Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası hakkında yapılan eleştirilerle ilgili,...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası hakkında yapılan eleştirilerle ilgili, "Bu ülkede hukuk var" diyorsunuz ama sizin aleyhinize karar çıkınca hukuku eleştiriyorsunuz. Bu ikiyüzlülüktür. Burada yapılan tartışmaların tamamı aslında Türkiye'de demokrasinin altını oymak, hukukun altını oymak için yapılan tartışmalardır" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile AK Parti Bozüyük İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Varank ziyaretinde, Yargıtay'ın dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili bir kararı onadığını hatırlatarak, "CHP'nin İstanbul İl Başkanı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalar, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili bir ceza aldı bu il başkanı. Siyasetin içinde olanlar bu kişinin nasıl bir kişi olduğunu gayet iyi bilir. Sosyal medya kullananlar bu kişinin nasıl bir tavır içinde olduğunu gayet iyi bilir. Şimdi bu hanımefendi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten tutun da Cumhurbaşkanına hakaretten ve başka birtakım suçlardan dolayı ceza aldı. Bakıyorsunuz muhalefet partilerine ve onların kuyruğuna takılanlara sanki bu işin planlı bir iş olduğunu ima edercesine özgürlükten, demokrasiden dem vuruyorlar." diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu işi özgürlükten ve demokrasiden dem vurarak anlatanların tamamı emin olun kendilerini sosyal medyadan yapılan birtakım hakaretler için sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili diğer vatandaşlarımızın hepsini mahkemeye veriyorlar. Bu vatandaşlarımızın ceza aldıkları oluyor. İçeriye giren vatandaşlarımız oluyor. Ben buradan şunu sormak istiyorum. Böyle bir ikiyüzlülük olabilir mi? Siz belediye başkanınızla, milletvekilinizle, genel başkanınızla vatandaşları sosyal medya paylaşımları için mahkemeye vereceksiniz, ceza verdireceksiniz, tazminat alacasınız ama sizin İstanbul il başkanınız ceza aldığında "Böyle hukuk mu olur diyeceksiniz?" Bu tamamen ikiyüzlülüktür. Bu ülkede kimseye ayrımcılık yapılmaz. Eğer birisi suç işliyorsa ki dediğim gibi o hanımefendinin neler yaptığını herkes iyi bilir. Gezi zamanında poşulu taş atan fotoğraflarını nasıl yayınladığını buradaki kardeşlerim iyi bilir. Böyle ikiyüzlülükle bu ülkede adalet sistemine zarar vermelerine biz asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.
Bakan Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçen gün CHP'nin Genel Başkanı ne ile övünüyordu? Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı bana dava açtı ama bu dava Yargıtay'da reddedildi. Şimdi sizin lehinize karar çıkınca hukuka güveniyorsunuz, "Bu ülkede hukuk var" diyorsunuz ama sizin aleyhinize karar çıkınca hukuku eleştiriyorsunuz. Bu ikiyüzlülüktür. Burada yapılan tartışmaların tamamı aslında Türkiye'de demokrasinin altını oymak, hukukun altını oymak için yapılan tartışmalardır. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz. Suçunu işleyen cezasını çekecek. Eğer bu ceza siyasetten men edilmeyi gerektiriyorsa kanunları biz bugün yapmadık. Yıllardır bu kanunlarla bu ülke yönetiliyor. Bunların genişletilmesi, özgürleştirilmesi için de en büyük çabayı zamanında biz verdik. Dolayısıyla herkes hak ettiğiyle muamele görecek. Bu manada da bu tartışmalarda ben teşkilattaki kardeşlerimin asla içlerinde bir burukluk olmasını, asla alttan almalarını emin olun istemiyorum. Cezası olan çekecek. Bunun ne özgürlükle alakası var ne demokrasiyle alakası var ne hürriyetle alakası var. Sosyal medya tartışmaları bu ülkede yıllardır var ama bugün geldiğiniz noktada Twitter'i Amerika'da başka bir patron satın aldığında nasıl bütün kuralların değiştiğini de görüyoruz. Bu işin özgürlükle bir alakası yok. Bu manada da bunları en güzel şekilde bizim sokakta vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor."
Bakan Varank konuşmasında, dün Bilecik'te bir demir çelik fabrikasında yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden işçiler için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı olan bir işçiye de acil şifalar dileklerini iletti.
Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.
Adı açıklanmayan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir görüşme talep ettiğini öne sürdü.ABD ve İran tarafından iki ülke arasında yapıldığı açıklanan görüşmeler hakkında çelişkili
ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir müzakereyi reddetme yönündeki tut
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki elektrik santrallerine yönelik tehditlerine yanıt vererek, "ABD’nin İran’daki enerji santrallerine yönelik herha
MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu: "Müyesser Yıldız’ın Namık Öztürk’e dayanarak ileri sürdüğü iddiaların tamamı yalandır"
Bahçesaray’da yola çığ düştü
03Yüksekova’da kar yağışı etkili oldu
04Hatay’da otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
05Van’da çöp kamyonu alev alev yandı
06İstanbul Valiliği’nden Resul Emre Şahan’ın mahkemede savunmasındaki iddialara ilişkin açıklama
07Mobilya atölyesinde yangın
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük