MENÜ

Bakan Uraloğlu: "İran, ABD ve İsrail savaşı masum sivillerin hayatını tehdit ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’da TÜRASAŞ personeli, siyasi parti temsilcileri ve üniversite öğrencileri iftarda buluştu. Bakan Uraloğlu, "Ortadoğu’da patlak veren İran, ABD ve İsrail savaşı masum sivillerin hayatını tehdit ediyo

Yayınlanma: 06 Mart 2026 21:45 Güncelleme: 07 Mart 2026 00:05
Bakan Uraloğlu: "İran, ABD ve İsrail savaşı masum sivillerin hayatını tehdit ediyor"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’da TÜRASAŞ personeli, siyasi parti temsilcileri ve üniversite öğrencileri iftarda buluştu. Bakan Uraloğlu, "Ortadoğu’da patlak veren İran, ABD ve İsrail savaşı masum sivillerin hayatını tehdit ediyor, küresel ticaret ve enerji güvenliğini de bir anlamda sarsıyor. Ama herkes bilsin ki bu son hadiseler karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin duruşu çok nettir. Türkiye tüm provokasyonlara rağmen diplomasiden ve barıştan yanadır ve bu tavrını ortaya çok net bir şekilde koymuştur" dedi.
Sakarya’daki temasları kapsamında demiryolu sanayisinin kalbi olan TÜRASAŞ tesislerinde incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, milli hızlı trenin raylarla buluşma sevincini çalışanlarla paylaştı. TÜRASAŞ personeli, siyasi parti temsilcileri ve üniversite öğrencileri iftarda bir araya gelen Uraloğlu, Ortadoğu’da yaşanan gerilimden Türk hava sahasına yönelen füze olayına, deniz ticareti güvenliğinden yerli sanayinin önemine kadar birçok kritik konuya değindi.

"Her türlü olaya karşı da hazırlıklı olduğumuzu özellikle söylemek isterim"
Bölgedeki barış ve istikrarın kırılganlığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Bugün Ramazan ayının huzur ve maneviyat dolu günlerinde bile bölgemizde barış ve istikrarın ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha görüyoruz. Ortadoğu’da patlak veren İran, ABD ve İsrail savaşı masum sivillerin hayatını tehdit ediyor, küresel ticaret ve enerji güvenliğini de bir anlamda sarsıyor. Ama herkes bilsin ki bu son hadiseler karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin duruşu çok nettir. Türkiye tüm provokasyonlara rağmen diplomasiden ve barıştan yanadır ve bu tavrını ortaya çok net bir şekilde koymuştur. Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşürülen İran’a ait balistik füze olayını da hatırlayalım. İran’dan ateşlendi ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türk hava sahasına yönelen bu füze, NATO hava savunma unsurları tarafından zamanında etkisiz hale getirilmiştir. Hamdolsun can kaybı ve yaralanma söz konusu olmadı. Olayın doğrudan Türkiye’yi hedefleyen bir operasyon olmadığı anlaşılmıştır. Buna rağmen Türkiye, her türlü provokasyona, muhtemel saldırı tehditlerine kapılmadan soğukkanlılıkla ve milli çıkarlarını gözeterek hareket etmektedir. Her türlü olaya karşı da hazırlıklı olduğumuzu özellikle söylemek isterim" dedi.

