Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.Hukuk Fakültesi öğrencilerinin daveti üzerine Atatürk Üniversitesine gelen Bakan Tunç’u, Rektör Yardımcısı...
Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.
Hukuk Fakültesi öğrencilerinin daveti üzerine Atatürk Üniversitesine gelen Bakan Tunç’u, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin İkizler karşıladı.
Dekan Vekili Prof. Dr. İkizler’den fakülte hakkında bilgi alan Bakan Tunç, Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir eğitim kurumunda öğrencilerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek, öğrencilerin gerçekleştirdikleri bu tarz etkinlikleri, kendilerini geliştirmeleri ve eğitimleri açısından takdirle karşıladığını ifade etti. Dekanlık ziyaretinin ardından Atatürk Üniversitesi Erzurum Hukuk Kulübünün düzenlemiş olduğu Meclis Simülasyon Programına katılan Bakan Tunç, öğrencilerle buluştu.
“Bu Faaliyetin Sanatkarları, Mimarları Öğrencilerimizdir”
Programın açılışında konuşan Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin İkizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş olan Gazi Meclisin 103. yılında meclis faaliyeti yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Simülasyon kelimesinin dilimize Fransızcadan giren bir kelime olduğuna değinen Prof. Dr. İkizler, Türk Dil Kurumunun sözlüğünde bu kelimenin karşılığı olarak öğrence kavramının önerildiğini belirterek şunları söyledi: “Öğrence, öğrenmeden ortaya çıkarılmış bir kavram. Bu bağlamda öğrence ya da simülasyonun, okumak veya dinlemek suretiyle edinilen bir bilginin hayata geçirilerek, uygulamaya dökülerek ve pekiştirilerek öğrenmesini sağlamaya yönelik olarak gerçekleşen bir faaliyet. İşte bu anlamda parlamento faaliyetlerinin, meclisin işleyişinin adeta yaşatılarak orada bulunuyormuş gibi incelenerek o konuda bilgi edinilmesini sağlayan bu tür simülasyon faaliyetlerini çok faydalı buluyorum. Bu faaliyetin sanatkarları, mimarları öğrencilerimizdir. Meclis Simülasyonunda emeği geçen öğrencilerimizin güzide kulüplerinden Erzurum Hukuk Kulübüne, öğrencilerimizin faaliyet gösterdiği tüm kulüplere daima destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve bizleri kırmayarak fakültemize teşrif eden Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Kardeşlerimizin Başarılarını Memnuniyetle Karşılıyoruz”
Meclis Simülasyon Programında yaptığı konuşmada, Hukuk Fakültesindeki öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesine olanak sağlamanın devletin asli görevi olduğunu aktaran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu öğrencilerin kalitesinden bahsetti.
Bakan Tunç: “Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan kardeşlerimizin özellikle hakimlik ve savcılık sınavlarında yüksek başarı gösterdiğini memnuniyetle görüyoruz. Bu başarı inşallah giderek devam edecek. Ben buna inanıyorum. Bugünkü bu faaliyet özellikle hukuk eylemine, yasamaya, kanunlara, hukuka verdiğiniz özellikle hukuk kulübünün bu çalışmaları takdire şayan. Sizleri tebrik ediyorum. Bugün aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Burada bir nevi Meclis tatbikatı yapıyorsunuz. Sizin aranızda milletvekilleri çıkacak. Çünkü Meclisteki milletvekillerinin üçte biri hukukçu” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, 23. Dönem AK Parti Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu başkanlığında, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Meclis Simülasyon Programı gerçekleşti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer
Güney Kuşak Yolunda Kaza; 2 Yaralı
Sadıkoğlu’ndan AB Bilgi Merkezi hamlesi
03Muhtarlar ve Oda Başkanlarından Karademir'e, Kreş Çağrısı İçin Tam Destek
04Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, sosyal destek çalışmalarını yerinde inceledi
05Motosiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kamerada
06Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da yetim ailelere eğitim ve gıda desteği
07Malatya Havalimanı'ndan 8 ayda 568 bin yolcu uçtu
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor