MENÜ

Bakan Yumaklı’dan ‘Hazine ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek istifa etti’ iddialarına cevap:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine yönelik yayılan asılsız haberlerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “İstifa yalanını söyledikleri bakanla, yalandan yarım saat önce Ahlat’ta ne yapacağımızı konuşuyoruz. Hiçbir şekilde u...

Yayınlanma: 24 Ağustos 2024 14:09 Güncelleme: 04 Eylül 2025 08:24
Bakan Yumaklı’dan ‘Hazine ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek istifa etti’ iddialarına cevap:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine yönelik yayılan asılsız haberlerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “İstifa yalanını söyledikleri bakanla, yalandan yarım saat önce Ahlat’ta ne yapacağımızı konuşuyoruz. Hiçbir şekilde utanmaları olmuyor. Millete hizmet etme şerefinin, yok edemeyeceği hiçbir yalan yoktur” dedi.
Kastamonu’yu ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, parti yönetimi, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, salondakileri bir zamanda yolculuğa çıkartmak istediğini belirterek, “Bu zaman yolculuğu Türkiye’nin adaleti için, kalkınması için, istikrarı için. Nereden nereye geldik dediğimiz bir zaman yolculuğu olsun. Bu yolculuğun kahramanı sizlersiniz, bu yolculuğun kaptanı da liderliği dünya tarafından kabul edilmiş Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Bugün verilen tarımsal destek 100 milyar TL’ye ulaşmış vaziyette”
Tarımsal üretimle ilgili konuşan Yumaklı, “Tarımsal hasıla, yani tarımsal gelir şu anda 1.6 trilyon liradır. Bu rakam yaklaşık 972 milyarlardan buraya geldi. AK Parti hükümetlerinden önce sadece 2 milyara yakın bir destek verilirken, bugün verilen tarımsal destek 100 milyar TL’ye ulaşmış vaziyette. Kaç kat arttığını siz hesap edin. Biz destekledik çiftçimiz üretti, üreticimiz üretti. Yaklaşık 4 milyar dolarlık bir tarım ihracatımız vardı, bugün o ihracat rakamı 32 milyar dolara ulaştı, inşallah bu yıl 35 milyar dolarlara gideceğiz. Üretim rekorlarını hiç saymıyorum. Şimdi bizim en büyük rakibimiz yine kendimiz olmuştur. Yeni rekorlar için kolları sıvadık. Benim de görevi devraldığım andan itibaren ve bakan yardımcılığımda da bu projelerin başında vardım. Sürdürmeye devam ediyoruz. Son 1-2 yıl içerisinde oluşturmuş olduğumuz, Türkiye’nin gündemine bundan sonraki Türkiye yüzyılında bizim için önemli olan her şeyin değiştiği, iklimin değiştiği, sosyolojinin değiştiği, bir ortamda olmazsa olmazımız olan bazı hususlar da devrim dediğinde değişiklikler yaptık. Üretim planlaması her birimizin hayatına direkt dokunan bir konudur. Çünkü belki bir çok şeyden vazgeçebilirsiniz ama gıdanızdan vazgeçemezsiniz. Dolayısıyla bunun garantisini sağlamak üzere artık geleneksel halden sizin bunu daha iyi planladığınız, teknolojiyi daha iyi kullandığınız, daha çok ürettiğiniz, daha kaliteli ürettiğiniz, daha verimli ürettiğiniz bir hale geçmek zorundasınız. İşte bizim Bakanlığımız bunları sağladığı. İnşallah hayvansal üretimde, su ürünlerinde, o üretim planlamasına bu yılbaşı itibari ile başladık, diğer bitkisel üretimde de Allah nasip ederse önümüzdeki aydan itibaren üretim planlaması artık hayata geçmiş olacak. Jani hep konuşuyoruz, ‘bir sene para etti diye bir ürün ekiliyor, ertesi sene o ürünün bir kısmı satılamayınca ekilmiyor.’ İnşallah bu konu artık gündemimizden zaman içerisinde kalkacak” diye konuştu.

“Bunun neresinde peşkeş çekmek”
Devletin vatandaşların arazilerine el koyacağı yönündeki iddialara cevap veren Yumaklı, “İşlenmeyen arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesi konusunu iki senedir her yerde söylüyoruz. Yasal düzenlemesini yapmışız hiç sesleri çıkmamış, ancak kendilerine konu mu bulamadılar ‘devlet insanların arazilerine çökecekmiş ya da şirketlere peşkeş çekilecek’ diyorlar. Kardeşim insan zahmet eder de bir okur. Bilgisi olmadan fikir sarfetmek. Bunların DNA’larında bu var. Bunu neden söylüyorum, şu kadarcık bir bilgi kırıntısıyla, kimden aldıkları belli olmayan bilgilerle bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına bir şey söylüyorlar. Amaçları beyinleri ifsat etmek. Kendileri söylüyor, kendileri adına konuşturdukları söylüyor. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes, ‘ya bizim tarlalarımız boş kalıyor, bunları niye ekmiyoruz’ diye konuşmuyor mu? Biz de bunu oturup sektörle çalıştık. Sonra dedik ki ‘o arazi kime aitse mülkiyetine karışmıyoruz. Ama iki sene üst üste bunu ekmezse ilk sene kendisine mesaj gidecek. ‘Bu sene de araziyi ekmezsen ben senin adına başkasına kiralayacağım’ diyeceğiz. Bunun neresinde peşkeş çekmek. Bu kadar basit ve teknik konuda bile okumayan, okusa bile anlamayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu hayatımızın her noktasında karşımıza gelen bir husus. Bütün amaç kafalarını elde edene kadar. O döneme kadar her şey mübah. Her şeyi söyleyebilirler. Bu yalanların ortaya çıkmasında da mahcubiyetleri yok. Bu da anlaşılabilir değil” şeklinde konuştu.

“Millete hizmet etme şerefinin yok edemeyeceği hiçbir yalan yoktur”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine yönelik yayılan asılsız haberlerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “Dün de yine bir bakanımızla ilgili bir konuyu gündeme getirdiler. Enteresandır, o dedikodu ya da yalan, gündeme gelmeden önce biz bakanımızla, hafta sonu bir konuyu Ahlat’ta konuşalım diye haberleşmiştik. İstifa yalanını söyledikleri bakanla, yalandan yarım saat önce Ahlat’ta ne yapacağımızı konuşuyoruz. Hiçbir şekilde utanmaları olmuyor. Millete hizmet etme şerefinin, yok edemeyeceği hiçbir yalan yoktur. Biz bu şerefi kalbimizde taşıyoruz. Sadece bakanlar olarak değil, Cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu vizyon olarak değil, AK Parti teşkilatları olarak bunu burada hissediyoruz. Onların hiçbir zaman için anlayamayacağı bir husustur. Biz durmadan, dinlenmeden, yorulmadan, gece gündüz bu millet için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“124’ün üzerinde tesis devreye alındı”
Kastamonu’ya Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kastamonu’ya yaptığı yatırımla ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “Devlet Su İşlerinin Kastamonu’ya yapmış olduğu yatırımların toplam tutarı 22 milyar TL. Bu süre içerisinde 124’ün üzerinde tesis devreye alındı. Burası bir orman şehri, yaklaşık 3 milyar liralık yatırım yapıldı ve bütün bunlar yapılmaya da devam ediyor. Elbette Kastamonu’ya ne yapsak az” dedi.

Bakan Yumaklı’ya anlamlı hediye
Bakan Yumakllı’nın konuşmasının ardından program sona erdi. Program kapanışında AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Bakan Yumaklı adına bir yetimin 6 aylık tüm giderlerini karşıladıklarını gösteren sertifikayı hediye etti. Yumaklı ise bu yetimin kendi ayakları üzerinde durabileceği sürece kadarki tüm ihtiyaçlarını kendi maaşından karşılayacağını söyledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

Başkan Kocagöz belediye personeliyle bayramlaştı

Başkan Kocagöz belediye personeliyle bayramlaştı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile

Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da resim sergisi

Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da resim sergisi

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar

Başkan Altay: "Ramazan’ı çok verimli bir şekilde geçirdik"

Başkan Altay: "Ramazan’ı çok verimli bir şekilde geçirdik"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının son teravih namazı sonrası şehir merkezinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Türbeönü Çarşıları ve Tarihi Bedesten’de esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen, bayram alışveri

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

CHP Genel Başkanı Özel: "Geleceğine sahip çıkmak için, ülkesine sahip çıkmak için hep birlikte yine birlikteyiz, yine meydandayız"

CHP Genel Başkanı Özel: "Geleceğine sahip çıkmak için, ülkesine sahip çıkmak için hep birlikte yine birlikteyiz, yine meydandayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından Fatih Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ka

Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Afganistan ve Pakistan’ın, ülkemiz, Katar ve Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yapıldı.Dışişleri Bakanlığ

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da düzenlenen "Vefa İftarı" programında yaptığı konuşmada, küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.Konuşmasın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Müttefikler Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceğini değerlendiriyor"

NATO Genel Sekreteri Rutte: "Müttefikler Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceğini değerlendiriyor"

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO müttefiklerinin Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceği konusunu değerlendirdiklerini belirterek, "Müttefiklerin işbirliği yaptığını ve bunun nasıl yapılabileceğini değerlendirdiklerini biliyorum. İlerlemek için

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:02
Güneş 06:24
Öğle 12:39
İkindi 16:04
Akşam 18:45
Yatsı 20:01

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17