Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızı acı sürecin yıpratıcı etkilerinden korumak için gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumundayız. Çocuk adalet sistemini onarıcı adalet yaklaşımıyla yeniden yapılandırılması ve mağdur odaklı bir...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızı acı sürecin yıpratıcı etkilerinden korumak için gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumundayız. Çocuk adalet sistemini onarıcı adalet yaklaşımıyla yeniden yapılandırılması ve mağdur odaklı bir yaklaşım benimsenmesini somut bir hedef olarak ortaya koyacağız" dedi.
Adalet Bakanı Tunç, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen ’Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması İşlemleri Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı.
Buradaki konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıları kınayan Tunç, saldırılara sessiz kalan devletler ve uluslararası kuruluşlara birtakım eleştiriler yöneltti.
"Demokrasi, insan hakları, çocuk hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik sözcüklerini dillerinden düşürmeyen uluslararası kuruluşlar ile devletler bu zulmü sessizce seyrediyor" diyen Tunç, dünyanın gözü önünde, çoğu çocuk ve kadın binlerce masum insanın, teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürüldüğünü söyleyerek, "Gazze’de yalnızca çocuklar ve masumlar değil, insanlık ölüyor. Biz inanıyoruz ki o çocukların ahı, çocuk katliamlarını yapanları tutacak. Bu katliamı yapanlar, insanlığın huzurunda hesap verecekler. Buna yürekten inanıyoruz" ifadelerini kulandı.
Adli süreçte çocuk haklarının gözetilmesi ve çocuklara yönelik koruyucu destekleyici tedbirlerin etkinleştirilmesi doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini hatırlatan Tunç, çocukların yaşları, fiziksel veya ruhsal durumları nedeniyle suçtan daha fazla etkilendiğini aktardı.
"Gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumundayız"
Bakan Tunç, çocuk haklarının aynı zamanda insan hakkı demek olduğunu vurgulayarak, "Bu noktada çocuklarımızı acı sürecin yıpratıcı etkilerinden korumak için gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumundayız. Bu sebeple hazırlığına başladığımız Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı’nda, çocuk adalet sistemini onarıcı adalet yaklaşımıyla yeniden yapılandırılması ve mağdur odaklı bir yaklaşım benimsenmesini somut bir hedef olarak ortaya koyacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çocukların korunması noktasına çok hassas olduğunu dile getiren Tunç, "Henüz daha kanun yokken o dönemde Başbakanlık genelgesiyle Çocuk İzlem Merkezleri’ni uygulamaya koydu ve bu genelge sonrasında devam eden uygulamaları özellikle yasal altyapısını oluşturan kanun düzenlemelerini gerçekleştirdik ve ülke geneline yaygınlaştırdık. Çocuk mahkemesi sayısını arttırdık; 83’e yükseldi" dedi.
"Suça sürüklendiği iddia edilen’ demek lazım"
Tunç, Çocuk Adalet Merkezi’nin ilk pilot uygulamasının Erzurum’da olduğunu hatırlatarak, "Ülke geneline yaygınlaştırarak gerek suç mağduru çocukların gerekse suça sürüklenen çocuklar, aslında ’suça sürüklenen’ diyoruz ama ’suça sürüklendiği iddia edilen’ demek lazım. Suça sürüklendiği iddia edilen çocukların da adliyelerden, yetişkinlerin bulunduğu yerlerden ayrı şekilde yargılamalarının yapılması noktasındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" cümlelerine yer verdi.
"Hepimizin vicdanını sızlatan görüntüler vardı"
Çocukların velayetinin boşanma sonucunda bir tarafa verildiğini ve bu çerçevede çocukla kişisel ilişki kurulma süreci olduğunu belirten Tunç, şöyle konuştu:
"İcra memurları ve polisler vasıtasıyla çocuklar bir meta gibi, bir mal gibi alınıp o çirkin görüntüler, hepimizin vicdanını sızlatan görüntüler vardı. Bunun değişmesi gerektiği de yıllarca tartışıldı; ama uygulamaya konulamamıştı. Benim Adalet Komisyonu’nda olduğum dönemde yasalaştı. Sayın Bakanımızla da o dönemde görüşmelerimiz olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle ’bu kötü uygulamaları artık kaldırın’ diye talimatları vardı. O uygulamaların artık bir yıldan bu yana olmadığını görüyoruz."
Tunç, çocuk görüşme merkezlerinde çocuğun üstün yararlarının korunması ve düşünülerek güzel bir çalışma gerçekleştirilebildiğine dikkati çekerek, "Elbette ki uygulamada bazı aksaklıklar, sıkıntılar olabilir. İşte bu çalıştayda, o aksaklıkları sizler gündeme getirdiniz. Onları da ortadan kaldırarak bu işleyişin daha verimli olmasını, daha çocuk yararının olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara ilişkin olarak, "Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum. Karşı tarafı yerle bir ederken ateşkes yapmazsınız" ifadelerini kullandı. Trump, Hürmüz Boğazı’nda deniz ticaretinin güvenliğinin sağ
AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlar bir araya geldi.Yoğun katılımın olduğu program, Cumhurbaşkanı Recep Ta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemlerinde etrafı saran ateş çemberinden ülkeyi uzak tutmak olduğunu belirterek, "Bizim gündemimizde diplomatik temaslarla bölgemizdeki savaşlara çıkış yolu bulmak var. Biz bunlarla meşgulken ana muhalefetin ve başın
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Amerika, İsrail ve İran savaşından hareketle söylüyorum; Türkiye’mizin, ülkemizin minimumda etkilenmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, yol arkadaşları olarak da bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz,
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Küplüce’deki uygulama noktasını ziyaret etti. Uygulama noktasında incelemelerde bulunan Vali Kalaylı, kolluk kuvvetleri ve durdurulan araçlardaki ailelerle bayramlaştı.Küplüce uygulama noktasını z
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı için yayınladığı mesajda, "Rusya’nın değerli Müslüman yurttaşlarını, Ramazan Bayramı’nın coşkusuyla içtenlikle kutluyorum" dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı için bir mesaj yayınl
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Ramazan Bayramı mesajında," Ramazan Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutuklulara bayram iklimini hissedebilmeleri için açık görüş imkanı da sağladık. Bu uygulamanın, toplumsal bağların güçlenmes
AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm İslam aleminin ve Denizlili hemşehrilerinin bayramını kutlayarak birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.Başkan Subaşıoğlu mesajında, Ramazan ayını
Elazığ’da, makas atan araç kamerada
ABD ordusu, İran’ın tek yönlü saldırı İHA’larını vurdu
03Tarlaya giren otomobil ağaca çarptı, sürücü gözyaşlarını tutamadı
04Aksaray’da hafif ticari araç takla attı: 2 ağır yaralı
05Bakan Gürlek: "Eskişehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı"
06İran’ın son füze saldırıları İsrail’deki birçok bölgede maddi zarara yol açtı
07Tekirdağ’da takside yolcu dehşeti: Şoförü omzundan bıçakladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük