Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz günlerde zirai don nedeniyle büyük zarar gören Malatya’da tarım alanlarını yerinde inceledi. Kentteki kayısı bahçelerinde inceleme yapan Bakan Yumaklı, daha sonra Valilikte düzenlenen değerl...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz günlerde zirai don nedeniyle büyük zarar gören Malatya’da tarım alanlarını yerinde inceledi. Kentteki kayısı bahçelerinde inceleme yapan Bakan Yumaklı, daha sonra Valilikte düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.
Malatya’da 12 Nisan gecesi hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve kar yağışının etkili olması, özellikle kayısı başta olmak üzere birçok tarım ürününde büyük hasara yol açtı. Don olayından kiraz, ceviz, üzüm ve elma gibi çeşitli ürünlerde de hasar meydana geldi.
Sabah saatlerinde kente gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise ilk olarak kayısı bahçelerini gezerek üreticilerden ve yetkililerden bilgi aldı. Ardından Malatya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, burada gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında bölgedeki hasar durumu ve atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Bakan Yumaklı’nın, valilik ziyaretinin ardından temaslarını tamamlayarak akşam saatlerinde kentten ayrılması bekleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
03Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 23 yaralı
072027-2029 dönemi bütçe hazırlıkları başladı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor