MENÜ

Başkan Aydın’dan Osmangazi’ye çifte hizmet

Göreve geldiği günden bu yana ilçeyi sosyal yatırımlarla buluşturan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, çocukların güvenli ortamda yetişmesine katkı sağlayacak önemli bir projeyi daha hayata geçirerek Macide Gazioğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Aile S

Yayınlanma: 16 Şubat 2026 17:44 Güncelleme: 17 Şubat 2026 08:20
Başkan Aydın’dan Osmangazi’ye çifte hizmet
Göreve geldiği günden bu yana ilçeyi sosyal yatırımlarla buluşturan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, çocukların güvenli ortamda yetişmesine katkı sağlayacak önemli bir projeyi daha hayata geçirerek Macide Gazioğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Aile Sağlığı Merkezi’nin temelini attı.
Geleceğin teminatı olan çocukların çağdaş ve güvenli ortamlarda yetişmesini öncelik haline getiren Osmangazi Belediyesi, kentin ihtiyaçları doğrultusunda planladığı projeleri kararlılıkla hayata geçiriyor. Bu kapsamda son olarak, Macide Gazioğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Kükürtlü Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Merkez Komutanı Hava Piyade Albay Özkan Yenigün, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bakmaz, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve projenin hayata geçmesine katkı sunan hayırsever iş insanı Sabahattin Gazioğlu’nun yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kreşlerin yalnızca bir bakım alanı değil, çocukların sosyal ve bireysel gelişimlerine katkı sunan önemli merkezler olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sözlerinde şu ifadeleri kullandı:
"Gazioğlu ailesi bugüne kadar üniversite tedavi merkezlerinden okullara kadar pek çok kalıcı eser kazandırdı. Bugün temelini attığımız bu projenin de kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacağına inanıyorum. Geçtiğimiz hafta beşinci kreşimizi açtık, bayramdan sonra bir kreşimizi daha hizmete alacağız. Bu proje ve yeni kreşlerle birlikte iki buçuk yıl sonunda hedefimiz 10 kreşe ulaşmak. İlk açtığımız kreşlerde annelerin yaklaşık yüzde 25’inin iş hayatına katıldığını gözlemliyoruz. Çünkü tam gün hizmet veren kreşlerimiz sayesinde anneler çocuklarını güvenle bırakabiliyor. Sabah bırakıp akşam geç saate kadar hizmet alabiliyorlar. Böylece her dört anneden biri, çocuğunu güvenle emanet etmenin rahatlığıyla çalışma hayatına adım attı."
"Kükürtlü hak ettiği değeri alacak"
Eğitimin küçük yaşlarda başlayıp ömür boyu devam ettiğini belirten Başkan Aydın, "Osmangazi Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklara, onları yetiştiren annelere, babalara ve ailelere bu şekilde hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah dönem sonunda kreş sayımız daha da artacak. Emeği geçen Gazioğlu ailesine ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje tamamlandıktan sonra pazar alanını da hızlıca düzenleyeceğiz. Kükürtlü gerçekten hak ettiği değeri alacak. Benim annem ve babam da burada yaşıyor. Bir öğretmen çocuğu olarak eğitime katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tekrar hayırlı olsun" diye konuştu.
"Bu projeler güçlü bir gelecek için atılmış önemli temellerdir"
En önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunun altını çizen CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Buralar, çocuklarımızı çağdaş, uygar ve âdil bir eğitimle buluştururken; annelerimizi ve kadınlarımızı da hayatın içine dahil eden, daha güçlü aileler ve daha güçlü bir gelecek için atılmış önemli temellerdir. Bu eserin hayata geçirilmesinde emeği olan başta Gazioğlu ailesini; göreve geldiği günden bu yana eğitimi, çocuğu ve kadını öncelikleyen, Bursa’nın kalbi Osmangazi’ye çok önemli hizmetler kazandıran, neredeyse her hafta bir açılış ya da temel atma töreni gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’ı yürekten kutluyorum" açıklamalarında bulundu.
"Çalışan ailelerimiz için önemli bir destek noktası olacak"
Hayırsever İş İnsanı Sabahattin Gazioğlu adına konuşan yeğeni Hikmet Bozut da, "Bu proje bir yandan sağlık hizmetlerine erişimi güçlendirecek, diğer yandan çocuklarımız için güvenli ve nitelikli bir eğitim bakım ortamı sağlayacaktır. Özellikle çalışan ailelerimiz için önemli bir destek noktası olacaktır. Bu anlamlı yatırımın hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Kamu ile hayırseverliğin ortak hedefte buluşması şehirlerimiz için kalıcı değerler üretir" dedi.
"Bu yatırım bahallemize değer katacak"
Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem ise, "Her çocuğun güvenli, sevgi dolu ve çağdaş bir ortamda büyümesi en temel sorumluluğumuzdur. Bugün temelini atacağımız Macide Gazioğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Aile Sağlığı Merkezi, sadece bir bina değil; geleceğe atılmış güçlü bir imzadır. Bu yatırım mahallemize değer katacak, ailelerimize nefes olacaktır. Bu kıymetli hizmetin mahallemize kazandırılmasında büyük emekleri olan hayırsever iş insanı Sebahattin Gazioğlu’na, Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Aydın’a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Erkan Aydın ve protokol üyeleri, butona basarak Macide Gazioğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Aile Sağlığı Merkezi’nin ilk harcını döktü.
ETİKETLER: Başkan, Aydın’dan, Osmangazi’ye, çifte, hizmet
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kiliselerde meydana gelen cinsel istismar skandallarına bir yenisi eklendi

Kiliselerde meydana gelen cinsel istismar skandallarına bir yenisi eklendi

Karar, ülkede bir Katolik Kilisesi liderinin bu tür bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı en dikkat çekici davalardan biri olarak öne çıktı. PAP haber ajansının aktardığına göre mahkeme, Jez hakkında maaşından kesinti yapılmasını da içeren iki yıllık özgür

Sudan ordusunun üst düzey isimlerine BAE'de müebbet hapis cezası

Sudan ordusunun üst düzey isimlerine BAE'de müebbet hapis cezası

Abu Dabi Federal Temyiz Mahkemesi, Sudan ordusuna ruhsatsız silah, mühimmat ve askeri teçhizat tedarik edilmesine ilişkin davada kararını açıkladı. BAE resmi haber ajansı WAM'ın aktardığı karara göre aralarında Sudan ordusunun üst düzey askeri ve mali yet

Tasfiye edilen fonlarda 1 milyon liraya kadar ödemeler başladı

Tasfiye edilen fonlarda 1 milyon liraya kadar ödemeler başladı

Yatırım fonlarının tasfiye sürecinde yeni aşamaya geçildi. Olağan tasfiye kapsamındaki ödemelerin büyük ölçüde tamamlanmasının ardından olağanüstü tasfiye kapsamındaki fonlarda yatırımcılara yönelik ara ödemeler 30 Ekim itibarıyla başlıyor. Ödemeler, Tera

Antalya'da teknede çıkan yangında mahsur kalan kişi kurtarıldı

Antalya'da teknede çıkan yangında mahsur kalan kişi kurtarıldı

Kaş ilçesinde içerisinde 1 kişinin bulunduğu özel teknede yangın çıktığı ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Botu (KB-115) sevk edildi. Ekiplerin başlattığı kurtarma çalışması sonucunda teknedeki kişi sağ

Nvidia çevresinde istihbarat iddiası

Nvidia çevresinde istihbarat iddiası

The New York Times'ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Singapur merkezli veri merkezi şirketi Megaspeed'in üst düzey yöneticilerinden Alice Huang'ın Çin'e istihbarat sağladığı öne sürüldü. Kaynaklar ayrıca, Nvidia CEO'su Jensen Hua

Pentagon'da gizli bilgi sızıntısı: Korgeneral Sylvia görevden alındı

Pentagon'da gizli bilgi sızıntısı: Korgeneral Sylvia görevden alındı

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığında (Pentagon) üst düzey görev yürüten Korgeneral Brett Sylvia'nın görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sylvia'yı gizli bilgileri sızdırmakla suçlayan Trump, bilgi sızıntılarından sorumlu kişilere

AB’de dijital platformlara yeni kurallar geliyor: Avrupa genelinde tek yasa hazırlığı

AB’de dijital platformlara yeni kurallar geliyor: Avrupa genelinde tek yasa hazırlığı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Thomas Regnier, AB genelindeki tüm çocuklara eşit düzeyde koruma sağlanmasını amaçlayan "AB Çocuk Yasası" için net bir teklif sunduklarını belirtti. Regnier, teklifin aşamalı bir yaklaşım içerdiğini ve tüm çevri

Batı Şeria baskınlarında 3 Filistinli yaralandı

Batı Şeria baskınlarında 3 Filistinli yaralandı

Yaralananlar arasında zihinsel engelli bir Filistinli de bulunuyor. Filistin Kızılayı'nın açıklamasına göre, Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 15 yaşındaki bir çocuk ayağından gerçek mermiyle, 12 yaşındaki bir çocuk ise şarapnel isabet etmesi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
22
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3