MENÜ

Bakan Yerlikaya: "Başaramadılar, başaramayacaklar"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını belirterek, "Önce yedi düvel bir oldular; başaramadılar. Sonra bizi birbirimize düşürerek kazanacaklarını sandılar. Ama başaramadılar,

Yayınlanma: 24 Ocak 2026 18:11 Güncelleme: 25 Ocak 2026 14:10
Bakan Yerlikaya: "Başaramadılar, başaramayacaklar"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını belirterek, "Önce yedi düvel bir oldular; başaramadılar. Sonra bizi birbirimize düşürerek kazanacaklarını sandılar. Ama başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.
Samsun’da gerçekleştirilen "Şehit Aileleri ve Gazilerle Milli Dayanışma, Kardeşlik Buluşması"nda konuşan Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ve Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği iş birliğiyle düzenlenen programların, gönülleri birbirine yaklaştıran güçlü bir milli dayanışma köprüsü olduğunu vurguladı. Bu buluşmaların, devletin şehitlere ve gazilere duyduğu vefa ve minnettarlığın en somut göstergesi olduğunu ifade eden Yerlikaya, bin yıldır vatan kılınan bu toprakların her karışının fedakarlıklarla yoğrulduğunu söyledi.
Vatanın bağımsızlığının, ay-yıldızlı bayrağın gölgesinin ve ezanın semalardaki yankısının, canıyla ve kanıyla mücadele eden kahramanlar sayesinde korunduğunu dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:
"‘Şehit Aileleri ve Gazilerimizle Milli Dayanışma, Kardeşlik Buluşmaları’mız, devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize duyduğu vefa ve minnettarlığın en somut göstergesidir. Bin yıldır vatan kıldığımız bu toprakların her karışı, bir bedelin, bir fedakarlığın, bir adanmışlığın şahididir. Vatanımızın bağımsızlığını, ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesini, Ezan-ı Muhammedi’nin semalarımızdaki yankısını, canıyla, kanıyla koruyan kahramanlarımız var bizim. Zehir tacirlerinin kapılarını koçbaşlarıyla kıran, organize suç örgütlerinin nefesini kesen, teröristlere hayatı dar eden yiğitlerimiz var bizim. Bu vatan için candan geçen şehitlerimiz; milletimizin başı dik, alnı açık olsun diye toprağa düştüler. Bu vatan için serden geçen şehitlerimiz; ezan susmasın, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye can verdiler. Gazilerimiz; hayatlarını ortaya koyarak, ‘Bu kutsal toprak sahipsiz değildir’ dediler. Baş eğmediler, aman demediler; mabedimizin göğsüne namahrem eli değdirmediler. İstiklal şairimizin dediği gibi; ‘Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar/O rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar.’ İşte böylesine bir iman ve sadakatle bize bu vatanı emanet bıraktılar. Önce şehitlerimize sonra da sizlere ahdimizdir; biz onların hatırasına zerre miskal gölge düşürmeyeceğiz! Çünkü şehitlerimizin aziz hatırası, bizim istiklalimizdir, gazilerimizin onuru, bizim istikbalimizdir."
Konuşmasında Şehit Polis Emre Albayrak’ı da anan Bakan Yerlikaya, henüz 27 yaşında şehadete yürüyen Albayrak’ın, gençlerin uyuşturucu karanlığına teslim olmaması için görev yaptığını söyledi. Şehidin ailesine hitap eden Yerlikaya, şehitlerin aziz hatırasına asla gölge düşürülmeyeceğini vurgulayarak, "Şehitlerimizin hatırası bizim istiklalimiz, gazilerimizin onuru bizim istikbalimizdir" diye konuştu.

"Başaramayacaklar"
Milletin mayasında kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, bu birlikteliğin silahla, fitneyle ve terörle bozulamayacağını dile getirdi. Yerlikaya, "Milletimizin mayasında kardeşlik vardır, birlik vardır, beraberlik vardır. Bu kardeşlik, bin yıllık birliktelikten süzülüp gelen bir ortak yazgıdır. Bu birlik, silahla bozulamaz, fitneyle parçalanamaz, terörle dağıtılamaz. Önce yedi düvel bir oldular; başaramadılar. Sonra, bizi birbirimize düşürerek kazanacaklarını sandılar. Kardeşi kardeşe vurdurarak, kaleyi içeriden yıkabileceklerini zannettiler. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Terörsüz Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bizi birbirimize düşman eylemek isteyenlere inat, kenetlenmiş şekilde müreffeh yarınlara omuz omuza yürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere ifade ettikleri gibi; ’Terörsüz Türkiye, fitne duvarlarını yıkmak, kardeşliğimize kurulan sinsi tuzakları bozmak, kavlimizi ve muhabbetimizi tazeleyip ülkemizi çok daha parlak bir istikbale taşımak için tarihi bir sorumluluk üstlenmektir.’ Samsun’dan sizlerin huzurunda bir kez daha söylüyoruz, birliğimiz daimdir, kardeşliğimiz ebedidir. Bu vatan bölünmez bir bütündür. Bu yürüyüş büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşüdür. Bu yürüyüş huzurun, güvenin, adaletin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş; şehitlerimizin emanetini yücelten, gazilerimizin onurunu baş tacı eden bir yürüyüştür" ifadelerini kullandı.
Programa, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
ETİKETLER: Bakan, Yerlikaya:, "Başaramadılar,, başaramayacaklar"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Antalya’da servis aracının devrilmesi sonucu yaralanan 16 infaz koruma memuru için geçmiş olsun mesajı yayımladı.Bakan Gürlek yayımladığı mesajda, "Antalya Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görev yapan personelimizi taşıyan servi

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin, "ABD ve İsrail’in İran’da yaptıklarının gerçekten başarılı olacağına ikna olmuş değilim. Aslında ne istiyorlar? Hedef gerçekten rejim değişikliği mi? Eğer hedef buysa

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ve ABD’li yetkililer ile bugün telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edin

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Düzce’de Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batı Karadeniz’in "Efes’i" olarak adlandırılan bölgeye hayran kaldı.Düzce’de birtakım ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek’in son durağı Batı Karadeniz’in "Efes’i"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi için yargı camiası ile sürekli istişare içinde olduğunu belirterek, yeni pakette hakim ve savcıların çalışma şartlarının geliştirilmesi konusunda da çalışma yapacaklarını ifade etti.Bakan Gürlek, Düzce ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savaşın, bölgesel ve küresel istikrara çok ciddi etkilerde bulunduğunu belirterek, "Çocuklar dahil savaşın ürettiği insani maliyetleri hep birlikte görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bu savaşın bir an önce so

İranlı Sözcü Şikarçi: "ABD askerlerinin toplandığı bir otel, bizim açımızdan ABD hedefi sayılır"

İranlı Sözcü Şikarçi: "ABD askerlerinin toplandığı bir otel, bizim açımızdan ABD hedefi sayılır"

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD’lilerin sığındığı otellere yönelik saldırılara ilişkin eleştirilere yanıt vererek "İçinde ABD’li bulunmayan bir otelinizi ne zaman hedef aldık? ABD askerlerinin toplandığı bir otel, bizi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17