MENÜ

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizim için hayati ve elzem olan değerleri görünür kılmak zorundayız. Toprağın, suyun, ormanın, alın terinin her türlü hal ve gerçekliğini insanların dikkatine sunabilmemiz gerekiyor. Gıda arz güvenliği, su ve iklim

Yayınlanma: 18 Aralık 2025 22:13 Güncelleme: 19 Aralık 2025 10:45
Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizim için hayati ve elzem olan değerleri görünür kılmak zorundayız. Toprağın, suyun, ormanın, alın terinin her türlü hal ve gerçekliğini insanların dikkatine sunabilmemiz gerekiyor. Gıda arz güvenliği, su ve iklim krizi meseleleri dünyanın gündemine oturmuş durumda. Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, aynı zamanda gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesidir" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği ve tarımın, ormanın, toprağın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesinin amaçlandığı ’15’inci Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Konferans Salonu’nda düzenledi. Geçen yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan yarışma, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından DenizBank’ın desteğiyle düzenlendi. Yarışma; ’genel’, ’çiftçi’, ’öğrenci’, ’Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları’, ’DenizBank çalışanları’ ve bu yılın teması olan ’Bereketin Yüzyılı’ olmak üzere toplam 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. Katılımcılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarıştılar. Kendi alanında uzman 12 kişiden oluşan Seçici Kurul, 13 Ekim tarihinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında toplanarak ödül alan ve sergilemeye layık görülen eserleri belirledi.
Yarışmaya Türkiye’nin de aralarında olduğu 51 ülkeden toplam 2 bin 11 yarışmacı, 6 bin 71 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 13 eser ödüle layık bulunurken 105 eser de sergilenmek üzere seçildi. Aynı zamanda bir eser de Bakan Yumaklı tarafından ’Bakan Özel Ödülü’ne layık görüldü.

"Gıda arz güvenliği, su ve iklim krizi meseleleri dünyanın gündemine oturmuş durumda"
Yaşanılan çağın görüntü çağı olarak adlandırıldığı, görünür olmayanın adeta yok sayıldığı bir dünyanın içinde olunduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Artık yapay zeka ile hangi görüntünün gerçek hangisinin sanal olduğunu ayırt edemediğimiz bir zamandayız. Gerçeğin peşinde olan fotoğraf sanatçılarımız, işte bu noktada önemli bir misyon üstleniyorlar. Böyle bir dünyada tarım, orman ve insan ilişkisine yönelik her şahitliğin de çok değerli olduğuna eminiz. Öncelikle, bizim için hayati ve elzem olan değerleri görünür kılmak zorundayız. Bunun hepimize düşen bir sorumluluk olduğuna yürekten inanıyorum. Toprağın, suyun, ormanın, alın terinin her türlü hal ve gerçekliğini insanların dikkatine sunabilmemiz gerekiyor. Gıda arz güvenliği, su ve iklim krizi meseleleri dünyanın gündemine oturmuş durumda. Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, aynı zamanda gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesidir. Türkiye olarak, biyo-çeşitlilik açısından oldukça zengin, üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyaya sahibiz. Diğer yandan, alnının teriyle üretmeye çalışan, helal rızık peşinde koşan üreticilerimizin çabası ve fedakarlığı var. Üretime ve üreticiye olan saygımızı daima hissettirmek, bu değerlerimizi daha da değerli hale getirmek gerekiyor. Zira, marifet iltifata tabidir. Bu yüzden, bakanlık olarak tarımsal emeği ve üretimi görünür kılacak her çalışmayı önemsiyoruz" diye konuştu.
İlk defa 2009 yılında başlatılan yarışmanın bir geleneğe dönüştüğünü görmenin, sevindirici olduğu kadar gelecek adına umut verici olduğunu belirten Yumaklı, yarışmaya gösterilen ilgiyi, sanatsal amaçların ötesinde, tarım ve orman konusundaki toplumsal duyarlılığın da bir alameti farikası olarak gördüğünü ifade etti.
Aynı zamanda Bakan Yumaklı, bir şeyi başlatmak kadar, onu amacına uygun olarak yararlı ve işlevsel hale getirmenin de en az o kadar önemli olduğuna değindi ve yarışmaya gönderilen her fotoğrafın arşive önemli bir katkı yapmakla kalmadığını, çalışma mekanlarını en anlamlı ve güzel şekilde süslemeye devam ettiğini dile getirdi.
Öte yandan Yumaklı, bakanlık olarak Türkiye’nin her ne olursa olsun insana ve insanlığa güvendiğini, temel insani değerler etrafında daha iyi bir dünyayı kuracaklarına inandığını vurguladı.
ETİKETLER: Bakan, Yumaklı:, "Mesele, sadece, hayatımızı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Başkan Tanfer, "Belediyelerde Katılımcı Yönetişim" paneline katıldı

Başkan Tanfer, "Belediyelerde Katılımcı Yönetişim" paneline katıldı

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Ulusal Toplantısı ve Başkanlık Devir Teslim Töreni ile "Türkiye’de Belediyelerde Katılımcı Yönetişim" paneline katıldı.Toplantıda, Türkiye Kent Konseyleri

Manisa Büyükşehir’den kaçak atıklara sıfır tolerans

Manisa Büyükşehir’den kaçak atıklara sıfır tolerans

Akhisar Nuri Giyik Sanayi Sitesi’ndeki boş araziye dökülen kaçak atıklar, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede temizlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çevre kirliliğine karşı müsamaha gösterilmeyeceğini vurgul

Edirne’de huzurevi sakinlerinden el emeği göz nuru sergi

Edirne’de huzurevi sakinlerinden el emeği göz nuru sergi

Edirne’de el sanatları öğrenen huzurevi sakinleri, ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.Yaşlılar Haftası dolayısıyla Merkez ve Uzunköprü ilçesindeki huzurevinde kalan yaşlıların ahşap boyama, takı tasarımı, örgü, çeşitli süsler ve ge

Canik Belediyesi’nden aile ekonomisine katkı: Atıklar kazanca dönüşüyor

Canik Belediyesi’nden aile ekonomisine katkı: Atıklar kazanca dönüşüyor

Samsun Canik Belediyesi, Canik Sıfır Atık Marketi ve Canik Mobil Sıfır Atık Aracı’yla aile ekonomisine destek oluyor.Canik Belediyesi sıfır atığa yönelik projeleriyle hem doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturuyor, hem de aile bütçesine katkı sağlama

Feke’de yaşam alanlarına bahar düzenlemesi

Feke’de yaşam alanlarına bahar düzenlemesi

Adana’nın Feke ilçesinde belediye ekipleri, baharın gelmesiyle birlikte temizlik, bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde birçok alanda düzenleme yapıl

Kapadokya 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı

Kapadokya 3 günlük bayram tatilinde 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerleri, 3 günlük bayram tatilinde toplam 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı.Nevşehir’de peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve tarihi yaşam al

Manisa’da şifalı suyun yanına dev mesire alanı geliyor

Manisa’da şifalı suyun yanına dev mesire alanı geliyor

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Demirci Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında ’Yaralı Pınar’ olarak bilinen şifalı su kaynağının bulunduğu alanda kurulacak ’Demirciköy Şifalı Su Konaklamasız Orman Parkı’ için yer teslimi yapılar

Türkiye’nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa

Türkiye’nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa’nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.Manisa’nın Gördes ilçes

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17