2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Mardin’de okul servislerinde hazırlıklar tamamlandı. Servis araçlarının bakım ve onarımlarının yapıldığını belirten Mardin Öğrenci ve Personel Servisler Birliği Dernek Başkanı Abdülaziz Başçı
2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Mardin’de okul servislerinde hazırlıklar tamamlandı. Servis araçlarının bakım ve onarımlarının yapıldığını belirten Mardin Öğrenci ve Personel Servisler Birliği Dernek Başkanı Abdülaziz Başçı, öğrencilerin güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurguladı.
İLKHA’ya konuşan Başçı, eğitim öğretim yılının ilk haftasında birinci sınıf öğrencilerinin okula başladığını, gelecek hafta ise Mardin ve ilçelerinde ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyindeki tüm okulların tamamen eğitim öğretime başlayacağını ifade etti.
"Okul öncesi hazırlıklarımızı tamamladık"
Servis araçlarına yönelik denetimlerin yeterli düzeyde sürdürüldüğünü belirten Başçı "2026-2027 eğitim öğretim dönemine birinci sınıflar için uyum haftası başladı. Haftaya ise tüm okullar açılacak. Denetimler elbette önemli ve yeterli oluyor. Okulların başlangıcından eğitim öğretim yılının sonuna kadar denetimler yeterli düzeyde devam ediyor. Dernek başkanı ve servisçiler kooperatifi olarak biz de okullar açılmadan önce araçlarımızdaki tüm bakım, onarım ve eksikleri gideriyoruz. İlgili birimler de gerekli denetimleri yapıyor. Okul öncesi hazırlıklarımızı tamamladık." dedi.

Öğrencilerin kendileri için çok değerli olduğunu dile getiren Başçı "Öğrenciler bizim için değerlidir, onları kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Mardin Artuklu’daki servisçilerimiz bu işi yıllardır yapan, bilinçli esnaflarımızdır. Allah’ın izniyle herhangi bir sıkıntı yaşayacağımıza inanmıyorum. Rabbim kazasız, belasız bir dönem geçirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.
Velilerin çocukları için servis seçerken dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Başçı, öncelikle şoförün durumunun, aracın bakımının ve genel durumunun kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.
Başçı "Ebeveynler çocukları için servis seçerken şoförün durumuna, aracın bakımına ve düzgünlüğüne, ayrıca rehber personelin bulunup bulunmadığına dikkat etmeli. İlkokul ve ana sınıflarında rehber personel bulundurulması zorunludur. Öğrencilerimizin göz bebeğimiz olduğunu biliyoruz. Velilerimiz de doğal olarak aynı hassasiyetle şoföre ve araca dikkat ediyorlar." diye konuştu.

"Servis ücretleri belediye meclisi kararıyla belirlenecek"
Başçı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak servis ücretleri konusunda da henüz resmi bir fiyat belirlenmediğini söyledi.
Geçen sezon sonunda mazotun litre fiyatının 68 lira civarında olduğunu, bugün ise 83-91 lira arasında değiştiğini belirten Başçı "Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına dilekçemizi sunduk. Fiyat listesi belediye meclisi kararıyla belirlenecek. Aldığımız duyumlara göre Diyarbakır’daki fiyatlar temel alınarak güncellenmesi bekleniyor. Resmi fiyat açıklanmadan kesin bir rakam söylemek erken. Ancak en yakın mesafe olan 0-3 kilometre için tahminen 2 bin 200 lira civarında bir ücret olacağını düşünüyoruz. Şu an için resmi olarak açıklanmış bir fiyat yok." dedi.
Servisçi esnafının artan maliyetlerle karşı karşıya olduğunu ancak velilerin ekonomik durumunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Başçı, özellikle asgari ücretle geçinen ailelerin servis ücretlerini karşılamakta zorlandığını belirtti.
Başçı "Giderlerin gün geçtikçe arttığı malum. Biz servisçi esnafımız kadar velilerimizi de düşünüyoruz. Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimiz için dernek ve kooperatif olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Asgari ücretle geçinen aileler için çocuğu okutmak ve servis ücretini karşılamak gerçekten ağır bir yük. Her konuda onların yanında olmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.
Servis araçlarında güvenlik kamerası, kayıt cihazı ve koltuk sensörü gibi bazı düzenlemelerin eski araçlar için şimdilik ertelendiğini belirten Başçı "Güvenlik kamerası, kayıt cihazı, koltuk sensörü gibi düzenlemeler eski araçlar için şu an ertelendi. Zaten araç muayeneleri, uygunluk belgeleri ve denetimler aksatılmadan yapılıyor. Allah’ın izniyle herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. İnşallah güzel bir dönem geçiririz. Tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize, velilerimize ve servisçi esnafımıza hayırlı olsun. Kazasız, belasız ve huzurlu bir dönem diliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer
Avrupa’nın en başarılı sporcularını bir araya getirecek olan 2027 Avrupa Oyunları, 16-27 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon sürecinde öğrenci yurtları ve tesislerin sporcular için hazır hale getirilmesi amacıyla üniversitele
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), akıllı üretim ve endüstriyel otomasyon alanında yeni ön lisans programlarının oluşturulduğunu açıkladı. YÖK tarafından duyurulan yeni ön lisans programları şöyle sıralandı: İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü Dijital Dönüşüm
Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Silah Sanayi Teknikerliği Programı’nda öğrenim gören öğrenciler, silah sistemleri, üretim teknolojileri, bilgisayar destekli tasarım ve üretim, balistik, kalite kontrol ve bakım-onarım alanlarında aldıkları teorik
Kilis'te fabrikada çıkan yangın söndürüldü, 1 itfaiye eri yaralandı
Trump'tan Bombardier ürünlerine satış yasağı
03Nijerya'da 3 katlı bina çöktü: 2 ölü, çok sayıda yaralı
04Kayseri'de yolcu otobüsünde 3 kilo 420 gram uyuşturucu ele geçirildi
05Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
06Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba Mersin’e Atandı
07Malatya’da Okula İlk Adım “Amin Alayı” ile Atıldı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor