MENÜ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: "Basının sorunlarını elbirliği ile çözeceğiz"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TGK’ya üye Gazeteciler Federasyonlarının Genel Başkanları ve TGK’nın adayı olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na seçilen temsilcileri, göreve yeni başlayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ab

Yayınlanma: 01 Kasım 2025 10:08 Güncelleme: 01 Kasım 2025 20:40
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: "Basının sorunlarını elbirliği ile çözeceğiz"
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TGK’ya üye Gazeteciler Federasyonlarının Genel Başkanları ve TGK’nın adayı olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na seçilen temsilcileri, göreve yeni başlayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay’ı makamında ziyaret etti.
TGK heyetinin ziyaretinde, basın sektörünün mevcut durumu, yerel medyanın ekonomik ve yapısal olarak güçlendirilmesi, nitelikli yayıncılığın teşvik edilmesi, dijital dönüşüm sürecinin yansımaları ve sektörel dayanışmanın artırılması konuları ele alındı.
BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a TGK’nın üye yapısına ilişkin bilgi veren TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzu 2013 yılında, demokratik yönetim, eşit ve hakça temsil ile basının sorunlarına etkin çözümler üretme hedefiyle kurduk. Mesleğimizin onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için örnek bir güç birliği yaptık. Konfederasyonumuz 7’si bölgesel olmak üzere 9 gazeteciler federasyonu ve 87 gazeteciler cemiyeti ile basın meslek kuruluşunu çatısı altında bir araya getiren, yaklaşık 20 bin medya mensubunu temsil eden Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütüdür" dedi.
Açıklamasında basının sorunlarına ve çözüm önerilerine de değinen TGK Genel Başkanı Kolaylı, şunları söyledi:
"Yerel basın kuruluşları çok zor bir süreçten geçiyor. Bir yandan ekonomik sorunlar, diğer yandan yetersiz yasal düzenlemeler sektörümüzü içinden çıkılmaz bir çözümsüzlük sürecine sürüklüyor. Ekonomik sorunların yanı sıra, gazetecilik mesleğini düzenleyen Basın Meslek Yasası’nın olmaması da, önüne gelenin gazeteci kimliği taşımasına neden oluyor. Sorunlarınızı, çözüm önerilerimizi ve Basın Meslek Yasası taslağımızı rapor haline getirerek size iletiyoruz. Yaşadığımız süreçte Basın İlan Kurumu’nun desteği basın kuruluşları ve çalışanları için hayati önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde sektörümüze ilişkin konularda işbirliği içinde çalışarak sorunlarımıza çözüm bulacağımızı umut ediyoruz."
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyetinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu ifade eden Basın İlan Kurum Genel Müdürü Abdülkadir Çay da, "Medya kurumları ve basın meslek kuruluşları ile işbirliği başta olmak üzere sektörü oluşturan aktörlerle işbirliği içinde çalışmaya özen gösteriyoruz" dedi.
TGK temsilcileri tarafından sunulan Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu ile Basın Meslek Yasası taslağını inceleyeceğini, bundan sonraki sürecin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde geniş çaplı katılımla devam etmesi için girişimde bulunacağını kaydeden Basın İlan Kurum Genel Müdürü Abdülkadir Çay, "Görüş ve önerileriniz bizim için önemli. Basın İlan Kurumu olarak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde sektörde yaşanan sorunlara ortak akılla çözüm bulunması konusunda işbirliğine her zaman hazırız" diye konuştu.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından hazırlanan Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu’nda şu konulara yer verildi;
"Basın Meslek Yasası eksikliği, Basın Özgürlüğü ve Dezenformasyon, Ekonomik Sorunlar, Yerel Basına Basın İlan Kurumu Desteği, Televizyon ve Radyo Yayıncılığı, Güç Odaklarına Bağımlılık ve Editoryal Bağımsızlık, Basında Çalışma şartları, Etik İhlaller, Medyada Güven Kaybı ve Dijital Platformların Medyaya Etkisi, Sosyal Medya Gazeteciliği ve Bağımsız Gazetecilerin Durumu."
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına atanan İbrahim Delibaş’la da bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Heyetinde, Genel Başkan Nuri Kolaylı’nın yanı sıra şu isimler yer aldı:
Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergün, Karadenlz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Erdoğan Erişen, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Osman Hakan Kiracı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı İrfan Tarakçıoğlu, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Seda Köktener, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Kürşat Tuncel, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sinan Tunç.
Ziyarette ele alınan medya sektörüne ilişkin konulara Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Müftüoğlu da görüş ve önerileriyle katkıda bulundu.
ETİKETLER: Basın, İlan, Kurumu, Genel, Müdürü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Afyonkarahisar'daki silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi

Afyonkarahisar'daki silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Afyonkarahisar'da meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. RTÜK'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2026/5725 D. İş sayılı ka

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Ormanlık alanda biriken atıkların çevre kirliliğine yol açtığını belirten bölge sakinleri, durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, ormanlık alanın temizlenmesini ve benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. (İ

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Programda, hafızlık eğitimlerini tamamlayan 354 hafızın bir sonraki hafta umreye gönderileceği ifade edildi. Kız hafızların icazet merasiminin ise 6 Kasım'da gerçekleştirileceği belirtildi. Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Bele

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Türkiye'de son dönemde artan adil yargılanma hakkı ihlalleri, kolluk ve savcılıkların hukuksuz uygulamaları ile düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahalelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için hava tahmin raporunu yayımladı. AKOM'un haftalık hava tahmin raporuna göre, 6 Kasım Cuma ve 7 Kasım Cumartesi günleri parçalı bulutlu havayla birlikte sab

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Mardin'in tarihi çarşılarında yıllardır esnaflık yapan ustalar, geçmişten günümüze aktarılan ahilik geleneğinin önemine dikkat çekerek meslek ahlakının yeniden güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İLKHA muhabirine konuşan çarşı esnafı, esnaflığın yaln

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Kaza, Hasankeyf'ten Batman istikameti Çeşmebaşı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 72 AAC 524 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya girdi. K

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imalatı, satışı ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Kasım’

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:28
Güneş 06:51
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:30
Yatsı 18:48

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3