MENÜ

Başkan Altay: "Savaş suçu işleyen İsrail’e yaptırım uygulanmadığı takdirde dünya barışını tesis etmemiz mümkün değil"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Barselona’da düzenlenen UCLG Yıllık İstişare Toplantısı’na katıldı.Dünya genelinden yerel ve bölgesel liderlerin katı...

Yayınlanma: 20 Şubat 2025 12:51 Güncelleme: 03 Eylül 2025 07:29
Başkan Altay: "Savaş suçu işleyen İsrail’e yaptırım uygulanmadığı takdirde dünya barışını tesis etmemiz mümkün değil"

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Barselona’da düzenlenen UCLG Yıllık İstişare Toplantısı’na katıldı.
Dünya genelinden yerel ve bölgesel liderlerin katılımıyla gerçekleşen UCLG Yıllık İstişare Toplantısı’nda "Nesiller Arası Diyalog" ve "Başkanlık" oturumlarına katılan Başkan Altay, dünya belediyelerine önemli mesajlar verdi.

"Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme yolunda çalışmaya devam etmeliyiz"
"Nesiller Arası Diyalog" oturumundaki konuşmasına Hazreti Mevlana’nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar daha iyi anlaşılır" sözünden alıntı yaparak başlayan Başkan Altay, bu söz rehberliğinde tüm farklılıkları kucaklayarak kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme yolunda çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

"Gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmak için iş birliğimizi güçlendirmeliyiz"
Mevcut ve gelecek nesiller için sorumluluklarını geliştirmek için; geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlamaları gerektiğini kaydeden Başkan Altay, "Bunu yapabilmek için de şehrimizdeki tüm aktörleri sürece dahil etmemiz gerekmektedir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmak için iş birliğimizi güçlendirmeye devam etmemiz gerekmektedir" dedi.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak için yerelleştirilmiş pratik eylemlerle ilham vermek, süreçleri hızlandırmak ve bu yolda yapılacak yatırımları teşvik etmek için önemli bir girişim başlattıklarını vurgulayan Başkan Altay, "Bunu sürdürme niyetindeyiz. Yerel yönetimler olarak bizler, birlikte çalışarak daha dirençli, sürdürülebilir ve kapsayıcı şehirler inşa edeceğimize gönülden inanıyoruz. Şehirlerimiz, ancak ortak akıl ve iş birliği ile daha yaşanabilir hale gelebilir. Bu kapsamda 2030’a doğru geri sayarken el ele vererek, küresel sorunlara yerel çözümler üretmeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Altay Çalışan Gençlik Meclisi’ni Dünya Belediyelerine örnek gösterdi
Başkan Altay, oturumda toplumun her kesiminden gençlere alan açmaları gerektiğine değinerek Konya Büyükşehir Belediyesi Çalışan Gençlik Meclisi’nden örnek verdi. Başkan Altay, "Bütün belediyelerimizin sanırım gençlik meclisleri var ve gençlere ortam oluşturuyorlar ama biz ‘Çalışan Gençlik Meclisi’ adında bir yapı oluşturduk. Özellikle lise eğitimini tamamlamış, üniversiteye devam etmemiş ve istihdam edilerek iş dünyasına atılmış çalışan arkadaşlarımızın da kendini ifade edebilmeleri, gelecekle ilgili tasavvurlarını oluşturabilmeleri ve en önemlisi de toplumdan dışlanmışlıkların önüne geçilmesi adına onlara bir alan açmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz gençleri dinlemeliyiz ama sadece kendini ifade etme kabiliyeti olan, iyi yetişmiş ve geleceğe dair tasavvuru olanları değil, toplumun her kesiminden insanlara alan açarak, onların da fikirlerini ortaya koyabilecekleri alanlar oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Çalışan Gençlik Meclisi gibi farklı gruplardan arkadaşlarımızla da platformlar oluşturmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, başkanlık oturumunda dünyada barışın tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaptı
UCLG Yıllık İstişare Toplantısı kapsamında düzenlenen başkanlık oturumuna da katılan Başkan Altay, tüm konuşmaların temelinde dünyada barışı sağlamak olduğunu ifade etti. Özellikle Gazze’deki ateşkesin sürdürülebilirliğinin devam etmesi konusunun öncelikler arasında yer alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Altay, şunları söyledi:
"Ayrıca Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nce savaş suçu işlediği sabit görülen İsrail’e ve mahkum edilen Netenyahu’ya bu suçlarından dolayı yaptırım uygulanmadığı takdirde dünya barışını tesis etmemizin mümkün olmadığı kanaatindeyim. Bir taraftan da Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için çabaların bir an önce sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Çünkü dünyada barışı sağlayamazsak şehirlerimizi korumamız mümkün değil. Ayrıca 2030 hedeflerini de unutmayalım. Süre çok yaklaştı ama istediğimiz noktada maalesef değiliz. Bu konuya tekrar odaklanarak iklim değişikliğinin etkilerini ve göç başta olmak üzere 2030 hedeflerimiz için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor."
Başkan Altay toplantı kapsamında Konya ile kardeş şehir olan Güney Kore’nin Daejeon şehrinin Belediye Başkanı Lee Jang-Woo ile de görüştü.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30