5.6’lık Deprem Bölgeyi Korkuttu
035.6’lık Deprem Sonrası Yetkililerden İlk Açıklamalar Geldi
04Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Malatya Depremi Yorumu: “Bölge Hareketliliğini Sürdürüyor”
05Sinan Akıncı’dan Malatya Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı
06Battalgazi’de Deprem Anı Kameralara Yansıdı
07Malatya'da Deprem Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük