Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Teknoloji 26 Nisan 2025 - 12:39 Yorum: 0

Bakanlıktan firmalara ‘reklam’ ayarı

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu; Ticaret Bakanlığı’nın ceza yazdığı internet sitelerini yayımladığını söyleyerek; "Ticaret Bakanlığı tarafından abartılı bir reklam varsa, ispat edilmesi mümkün olmayan ya da bir takım algıyı yanlış şekilde yö...

Bakanlıktan firmalara ‘reklam’ ayarı

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu; Ticaret Bakanlığı’nın ceza yazdığı internet sitelerini yayımladığını söyleyerek; "Ticaret Bakanlığı tarafından abartılı bir reklam varsa, ispat edilmesi mümkün olmayan ya da bir takım algıyı yanlış şekilde yönlendirecek ifadeler kullanılıyorsa bu sitelere doğrudan ceza verilmekte" dedi.
E ticarete giren firmaların birçoğunun yaptırımları bilmediğini söyleyen Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu; "Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu olarak da geçiyor, birçok siteye cezalar yazdığını yayımladı. Bu dokümanları biz de inceledik ve şunları gördük. Eğer abartılı bir reklam varsa, ispat edilmesi mümkün olmayan ya da bir takım algıyı yanlış şekilde yönlendirecek ifadeler kullanılıyorsa bu sitelere doğrudan ceza verilmektedir. Tabi e ticaretin yaygınlaşması ile birlikte bundan belki 20 yıl önce Türkiye’de e ticaret ile alışveriş yapan insan sayısı yüzde 5-10’larda bile değilken bugün artık yüzde 50’leri geçmiş durumda. Özellikle mobil uygulamalar ve cihazlar üzerinden çok fazla sayıda e ticaret işlemi yapılmakta. Bundan dolayı da bu alandaki düzenlemelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aslında bu konudaki en büyük sıkıntı sanırım şu; nasıl ki esnafımız ticarete girerken bir takım konuları bilmeden başlıyorsa, e ticarete giren birçok firma da kuralları ya da bu tarz yaptırımları bilmeden başladığı için çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadır" dedi.
Topuzoğlu, firmalara ceza yazmaktansa reklam konusunda bilgilendirmeler yapılması gerektiğini kaydederek; "Bu konuda bakanlık yine bir takım kılavuzlar yayımlayabilir. Bilgiyi arttıracak çalışmalar yapabilir. En azından yaptıktan sonra cezalandırmak değil de bu eylemlerin ortaya çıkmasını engellemek hem tüketici açısından hem de satıcı açısından daha faydalı olacaktır. Firmalar reklam vermeden önce bilgilendirilmeli. Öyle ki çok büyük firmalar öyle ki birkaç banka ya da Türkiye’de çok iyi bilinen birçok firma da ceza almış durumda. Yani demek ki onların da gözünden kaçan bazı durumlar olabiliyor ya da bazı konular henüz netleşmediği için haliyle bu cezalar alınabiliyor. O yüzden birincisi reklam verirken dikkatli olmalıyız. İkinci olarak da abartılı ifadeler kullanmaktan kaçınmalıyız. Üçüncü olarak da tüketiciyi yanıltacak ya da yoruma açık her türlü ifadeden kaçınmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber