MENÜ

Başkan Palaz 6 ayını değerlenirdi

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, düzenlediği basın toplantısında belediyenin son altı aylık çalışmalarını değerlendirdi ve gelecekteki projeler hakkında bilgi verdi. Palaz, özellikle altyapı, üstyapı, park ve çevre düzenlemeleri ile kı...

Yayınlanma: 23 Ekim 2024 07:39 Güncelleme: 03 Eylül 2025 21:29
Başkan Palaz 6 ayını değerlenirdi

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, düzenlediği basın toplantısında belediyenin son altı aylık çalışmalarını değerlendirdi ve gelecekteki projeler hakkında bilgi verdi. Palaz, özellikle altyapı, üstyapı, park ve çevre düzenlemeleri ile kırsal mahallelerdeki parke taşı döşeme çalışmalarına odaklandıklarını belirtti.
Altyapı Hamleleri ve Kırsal Mahalleler
Başkan Palaz, şehir genelindeki parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiğini ve şehir merkezinde altyapı projelerinin tamamlanması için gerekli izinlerin alındığını ifade etti. 100. Yıl Mahallesi’nde elektrik altyapısının yenilenmesinin önemine değinen Palaz, bu çalışmaların mahalle sakinlerine aydınlık ve güvenli bir çevre sağlayacağını söyledi. Mezarlık Caddesi’nde yapılan düzenlemelerle de gece yürüyüşleri için uygun bir ortam oluşturulduğunu aktardı.
Palaz, Gönen’in 90 kırsal mahallesinden 65’inde parke taşı döşeme çalışmalarının tamamlandığını, geri kalan mahallelerde ise tasarruf genelgeleri nedeniyle 2025 yılında çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Sarıköy, Gündoğan ve Hasanbey mahallelerindeki altyapı ihtiyaçları nedeniyle projelerin ertelendiğini ekledi.
Aydınlatma ve Kapalı Pazar Yeri Düzenlemeleri
Şehir merkezindeki aydınlatma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını açıklayan Palaz, Bandırma girişinden Atatürk heykeline kadar olan bölgedeki lambaların yenileneceğini ifade etti. Kapalı pazar yerini devraldıklarını ve buranın daha güvenli bir hale getirileceğini müjdeledi. Gece yürüyüşleri için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve pazar tuvaletlerinin yenilenerek ücretsiz hale getirileceğini belirtti.
Gündüz Bakımevi Projesi ve Sokak Hayvanları İçin Hizmetler
Gönen’deki gündüz bakımevi projeleri hakkında bilgi veren Palaz, Karşıyaka Mahallesi’nde açılan 100 öğrenci kapasiteli bakımevine olan başvuru sayısının beklentilerin altında kaldığını aktardı. Talep artarsa, yeni kreşler açmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, sokak hayvanları için modern bir barınak oluşturmak adına Orman Bakanlığı’ndan 35 dönümlük alan tahsisi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.
Kültürel Etkinlikler ve Büyükşehir Belediyesi ile İşbirliği
Palaz, kültürel etkinliklerin halkla buluşmasına büyük önem verdiklerini belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek konsere de değinen Başkan, yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen projeler arasında katı atık aktarma istasyonunun tamamlandığını ifade eden Palaz, bu projenin önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Yeni Projeler ve Düzenlemeler
Gönen terminal projesinin hızla ilerlediğini, zemin etütlerinin tamamlandığını belirten Palaz, eski hastane binasında planlanan yaşlı bakımevi projesinin de sürdüğünü ifade etti. Ayakkabıcılar Çarşısı’nda havalandırma sorunlarının çözülmesi amacıyla çarşının üstünün kapatılacağını ve çevresinde iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Çarşı Cami çevresinde de tuvaletlerin üst kata taşınacağı ve yeni bir şadırvan inşa edileceği müjdesini verdi.
Hoşgeldin bebek projesi
Başkan Palaz Uzun süredir devam eden projede son 6 ay içerisinde yeni doğan 200 bebeğe hediye seti dağıtıldığını belirtti. “Bu projeyle ailelere destek olmak istiyoruz ayrıca yeni doğan bebeğimize ilk hediyesini biz vermek istiyoruz.” dedi.
Amatör Spor Kulüplerine Destek Müjdesi
Amatör spor kulüplerine yönelik destekler sürüyor. Başkan Palaz Gönen’de 13 adet spor kulübü olduğunu belirtti. Yerel yönetim, imkanları dahilinde kulüplere yardım etmeye devam edecek. Deplasman yapacak takımların yol masrafları karşılanacak. Başkan Palaz, “Spor yapma arzusundaki kulüplerimize elimizden gelen desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu
Toplantının sonunda İbrahim Palaz, Gönen Belediyesi’nin tüm çalışmalarını halkın hizmetine sunmaya devam edeceğini belirterek, vatandaşların taleplerine her zaman açık olduklarını vurguladı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30