Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Nisan 2022 - 19:08 Yorum: 0

Başakşehirli gençler geleceğin robotlarını tasarlıyor

Başakşehir Belediyesi, teknoloji hamlelerine her geçen gün yenilerini ekliyor.

Başakşehirli gençler geleceğin robotlarını tasarlıyor

Başakşehir Belediyesi, teknoloji hamlelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Gençleri geleceğin robot teknolojisine hazırlamak için düzenlenen Başakşehir Living Lab Robotik Hackathonu yarışmasının kazananları belli oldu.

Temel robotik mekanizma bilgisine sahip lise öğrencileri, Başakşehir Living Lab (BLL) Robotik Hackathonu'nda kıyasıya yarıştı. Zorlu arazi koşullarında belirlenen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirecek araçlar tasarladı. Başakşehir Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirilen ve 13 takımın katıldığı yarışmanın birincisi Enka Robotics oldu.

Gençler en zorlu koşullar için tasarım yaptı

Başakşehir Belediyesi yeni hizmet binasında takım oluşturarak yarışan Başakşehirli gençler, 32 saatlik bir maratonun ardından "Tasarım ve Konsept" , "Modelleme, Prototip Üretimi, Sunum" ile "Saha Testleri" sınavlarından geçti. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara "Uluslararası Steam Education Association Eğitim ve Katılımcı Sertifikası" verildi.

Yarışmada birinci olan Enka Robotics 3 bin, ikinci olan Saraç Robotik 2 bin 500, üçüncü olan Anka Robotics 1 ise 2 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Dereceye giren takımlar, Robot Sepeti'nden ücretsiz eğitim almaya da hak kazandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber