Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Nisan 2022 - 13:03 Yorum: 0

Balkonda bile yetişen sebze fidelerine ilgi arttı

Son zamanlarda sebze fiyatlarında yaşanan aşırı artış, balkonda sebze yetiştiriciliğine olan talebi yükseltti.

Balkonda bile yetişen sebze fidelerine ilgi arttı

Son zamanlarda sebze fiyatlarında yaşanan aşırı artış, balkonda sebze yetiştiriciliğine olan talebi yükseltti. Vatandaşlar sebze fidelerinin tanesini 2,5 TL'den alıp balkon ve bahçelerine dikiyor.

Dünyayı etkisi altına alan ve özellikle ilk 2 yıl yaşama koşullarını derinden etkileyen korona virüsü, insanların daha çok evde zaman geçirmesine neden oldu. Bazı kişiler evdeki zamanını teknolojik aletlerle oyalanarak geçirirken, bazı kişiler ise evlerinin bahçesinde ya da balkonlarında sebze yetiştirerek zamanını değerlendirdi. Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası küresel ölçekte artan gıda fiyatlarının ardından evde fide yetiştirenlerin sayısı da oldukça arttı.

"İnsanlar balkonlarında bile sebze üretmek istiyor"

Vatandaşların artık evde ya da balkonlarında da sebze yetiştirdiğinin altını çizen zirai ilaç ve ürün satıcısı Mahmut Altuniçi, "Şu anda Samsun'da bahar sebzelerinin hepsinin fidesi ve tohumu satılıyor. Nisan ayından itibaren tüm sebzeler yetiştirilmek için satın alınabilir. Vatandaşlar genelde domates, salatalık ve biber çeşitlerinin fidelerine ilgi gösteriyor. Sadece bu yılki sebze fiyatları değil birkaç yıldır vatandaşlar sebze fideleri alıp yetiştirmeye ağırlık vermeye başladı. İnsanlar balkonlarında bile sebze üretmek istiyorlar. Pandemiyle birlikte az da olsa insanlar kendi evlerinde sebze üretmeye ağırlık verdi" dedi.

"Sebze fidesi 1,5 lira, tohumu ise 10-15 lira arasında değişiyor"

Fide ve tohum fiyatlarından da bahseden Altuniçi, "Tohum olarak yeşillik grupları da tohumun içine giriyor. Maydanoz, tere, dereotu ve marul gibi sebzelerin tohumları da oldukça rağbet görüyor. Fidenin tanesini 2,5 liraya satıyoruz. Bu fideler seralarda hazırlanıp, tüplü bir şekilde bize geliyor ve bizler de satışa hazır hale getiriyoruz. Tohumların fiyatı da yeşillik gruplarında 10 lira. Domates, biber çeşitlerinde ise 15 liradan satılıyor. İşlerimiz bu mevsimlerde açılmaya başlıyor. Havaların ısınması ile birlikte bizim satışlarımız daha da hızlanacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber