MENÜ

Bakan Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile tıbbi cihaz üreten Macar bir şirketin Türkiye'deki...

Yayınlanma: 03 Mayıs 2023 12:33
Bakan Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile tıbbi cihaz üreten Macar bir şirketin Türkiye'deki açılışında bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Türkiye'de bir araya geldi. Yoğun bakımda tedavi görecek bebekler için tıbbi cihaz üretimi sağlayacak olan şirketin açılışında bir araya gelen bakanlar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Togg'la beraber kısa bir gezinti de yaptı. Togg ile gerçekleştirilen gezintinin ardından iki bakan önce ikili görüşme, daha sonrasında da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Üretim tesisinin açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, karşılıklı üst düzey ziyaretler, kurulan istişare mekanizmaları ve yapılan yatırımlarla, iki ülke arasındaki ilişkilerde her alanda ivme yakaladığını belirterek açılışı gerçekleştirilen Macar şirketin medikal sektöründe Türkiye'de yapılan ilk Macar yatırımın olduğunu dile getirdi.

"250 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım 21 yıllık iktidarımız döneminde çekmeyi başardık"

Varank, son 21 yılda yapılan reformlarla birlikte Türkiye'nin dünyada bir yatırım alanında bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Küresel tedarik zincirindeki kırılmalar başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı uluslararası şirketler güvenli liman olarak ülkemize görmektedir. Ar-Ge'den tasarım merkezlerine, ürün ticarileştirmeden, üretime, bölgesel lojistik faaliyetlerine kadar 300'e yakın global firma faaliyetlerini Türkiye'ye taşıdı. Buradan hem ülkemizdeki pazarlara hem de dünyaya hizmet veriyorlar. 250 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım 21 yıllık iktidarımız döneminde çekmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

Varank ayrıca Türkiye-Macaristan arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yıldönümü sebebiyle 2024 yılını "Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" olarak kutlanacağını bildirirken 2024 yılı içerisinde birçok kültürel etkinliğin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Macar Bakandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ise Türkiye-Macaristan ilişkilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde daha ileri bir noktaya taşındığını belirterek gelecek 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteğini ifade etti.

Macar Bakan'dan Togg'a tam not

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Szijjarto, Türkiye'nin otomobili Togg ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Varank'ın "Togg'a yüz puan verdi" dediği Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "Milli bir ekonomide kendi araçlarını üretme noktasına gelindiğinde bu yeni bir boyuta ulaşır. Biz Macarlar bunu iyi anlıyoruz. Çünkü bizim durumumuzda araç, otomobil sanayi işleme sanayimizin üçte ikisini oluşturmaktadır. Biz sadece Macar otomobillerinin değil en iyi Alman markalarının üretimini yapmaktayız. Önde gelen Çin, Güney Kore firmaları da akü üretmektedir. Doğu ve Batı üretiminin buluşma noktasıdır Macaristan. Türkiye bundan sonra uluslararası otomobil sanayinin sadece önemli bir noktası değil aynı zamanda aracını üretme noktasında; herkes için açıktır ki ülkesinin kat ettiği ekonomik gelişmeyi göstermektedir" diye konuştu.

Bakan Szijjarto ayrıca geçtiğimiz yıl Avrupa'da yaşanan doğalgaz arzı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Szijjarto Macaristan'ın doğalgaz arzında sıkıntı yaşamamasının Türkiye sayesinde olduğunu açıklarken Türkiye'nin transit konusunda güvenli bir ülke olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27