Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesinde düzenlenen Sosyal Bilimler Çalıştayı Edremit Körfezindeki 5 ilçeden 200 öğrenciyi buluşturdu.
Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesinde düzenlenen Sosyal Bilimler Çalıştayı Edremit Körfezindeki 5 ilçeden 200 öğrenciyi buluşturdu. Öğretmen Ferhat Baran ve Mehtap Polat'ın koordinatörlüğünü üstlendiği etkinlikte çeşitli atölye çalışmaları yapılırken, akademisyenler de dersler verdi.
Burhaniye'de Celal Toraman Anadolu Lisesinde ilk kez düzenlenen Sosyal Bilimler Çalıştayı ilgi gördü. Kaymakam İlyas Memiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni'nin de izlediği çalıştayda 10 bilimsel atölye ve 8 adet te sanatsal ve sportif atölyeler yer aldı.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Sosyal Bilimler Çalıştayında korku teması işlendi. Okul Müdürü Orhan Basat, etkinlikleri devam ettirmek istediklerini anlatırken, öğrencilerde aylardır hazırlandıkları çalışmaların sonucunda mutlu olduklarını söylediler. Çalıştayın ilgi gördüğünü anlatan Okul Müdürü Dr.Orhan Basat, "Bu çalıştayımıza, Körfez ilçelerinden yaklaşık 200 öğrenci, akademisyen ve eğitmenlerimiz katıldı. Öğrencilerimize, Sosyal Bilimlerin farkındalığını kazandırmak için 10 bilimsel atölye, aynı zamanda 8 tanede sanatsal ve sportif atölyeler arkadaşlarımız eğitmenlerimiz düzenlediler. Öğrencilerimiz, alanında uzman hocalarımızın eşliğinde etkinliklere katıldılar. Bu çalıştayı yapan, öncelikle ön ayak olan değerli öğretmen arkadaşlarım Ferhat Baran ve Mehtap Polat hocama ve diğer öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Doç.Dr.Sabriye Çelik Uğuz da, " Bu çalıştayların çoğalmasını istiyoruz. İlk olanı daha zenginleştirerek paydaşlarımızla birlikte geleceğe taşıyacağız. Öğrencilerimizin Üniversite tercihleri gereği bilimsel çalışmalarına şu anda başlayarak bir yakınlık hissetmeleri gurur verici" diye konuştu.
Öğrencilerden Hümeyra Özen ise, " Balıkesir genelinde ilk kez Sosyal Bilimler Çalıştayı düzenliyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Körfez bölgesinden 200 katılımcımızı ağırladık. Bu çalıştayımızı yaparken, bize sponsorolan ve katkı sağlayan öğretmenlerimize ve moderatör ekibimize şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinliğimiz oldu. Ben turizm atölyesinde görev aldım" dedi.
Benek Ecem Neoldum da, "Aylardır bunun üzerinde çalışıyoruz ve sonunda cabalarımızın karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımıza yardımcı oldular, moderatör arkadaşlarımız ve koordinatör öğretmenlerimiz akademisyenlerimiz de çok anlayışlıydılar. Bize yardımcı oldular. Şimdi de etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Hepsi gayet iyi gidiyor. Bir sorunumuz yok. Celal Toraman Anadolu Lisesi olarak da bunun öncülüğünü yaptığımız için çok mutluyuz. Bunun devam etmesini istiyoruz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Mardin İl Temsilcisi Ahmet Nas, ülke genelinde öğrencilere yönelik meydana gelen silahlı saldırı olaylarına ilişkin İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunarak, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için toplumun milli ve manev
Milli Eğitim Bakanlığı, ders süreleriyle ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi. Yazıda, bazı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin mevcut koşullara göre yeniden planlanabileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılında
Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş ilinin ardından en son dün Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yaşanan okula silahlı saldırı olaylarını değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir;
Milli Eğitim Bakanlığınca velilerin öğrencilerinin eğitim ve gelişim durumları hakkında bilgi alabilmeleri, okul yönetimi ve eğitimcilerle daha etkin iletişim kurabilmeleri amacıyla "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi. Veli görüşmeleri, ülke genelind
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerinde ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Tekin, öğrencilerin mevzuat gereği 180 iş günü eğitim görmesi, öğretmenlerin ise yasal tatil süreleri
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek‑Genel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 ada
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı" yayımlandı. Belgeyle oyun; çocuğun hakkı, toplumun kültürel mirası ve öğrenmenin temel zeminlerinden biri olarak ele alındı. Çocukların oyun hakkının güvence altın
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin rektörlerinin Pakistan ziyareti, iki ülke üniversiteleri arasında yeni iş birliği anlaşmalarıyla somut sonuçlara dönüşüyor. 2 gün süren Türkiye-Pakistan Ünivers
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
04Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
07Fransa'daki protestolarda 360 kişi gözaltına alındı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor