MENÜ

Başkan Özcan: "Şuan seçim olsa 5 belediyeyi alırız"

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Ali Özcan; yapılan anketlerde çıkan sonuçların kendilerinin tahminlerinden daha iyi olduğunu ifade ederek; "4-5 belediyede iyi noktada olduğumuz çok aşikar şekilde gözüküyor" dedi.Gündeme ilişkin açıklamalard

Yayınlanma: 25 Eylül 2025 12:00 Güncelleme: 25 Eylül 2025 16:02
Başkan Özcan: "Şuan seçim olsa 5 belediyeyi alırız"
Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Ali Özcan; yapılan anketlerde çıkan sonuçların kendilerinin tahminlerinden daha iyi olduğunu ifade ederek; "4-5 belediyede iyi noktada olduğumuz çok aşikar şekilde gözüküyor" dedi.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, belli gruplarla toplanarak dert dinlenmeyeceğini söyleyerek; "Şehrimizde sanayicilerin sorunları deyince bir fotoğraf karesi gözümün önüne geliyor. Neredeyse her fotoğraf karesinde bulunan seçkin bir zümre ile fotoğraf karesi verip şehrin sorunlarını dinleyemezsiniz. Bir dert dinlemeye gittiğinizde sıradan giremiyorsanız orada bir sorun vardır. siyasilere söylüyorum; öyle organizeye çıkalım, çarşı-pazara çıkalım, pazarcı esnafıyla bir sohbet edelim bakalım işinden gücünden memnun mu? Ben geziyorum, buyursun diğer arkadaşlar da bir ziyaret etsin. Ahbap-çavuş ilişkisi olmasın. Gelsinler dinlesinler, dua ederiz. Sıkıntılarına merhem olurlarsa bundan rahatsızlık duymayız. Ortada başarısızlık olsun da, bu başarısızlıklardan bir şeyler kaparız diye bir derdimiz yok" dedi.

"Tüm insanlar dertli"
Vatandaşların dertli olduğunu ifade eden Özcan; "Vatandaş dertli; sadece sanayide sıkıntılar ortada. Belki şuan son hadde gelmiş durumda değil, bir çıkışımız var. Bir adım atılır, arkadaşların yarsına merhem olunabilir. Ama artık bir fabrika sahibi ’şu fabrikadan ceketimi alıp gidebilsem, arkama da bakmasam mutluyum’ diyor. Durum öyle değil ama, çıkamıyor, gidemiyor. Hepsi borcun içerisinde, sıkıntıda. Şimdi bunları görmeyeli mi?" şeklinde konuştu. Orta ve alt gelirli diye bir topluluğun kalmadığını kaydeden Başkan Özcan; "Yan giderler çok arttı, bu da birçok sektöre yayıldı. Zaten orta ve alt gelirli diye bir şey kalmadı, artık ev de geçindiremiyorlar. Babadan, anneden yardım alıyorlar ya da evde ikinci bir kişi çalışmak zorunda. ’30 bin TL maaş alıyorum, 20 bin TL kira ödüyorum’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

"Kayseri’de satılan konutlar bedava"
Kayseri’de müteahhitlerin maliyetinden daha uygun ev sattığını iddia eden Başkan Özcan; "Şuan Kayseri’de satılan konutlar bedava, müteahhitlerin Allah yardımcısı olsun. Metrekaresine göre değişir maliyet 4 bin 750 TL, 3 bin TL’ye daire satıyor müteahhitler. Sebebi ne? Parası çok, halka hizmet edeyim diye mi? Hayır; çeki var, senedi var, işçinin maaşı var, itibarı var. ’Ödeyim de kurtulayım, malım rezil olsun’ diyor. Hala umutvarız. Dolayısıyla hükümetimiz bu konuda işçinin, memurun, çiftçinin, sanayicinin lehine hala kararlar alabilecek kudrette bir iktidar var. Bunu son dakikaya bırakmanın alemi yok. Geçmişte Erbakan hocamız 11 ayda havuz sistemini oturtarak işçiye, memura, emekliye yüzde 300-500 zam vererek çözmüş. Dolayısıyla geçmişte yapıldıysa bugün de yapılabilir. Yerli ve milli ekonomi modeli uygulandığı taktirde ülkemizden umutvarım" dedi.

"Mahmut Arıkan ağabeyimizdir"
Saadet PArtisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı yakinen tanıdıklarını dile getiren Başkan Özcan; "Mahmut Arıkan bizim ağabeyimizdir, onlar bizi biz onları yakinen tanırız. Şehrimizden bir kıymet çıkmış, onun da kıymetini biliriz. Bu değerin farkında olurken de hamaset gözeterek Refah Partisi’ni farklı bir yere, Saadet Partisi’ni farklı bir yere konumlandıran arkadaşlara üzülürüz. Aynı babanın iki farklı evladı; o evlatlardan bir tanesi daha iyi yapacağını düşünerek program çizelgesi oluşturmuş, orada devam ediyor. Diğeri de hocamızın öz ve öz evladı, genel başkanımız Fatih Erbakan. Tutup da o öyle, bu böyle ikilemine girmem. Genel başkanımız derse ki; ’şöyle bir yol haritası çizdik’ başımızın üstünde yeri var. Ankara’da büyüklerimizin bileceği iş" şeklinde konuştu.

"İthal aday olmayacak"
Parti olarak kritik eşiği aştıklarını ve ithal aday yapmayacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ali Özcan; "Önümüzdeki seçimlerde dışarıdan aday falan getirmeyeceğiz. ’Biz kenarda bekleyelim, Yeniden Refah Partisi’nde bir yükseliş var, buradan aday olalım’ beklentisi olan olabilir. Yok öyle yağma, bu teşkilat kendi içinden belediye başkanı da, milletvekili de çıkaracak kapasiteye ulaşmıştır" dedi. Özcan; "Biz seçim zamanı teşkilatın dışından aday arayışına girmişiz. Teşkilat mensubumuz değil, hatta partimizin üyeliği bile yok. Seçim günü bizden aday olmayı kabul ettiğimiz için üye yaptığımız bir aday. Buna benzer farklı ilçelerde adayımız var. Biz kritik eşiği açtık, partimize sempati duyan, bizi izleyen milletimize söylüyorum. Önümüzdeki seçimlerde dışarıdan aday falan getirmeyeceğiz. ’Biz kenarda bekleyelim, Yeniden Refah Partisi’nde bir yükseliş var, buradan aday olalım’ beklentisi olan olabilir. Yok öyle yağma, bu teşkilat kendi içinden belediye başkanı da, milletvekili de çıkaracak kapasiteye ulaşmıştır. Bu saatten sonra gelir bizle çalışırlarsa başımızın üstünde yeri var ancak seçime 3 kala gelirlerse kusura bakmasınlar kimseye kapımız açık değil. O denemi kapattık" ifadelerini kullandı.
Yapılan anketlerde gelen sonuçların kendi tahminlerinden daha iyi olduğunu da belirten Ali Özcan; "Geçen hafta elimize bir veri ulaştı; netice olarak kendimizin tahmin ettiğinden iyi seviyedeyiz. Son yerel seçime çok yakınız. Kayseri’de 16 belediye var, çok rahat bir şekilde 3’te birine artı atarım. Yalnız seçim zamanı sadece partinin çalışması değil aynı zamanda aday kaliteniz, encümen üyeniz, saha performansınızın performansı da devreye giriyor. Bunları göze aldığımızda aşağı yukarı 4-5 belediyede iyi noktada olduğumuz çok aşikar şekilde gözüküyor" dedi.
Erbakan Kayseri’ye gelecek
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 17 Ekim’de yapılacak olan il kongresine de katılacağını sözlerine ekleyen YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan; "Cuma günü Kayseri Genişletilmiş İl Divan Toplantımız olacak, Kocaeli milletvekilimiz katılacak. Teşkilatımız heyecanlı bir şekilde hazırlanıyor. 17 Ekim’de genel başkanımız Fatih Erbakan’ın katılacağı Kayseri İl Kongremizi gerçekleştireceğiz inşallah. Bayram edasında bir genel kurul yapma hedefimiz var" diye konuştu.
ETİKETLER: Başkan, Özcan:, "Şuan, seçim, olsa
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30