İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ülkemiz genelinde 1 Haziran 2025 tarihinden bugüne kadar 13 ilimizde toplam 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahır yıkık ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" dedi.Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ülkemiz genelinde 1 Haziran 2025 tarihinden bugüne kadar 13 ilimizde toplam 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahır yıkık ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" dedi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yangınların kontrol altına alındığı illerimizde hasar ve zarar tespit çalışmaları AFAD ve ilgili kurumlarımız tarafından ivedilikle yapılmaktadır. Ülkemiz genelinde 1 Haziran 2025 tarihinden bugüne kadar 13 ilimizde toplam 407 konut, 17 iş yeri ve 96 ahır yıkık ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, paylaşımında şu bilgileri verdi:
"İzmir ilimizde; 288 bina, 320 bağımsız bölüm, 252 konut, 13 iş yeri, 27 ahır, Bilecik ilimizde; 134 bina, 157 bağımsız bölüm, 75 konut, 3 iş yeri, 33 ahır, Hatay ilimizde; 4 bina, 4 bağımsız bölüm, 1 ahır, Çanakkale ilimizde; 8 bina, 9 bağımsız bölüm, 2 konut, 6 ahır, Tekirdağ ilimizde; 12 bina, 13 bağımsız bölüm, 1 konut, 11 ahır, Sakarya ilimizde; 10 bina, 12 bağımsız bölüm, 7 konut, 2 ahır, Karabük ilimizde; 64 bina, 74 bağımsız bölüm, 45 konut, 3 ahır, Antalya ilimizde; 7 bina, 7 bağımsız bölüm, 3 konut, 1 ahır, Ankara ilimizde; 8 bina, 12 bağımsız bölüm, 11 konut, Uşak ilimizde; 11 bina, 13 bağımsız bölüm, 4 konut, 7 ahır, Mersin ilimizde; 6 bina, 6 bağımsız bölüm, 3 konut, Bursa ilimizde; 5 bina, 5 bağımsız bölüm, 1 konut, 1 iş yeri, 3 ahır ve Kahramanmaraş ilimizde; 4 bina, 5 bağımsız bölüm, 3 konut, 2 ahır olmak üzere hasar ve zarar tespit çalışmaları yapılmıştır."
Yangından etkilenen illere toplam 128 milyon 470 bin 242 lira ödenek gönderildiğini belirten Yerlikaya, 7 ilde bulunan 490 haneye 83 milyon 277 bin 710 lira ödeme yapıldığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, illere yapılan ödemelere ilişkin de şu bilgileri paylaştı:
"İzmir ilimizde hasar gören 295 konut için toplam 34 milyon 367 bin 450 lira ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere 6 milyon 206 bin 620 lira olmak üzere toplam 40 milyon 574 bin 70 lira, Bilecik ilimizde 69 konut için 5 milyon 745 bin ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere 29 milyon 923 bin 904 lira olmak üzere toplam 35 milyon 668 bin 904 lira, Manisa ilimiz Akhisar ilçesinde 5 konut için 1 milyon 677 bin 900 lira, Hatay ilimizde 71 konut için zarar tespit çalışmaları kapsamında 2 milyon 229 bin 100 lira, Çanakkale ilimizde 2 konut ve 8 eşya hasarı, toplam 10 haneye 800 bin 966 lira, Sakarya ilimizde zarar tespit çalışmaları kapsamında 4 haneye 495 bin lira ve Karabük ilimizde zarar tespit çalışmaları kapsamında 36 haneye 1 milyon 831 bin 770 lira ödeme yapılmıştır."
Yangınların kontrol altına alındığı illerde yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından bölge sakinlerinin barınması için 105 konteynerin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, İzmir’de 26, Bilecik’te 27, Sakarya’da 3, Karabük’te ise 7 olmak üzere toplam 63 konteynerin kurulumunun tamamlandığını kaydetti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
06Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük