MENÜ

Başkan Çetinkaya emekli kartları ve gündemdeki iddialara mecliste cevap verdi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısında kamuoyunda geniş yankı uyandıran "Emeklilerin ücretsiz otobüs kartlarının kaldırılacağı" yönündeki haberlere ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Başkan Çe...

Yayınlanma: 08 Mayıs 2025 11:01 Güncelleme: 04 Eylül 2025 11:31
Başkan Çetinkaya emekli kartları ve gündemdeki iddialara mecliste cevap verdi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısında kamuoyunda geniş yankı uyandıran "Emeklilerin ücretsiz otobüs kartlarının kaldırılacağı" yönündeki haberlere ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Başkan Çetinkaya, ulaşım hizmetlerinde yapılacak düzenlemelerin amacının herhangi bir kesimi mağdur etmek değil, kamu kaynaklarını daha etkin ve adil kullanmak olduğunu vurguladı.
AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve CHP meclis üyelerinin hazır bulunduğu Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısının açılışında konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, geçtiğimiz hafta yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdikleri toplantıya değinerek, "Kahvaltılı basın buluşmasında, ulaşımla ilgili gelen bir soru üzerine doğrudan yanıt verdik. Ancak orada kullandığımız ifadeler yanlış anlaşıldı. Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmetini tamamen kaldırmak gibi bir gündemimiz yok. Aksine bu hizmeti daha düzenli ve sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz," dedi.

"Sınırsız biniş sistemi yerini düzenlemeye bırakacak"
Başkan Çetinkaya, mevcut ulaşım altyapısının emekli kartlarıyla yapılan sınırsız binişler karşısında yetersiz kaldığını belirterek, " Özellikle 65 yaş altı sınırsız olan hak yeni düzenleme ile kaldıracağız. Ulaşım araçlarımızda konforu ve düzeni sağlamak, bu hizmetten faydalanan tüm kesimlerin hakkını korumak için bir dizi düzenleme ve çalışmalarımız devam etmekte. Bu sebeple sınırsız biniş hakkına yönelik yeni bir düzenleme getirilmesi söz konusu. Ama hizmetin tamamen kaldırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyecek şekilde bir çalışma için özellikle Karabük’teki emekli dernekleri ve ilgili cemiyetlerle istişare ediyoruz. Halkımız da aslında bu düzenlemeyi bekliyor. Sahada, ‘Yapın bu düzenlemeyi, sınırsız binişler bu keşmekeşi ortadan kaldırılsın’ diyen vatandaşlarımız var. Biz de bu çağrılara kulak veriyoruz." diye konuştu.

"Ulaşım düzenlemesi 1 ay içinde netleşecek"
Başkan Çetinkaya, yapılacak düzenlemelerin belediye meclisinde kurulacak bir komisyon aracılığıyla şekilleneceğini de belirterek, "Emeklilerle ilgili ulaşım düzenlemesi için bir komisyon kuracağız. Emekli dernekleri de bu komisyonda yer alacak. Bir iki ay içinde bu çalışmayı tamamlayıp meclis toplantısında kararı onaylayarak kamuoyuna açıklayacağız. Kimsenin sosyal hakkını engellemeden, kamu kaynaklarını daha doğru kullanan bir model geliştireceğiz," şeklinde konuştu.

"İddiaları ciddiye almıyoruz"
Belediye Başkanı Çetinkaya, kamuoyuna yansıyan diğer bazı iddia ve iftiralar hakkında da sert açıklamalarda bulundu. Belediyenin borç durumunun şeffaf şekilde meclis üyeleriyle paylaşıldığını hatırlatan Çetinkaya, "Belediyenin kredi borcu bellidir. Müteahhitlere borcumuz bellidir, aldığımız borç bellidir. Bu borçları belediyemizin resmi kurumlarının onayladığı borçlardır. Tüm veriler meclisimize sunulmuştur. Bu belediye şeffaf bir şekilde yönetilmektedir, hiçbir kapalı kapı yok. Herkese her şeye cevap verebiliyoruz. Bu noktada hamdolsun 14 aydır Karabük’e, Karabüklülere hizmet etme çabası içerisindeyiz. Onun için de yani bu tarz iddiaları da ciddiye almıyoruz. Geçmişte de almadık, bundan sonra da almıyoruz" dedi.

