Adana Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, bu güne kadar gerçekleştirilen hizmetleri anlatırken, yapacakları topraksız tarımdan, sokak hayvanları için barınağa kadar bir çok proje hakkında bilgi verdi.Kozan Belediye Başkanı Mustafa At...
Adana Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, bu güne kadar gerçekleştirilen hizmetleri anlatırken, yapacakları topraksız tarımdan, sokak hayvanları için barınağa kadar bir çok proje hakkında bilgi verdi.
Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Tarihi Arıkan Konağı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Atlı, burada göreve geldiği seçim sürecinden bu güne kadar gerçekleştirilen hizmetleri ve yatırımları değerlendirdi.
Ağlıboğaz Yöresel Ürün Tesisinde üretim sürecinin el değmeden gerçekleştirileceğini belirten Başkan Atlı, Kozan’a özgü nar, turunç ve harnup gibi ürünlerin işleneceğini ve oluşturulan marka aracılığıyla pazara sunulacağını açıkladı. Ürünlerden elde edilecek gelirin, Kozan Vakfı üzerinden öğrencilere burs olarak aktarılacağı kaydedildi. Ayrıca dar gelirli ailelerin çocukları için belediye destekli dershane sistemi kurulacağı bildirildi.
Topraksız tarım ve arıcılık projesi
Tarım Ofisi arazisine yapılacak yeni yatırımlarla ilgili de bilgi veren Başkan Atlı, asfalt plent tesisinin taşınarak yerine topraksız tarım alanı, arı müzesi ve kongre salonu inşa edileceğini söyledi. Söz konusu projelerin, üniversite iş birliğiyle hayata geçirileceği aktarıldı.
Belediye meclisinde muhalefet üyelerinin klima alımı ve arsa satışı konularındaki iddialarına da sert yanıt veren Atlı,Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve özür dilenmemesi halinde hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı. 200 klima alındığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlayan Atlı, "Her şey şeffaf. Eğer 10 yeni klima olduğu belgelenirse anında istifa ederim" dedi.
Belediyeye ait yeni binaların toplamda 18 milyon TL’ye mal olduğunu aktaran Başkan Atlı, işlerin büyük kısmının belediye personeliyle gerçekleştirildiğini, ihaleyle yapılması halinde maliyetin 50 milyon TL’yi aşacağını sözlerine ekleyerek "Bu yatırımlar halkımız için" diye konuştu.
İcra ve arazi satışları gündemde
Geçmiş döneme ait kamulaştırma davaları nedeniyle belediyeye ait bir taşınmazın icra yoluyla satış sürecine girildiğini belirten Atlı, müteahhitle yapılan uzlaşma sayesinde satışın durdurulduğunu ve mahkemenin belediye lehine karar verdiğini duyurdu. Atlı, Konuya ilişkin eleştirileri dile getiren bazı isimlerin geçmişte müteahhitlerle ilişkili olduğunu öne sürdü.
Sokak hayvanları için yeni yaşam alanı
Sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalara da değinen Atlı, 17,5 dönümlük bir alanda yeni bir hayvan barınağı inşa edildiğini belirtti. Mevcut barınaktaki hayvanların yüzde 90’ının buraya taşınacağını ifade ederek, hayvanseverlerin bu bölgede gönüllü olarak besleme yapabileceğini kaydetti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük