MENÜ

Başkan Ergün’den Sarıgöl’e yeni yatırım müjdeleri

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ziyaretinde ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya...

Yayınlanma: 05 Mayıs 2023 14:03 Güncelleme: 20 Ağustos 2025 15:41
Başkan Ergün’den Sarıgöl’e yeni yatırım müjdeleri

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ziyaretinde ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir ve MASKİ kanalıyla ilçeye 239 milyon 599 bin liralık yatırım yapıldığını belirterek, yeni yatırım ve projeleri de katılımcılarla paylaştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl temaslarında ilçede faaliyette bulunan STK'ların temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluştu.

Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Sarıgöl'e girdiğimiz ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yüzlerindeki tebessüm bizleri çok fazlasıyla mutlu etti. Ne mutlu bizlere ki Sarıgöl'de bugüne kadar çok büyük hizmetler yaptık. Manisa 17 ilçe 1088 mahalleden oluşuyor. Kırsalda yaşayan ve eski belediye olan mahalle sayısı 780. Biz elimizdeki ekonomik şartlara göre 264 mahallemizin bütün içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu altyapısını ve kilit parke, prestij cadde gibi üst donanımını bitirdik. Üstyapıda 10 milyon metrekarenin üzerinde de taş döşeyerek hizmetlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın çamurdan kurtulması, kokudan uzaklaşması için bu çalışmaları yaptık. Sarıgöl'e dönersek, Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk ile birlikte çok kardeşçe iyi niyetle ve birliktelikle ilçemize hizmetleri birer birer yapma fırsatı bulduk. Sarıgöllü kardeşlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Sarıgöl Kent Meydanı Projesi. İlçemize yakışacak bu projemiz, Sarıgöllü kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İlçeye 10 adet dolusavar kazandırıldı

Sarıgöl'de çiftçilerin ürünlerinin zarar görmemesi adına Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'un talebi dolayısıyla dolusavarların temin edildiğini belirten Başkan Ergün, "Sarıgöl'de üretici kardeşimiz çok, onların ürününün doludan bağların zarar görmemesi için 10 adet dolu savarı talep etmişti, hayırlısıyla yine bu işbirliğini Sarıgöl'e kazandırmış oluyoruz" dedi.

Altyapı yatırımlarından da bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İnsan ve çevre sağlığı konusunda atıksu arıtma tesislerinin kazandırılması bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi. 9 sene önce Manisa'da mevcut olan 13 adet tesis çalıştırılamıyordu. 550 milyon liranın üzerinde atıksu arıtma tesislerine yatırım yaptık. Bugün 13 tesisi 20 tesise çıkardık, Sarıgöl'de de atıksu arıtma tesisini bitirmek üzereyiz. Çalışmalar devam ediyor. Bir iki ay içerisinde bu tesiste işler durumda olacaktır. İller Bankası noktasında sadece Sarıgöl'deki tesise harcadığımız para 57 milyon lira KDV'siyle 75 milyon liraya tekabül ediyor. Gediz'in yaşayabilmesi, içinde balık tutabilmesi noktasında Manisa ili içerisinde yapılan en büyük hizmetlerden biri olacak. Tüm hizmetleri tek tek saymadan ana başlıklar halinde ifade edecek olursam; Büyükşehir Belediyesi olarak 108 milyon 657 bin TL, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak da 130 milyon 942 bin TL olmak üzere toplam 239 milyon 599 bin lira yatırım yapmışız Sarıgöl'e helali hoş olsun" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da Sarıgöl'ün en fazla hizmet alan ilçelerden biri olduğunu belirterek Başkan Ergün'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sarıgöl Belediyesinde kurulan ana serverden dolusavar deneme atışı da yapıldı.

Modern projede ihale aşamasına gelindi

Başkan Ergün, Sarıgöl'de yapımı planlanan "Kent Meydanı Projesi'yle ilgili son durumu da paylaştı. Maliyet ve proje çalışmasının tamamlandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önümüzdeki günlerde ihale yapılma gününün alınacağının müjdesini verdi.

İlçe sakinlerinin heyecanla beklediği projede, ihale aşamasına gelindiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Modern mimarisiyle Sarıgöl'ümüze yeni bir nefes. Yeni bir meydan. Bu protokolü daha önce Sarıgöl Belediye Başkanımızla imzalamıştık. Yaklaşık maliyet ve proje çalışması tamamlandı. İnşallah, seçimlerden sonraki ilk günlerde EKAP üzerinden ihale yapılma gününü almış olacağız. Sarıgöllü vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim yılsonuna kadar bitirmeyi nasip etsin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sarıgöl belediye başkanımızın, bu talebi bizler için emirdir, görevdir. Vatandaşımıza hizmet olarak yansıyacaktır" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30