"Hukuk devleti vurgusu"
Bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan ithamları da değerlendiren Çetinkaya, "Bu tarz iddialarla bugüne kadar muhatap olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Bir açığımız veya iddialar varsa mahkeme orada, hukuk orada. Burası bir hukuk devleti, burası bir demokratik devlet. Burası böyle akşamdan sabaha kabile devleti gibi birileri birilerini iddia edecek makamı değil. Şerefli, namuslu, vatanına, milletine, şehrine sadık her Türk vatandaşı elindeki bir belge varsa, bir iddia varsa bunu hukuka getirecek, adliye getirecek. Öyle magazinleşme, iddia, iftira bunlar bizim için gündemimizde olmayan şeyler. Bunu magazinleştirmenin anlamı yok. Karabük Belediyesi şeffaf, açık, hizmet odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışıyor. Biz mesaimizi bu denli böyle söylemler ve iddialara harcayamayız. Bizim için tek gerçek var şu caddeye çaktığımız çivi ve bu şehirdeki ailelere, çocuklara yaptığımız hizmet. Belki yetersiz kalabiliriz gücümüz yetmeyebilir, yaptığımız şey kötü olabilir. Bunu eleştirebilirler. Ama öyle akşamdan sabaha kurgulanmış söylemlerle muhatap almadık, bundan sonrada almayız." ifadelerini kullandı.
"Bu şehre kavga değil, hizmet gerek"
Konuşmasının sonunda belediye yönetimi olarak kısır çekişmelere girmeyeceklerini bir kez daha vurgulayan Çetinkaya, "Biz siyaset değil, hizmet meraklısıyız. Amacımız Karabük’ün her sokağında iz bırakmak. Bu şehirde birliğe, beraberliğe ihtiyaç var. Gelin, bu şehre birlikte hizmet edelim," dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump ve Zelenskiy bir araya geldi

Trump ve Zelenskiy bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Trump, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Toplantıdan sonra Putin’i arayacağım ve müzakerelere devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, "Bir güvenlik anlaşması yapıla

Rusya: "Rusya ve ABD başkanları, geçici ateşkes seçeneğinin sadece çatışmanın uzamasına yol açacağı konusunda benzer görüşe sahip"

Rusya: "Rusya ve ABD başkanları, geçici ateşkes seçeneğinin sadece çatışmanın uzamasına yol açacağı konusunda benzer görüşe sahip"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı ve Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, "Rusya ve ABD başkanları, geçici ateşkes seçeneğinin sadece çatışmanın uzamasına yol açacağı konusunda benzer görüşe sahip" dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i

Adana’da bir mahallede seçim heyecanı

Adana’da bir mahallede seçim heyecanı

Adana’nın Kozan ilçesinde, 29 Haziran 2025 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Alper Hallaç’ın yerine, yeni muhtarın belirlenmesi için 2 bin 167 seçmen sandık başına gitti.İlçe Seçim Kurulu tarafından 6 adayı

Myanmar halkı, 2021’deki askeri darbeden bu yana ilk kez oy kullanıyor

Myanmar halkı, 2021’deki askeri darbeden bu yana ilk kez oy kullanıyor

Myanmar’da halk 2021’de gerçekleştirilen askeri darbenin ardından düzenlenen ilk genel seçimler için sandık başına giderken cunta kontrolündeki seçim komisyonu, seçim kapsamında ilk kez 50 binden fazla elektronik oy verme makinesi kullanıldığını açıkladı.

Rusya, Huliaipole ve Dimitrov’un kontrolünü ele geçirdi

Rusya, Huliaipole ve Dimitrov’un kontrolünü ele geçirdi

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiği görüşmede, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Dimitrov (Myrnohrad) kenti ve Zaporijya bölgesindeki Huliaipole şehrinde kontrolün ele geçirildiğini açıkladı

İsviçre Genelkurmay Başkanı: "Ülkemizi tam ölçekli bir saldırıya karşı savunabilecek durumda değiliz"

İsviçre Genelkurmay Başkanı: "Ülkemizi tam ölçekli bir saldırıya karşı savunabilecek durumda değiliz"

İsviçre Genelkurmay Başkanı Thomas Suessli, "Ülkemizi tam ölçekli bir saldırıya karşı savunabilecek durumda değiliz. Gerçek bir acil durum halinde askerlerimizin yalnızca 3’te 1’inin tam teçhizatlı olacağını bilmek, insana gerçekten son derece ağır gelen

Ankara’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Libya askeri heyetinin cenazeleri Trablus’a getirildi

Ankara’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Libya askeri heyetinin cenazeleri Trablus’a getirildi

Ankara’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali El Haddad ve beraberindeki heyetin naaşları, Libya’nın başkenti Trablus’a getirildi.Ankara’da 23 Aralık Salı günü havalandıktan kısa süre sonra düşen uçaktaki Libya Genelk

Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes imzalandı

Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes imzalandı

Tayland ile Kamboçya arasında sınır çatışmasının durdurulması amacıyla ateşkese varıldı. Anlaşmaya göre 72 saatlik ateşkes ve gözlem sürecinin sorunsuz devam etmesi halinde Tayland, Temmuz ayındaki çatışmalardan bu yana elinde tuttuğu 18 Kamboçyalı askeri