Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman yaptığı açıklamada, Başbakan Şeyh Hasina’nın istifasını doğrulayarak, geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Muhalif siyasi partilerle de görüşüleceğini kaydeden Waker-uz-Zaman, "Hükümete kimin...
Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman yaptığı açıklamada, Başbakan Şeyh Hasina’nın istifasını doğrulayarak, geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Muhalif siyasi partilerle de görüşüleceğini kaydeden Waker-uz-Zaman, "Hükümete kimin başkanlık edeceği henüz belli değil" dedi.
Bangladeş’te öğrenci liderlerinin hükümete karşı sivil itaatsizlik ilan etmesinin ardından Başbakan Şeyh Hasina’nın istifasını isteyen binlerce kişi, sokaklara akın etmişti. Ülke genelinde göstericiler ile protestocular arasında çıkan çatışmalar sonucu patlak veren şiddet olaylarına daha fazla dayanamayan Başbakan Şeyh Hasina istifa etti. Hasina’nın ülkeden ayrılarak Hindistan’a gitmesinin ardından Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman beklenen ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Geçici bir hükümet kurulacağını açıklayan Waker-uz-Zaman, Hasina’nın istifasını doğruladı.
Genelkurmay başkanından "adalet" sözü
Devlet Başkanı Muhammed Shahabuddin ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve gün sonuna kadar çözüm bulunacağını söyleyen Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman, "Hükümete kimin başkanlık edeceği henüz belli değil" dedi. Ülke için "adalet" sözü veren Waker-uz-Zaman, vatandaşları orduya güvenmeye çağırarak ordunun ülkeye barışı geri getireceğini ifade etti. "Ayrıca protestolar sırasında meydana gelen her ölüm ve suç için adaletin yerini bulmasını sağlayacağız" diyerek halkı sabırlı olmaya çağıran Genelkurmay Başkanı, her türlü şiddet ve Vandalizm eyleminin durdurulması gerektiğini kaydederek, "Tüm büyük siyasi partilerden temsilcileri davet ettik ve onlar da davetimizi kabul ederek bizimle iş birliği yapmayı taahhüt ettiler" dedi.
Sokağa çıkma yasağına ya da olağanüstü hale gerek olmadığını belirten Waker-uz-Zaman, protestoculara orduya "biraz zaman" vermeleri çağrısında bulundu ve silahlı kuvvetlerin bir çözüm bulacağı sözünü verdi.
Göstericiler istifayı kutladı
Öte yandan, polis ile çatışan göstericiler başbakanlık binasına girerek binanın camlarını kırdı. Hasinanın başkent Dakka’daki resmi konutunu basan göstericilerin konuttan sandalye ve kanepe benzeri eşyaları yağmaladıkları görüldü. Hasina’nın istifasının ardından binlerce Bangladeşli sokaklara dökülerek "zaferlerini" kutladı. Dakka’da bazı göstericiler park halindeki bir tankın üzerinde dans etti.
Hindistan-Bangladeş sınırında güvenlik alarmı
Hasina ise istifasının ardından ülkeden ayrılarak Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Agartala kentine vardı. Hindistan basını, Hasina’nın istifasının ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin Hindistan-Bangladeş sınırında güvenlik alarmı verdiğini yazdı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Final Dönüşü Kaza: Yeşilyurtspor Taraftarlarını Taşıyan Otobüs Devrildi
Valilikten Yeşilyurtspor Taraftar Kazasına İlişkin Açıklama
03Malatya Doğa Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
04Hüseyin Doğan Dede Malatya’da Dualarla Anıldı
05Yeşilyurtspor Yönetiminden Yaralı Taraftarlara Hastane Ziyareti
06Dolu Yağışı Sonrası Kayısı Bahçelerinde Hasar Tespiti Başlatıldı
07Palanga Mayıs'ta Sarıya Büründü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor