MENÜ

Başkan Çavuşoğlu; "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de Ekrem İmamoğlu’na destek için düzenlenen eylemde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Eşit ve özgür bir Türkiye için bu daha başlangıç, mücadeleye dev...

Yayınlanma: 24 Mart 2025 08:46 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 08:48
Başkan Çavuşoğlu; "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de Ekrem İmamoğlu’na destek için düzenlenen eylemde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Eşit ve özgür bir Türkiye için bu daha başlangıç, mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından eylem düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki Delikliçınar Meydanında toplanan binlerce kişi, Lise Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Lozan Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı güzergahından yürüyerek tekrar meydanda bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in de katıldığı yürüyüşte alınan tutuklama kararına tepki gösterildi.

Yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik,
"İsmet İnönü’nün çok güzel bir sözü var, ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olursa’ diye başlayan. Bugün bu sözün altını iki kere çizmem gerekti. 20-25 senedir insanların üstüne konan o korku imparatorluğunun yıkıldığını gördüm. Baktım ki devlet memurları gelmiş, baktım ki korkmadan bizim destek ve dayanışma sandığına oy vermek isteyenler gelmiş. İşte dedim, ‘İsmet İnönü’nün sözü tamam artık’ bu memleket olmuş. Biz artık korkmuyoruz" dedi.

Tutuklama kararının doğru olmadığını savunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da "2019’da başlattığınız dönüşüm siz kadınlarla olacak. Haydi kadınlar, hep birlikte ayağa kalkıyoruz. Bu değişim, bu dönüşüm sizlerle birlikte olacak. Bugün Ekrem Başkan bir hukuksuzluğa uğradı. Bugün belediye başkanlarımız haksızlığa uğradı. Buradan Ekrem İmamoğlu’na, Silivri’ye selam olsun ve diyoruz ki son söz olarak bu daha başlangıç. Mücadeleye devam" diye konuştu.

"Denizli’de 199 bin 458 oy toplandı"
Yaşananlar karşısında bir arada olmanın önemine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise "Hukukun egemen olduğu bir toplum özlemi ve heyecanıyla on binlerce hemşehrimizle beraber haykırdık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Eşit ve özgür bir Türkiye için bu daha başlangıç, mücadeleye devam ediyoruz. Güne kötü başlamıştık. Başladığımız günde her şeyine kefil olabileceğim, attığı her adımda halkının çıkarından başka hiçbir şey düşünmeyen İstanbul’u haramilerin elinden kurtaran, sağcısıyla solcusuyla herkesi barıştıran, bir arada yaşama kültürünü bizlere gösteren, Denizli’de mevki taşım olarak yaptığımız birçok projelere özellikte sosyal projelerde hepimizi örnek olan, o yüreği yiğit, başı dik onurlu adamın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanma haberi ile başladık güne. Onlar bilsin ki biraz önce başkanım Denizli’de 199 bin 458 oy toplandığını açıkladı, Genel Başkanımız Türkiye çapında 14 milyon 800 bin oy topladığını duyurdu. Ekrem İmamoğlu’nu gözaltına aldılar, 11 milyar dolarımız gitti. Dolar yüzde 10 artarken, borsada ise garibanın yüzde 20’sini çaldılar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında özgürlük vurgusu yapan Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Ayağa kalkalım. Bundan sonra bu memleketi kuranlar öyle bir yolculuğa çıkmış ki, bu çıktıkları yolculuğun sonunda özgür vatan bize bırakılmış, dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı bize bıraktılar. Günde 5 vakit gökyüzünde duyulan ezanımızı, secdeye alnı değen insanlarımızın özgürce ibadet hakkını bıraktılar bize. Bu ezanın da okunmasına, bu bayrağında dalgalanmasına vesile olan bugün bu özgür vatanda hiç kimseye hesap vermeden kadınların seçilebildiği, seçebildiği ve gençlerin özgür olabildiği başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Hukukun egemen olduğu bir toplum oluşturmamız gerekiyor. Bugünde bu yolculuğumuz esnasında bize gerçekten her türlü özveriyi ve kolaylığı sağlayan Emniyet Teşkilatımızı da bir alkış istiyorum. Bütün emniyet teşkilatlarımızı emekleri için çok teşekkür ediyorum"

Başkan Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde toplanacak olan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisindeki ilk işlerinden birisinin Nihat Zeybekçi Kongre Merkezi’nin adını değiştirmek olacağını sözlerine ekledi.

Başkan Çavuşoğlu; Başkan Çavuşoğlu;
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30