"Bölge hali hazırda yüksek risk taşıyor"
Bölgedeki deniz ticareti ve gemi güvenliği konusundaki son durumu da paylaşan Uraloğlu, "Hürmüz Boğazı’nda da gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Bölgede Türk bayraklı gemimiz olmamakla birlikte sahibi Türk olan gemilerimiz var. Bunları yakından takip ediyoruz. Şu anda Basra Körfezi’nde yüzlerce gemi bekliyor. Bazı ticari gemilerde hasar bildirimi de duyuyoruz. Bölge hali hazırda yüksek risk taşıyor. Gemilerin seyir durumlarını yakından takip etmelerini ve ihtiyaç halinde gerekli merciler ile temas halinde olmaları gerektiğini bildirdik, yakından da takip ediyoruz. Denizcilerin güvenliği ve ticaret filomuzun korunması için gerekli tüm diplomatik ve idari tedbirleri kararlılıkla almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"Bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanamayacak bir konuma geldik"
Türkiye’nin 2002 yılından bu yana her alanda çağ atladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu,"Gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakmak için her alanda yatırımlara imza attık. Ülkemiz sosyal anlamdan ekonomiye, hukuktan dış politikaya, eğitimden sağlığa, savunma sanayisine, ulaşımdan çevre ve şehirciliğe, üretimden teknolojiye her alanda çağ atladı çok şükür. Hizmetlerimiz ile halkımızın karşısına çıktık ve bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanamayacak bir konuma geldik. Bugünleri öngörerek teknolojik anlamda çağın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olmak için var gücüyle çalışan ve her adımını planlayan bir Türkiye inşa ettik. Çünkü yerli sanayimiz olmazsa, kendi araç ve gereçlerimiz olmazsa, üretemezsek olmazsa olmazdı. Bunları beraberce yapıyoruz. Bunları düşünemezseniz küresel oyuncu olamazsınız" şeklinde konuştu.
ETİKETLER: Bakan, Uraloğlu:, "İran,, ABD, İsrail
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye yüzyılını adaletin yüzyılı olarak yapmak için durmadan çalışacağız"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye yüzyılını adaletin yüzyılı olarak yapmak için durmadan çalışacağız"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "En temel felsefemiz, yargı hizmetlerini hızlandırmaktır. Milletimizin adalete layık olan ihtiyacını gidermek ve Türkiye yüzyılını adaletin yüzyılı yapmak için durmadan çalışacağız" dedi.Bakan Gürlek, Sakarya’da protokol üyeleri

Bakan Güler, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Bakan Güler, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti.Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’yu makamında kabul etti.

Azerbaycan, İran’daki tüm diplomatik personelini geri çekiyor

Azerbaycan, İran’daki tüm diplomatik personelini geri çekiyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan, İran’daki tüm diplomatik personelini geri çekiyor" dedi.Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mihai Popshoi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ce

Başkan Aydemir’den, Balıkesir çiftçisine 867 milyon TL’lik müjde

Başkan Aydemir’den, Balıkesir çiftçisine 867 milyon TL’lik müjde

Balıkesir tarımı için beklenen müjde AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’den geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Balıkesirli üreticilerin hesaplarına toplamda 867 Milyon TL tutarında bir destekleme ödemes

Başkan Tatık, Tavas’a değer katan projeleri sahada inceledi

Başkan Tatık, Tavas’a değer katan projeleri sahada inceledi

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, ilçede planlanan ve yapımı devam eden sosyal alan projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, ilçede planlanan ve yapımı devam eden projeleri yerind

AK Parti Teşkilatı Bayburt’ta iftar sofrasında bir araya geldi

AK Parti Teşkilatı Bayburt’ta iftar sofrasında bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Dünya mazlumlarına umut olacak, bölgemizde çatışmaları sona erdirecek, haktan ve adaletten yana b

Ankara’da dernek çalışanları iftarda buluştu

Ankara’da dernek çalışanları iftarda buluştu

Atayurt Birlik ve Kültür Derneği çalışanları Ankara’da bir iftar yemeğinde bir araya geldi.Atayurt Birlik ve Kültür Derneği Ankara’da bir lokantada iftar programı düzenledi. İftar programında konuşan Atayurt Birlik ve Kültür Derneği Başkanı Haki Güner, "A

Bakan Işıkhan: "Türkiye olarak, sulhun ve sağ duyunun hakim olduğu bir diplomasi ortamının tesisi için çalışmaya devam edeceğiz"

Bakan Işıkhan: "Türkiye olarak, sulhun ve sağ duyunun hakim olduğu bir diplomasi ortamının tesisi için çalışmaya devam edeceğiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uşak’taki çeşitli ziyaretlerinin ardından "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:23
Güneş 06:44
Öğle 12:43
İkindi 15:58
Akşam 18:32
Yatsı 19:48

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
54
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
29
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13