MENÜ

Başkan Şadi Özdemir: "Nilüfer’in hedefi çocuk dostu bir şehir"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 9. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’nde erken çocukluk eğitiminin önemine dikkat çekerek, Nilüfer’in çocuk dostu şehir vizyonunu anlattı.Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)

Yayınlanma: 27 Ekim 2025 14:51 Güncelleme: 28 Ekim 2025 06:20
Başkan Şadi Özdemir: "Nilüfer’in hedefi çocuk dostu bir şehir"
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 9. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’nde erken çocukluk eğitiminin önemine dikkat çekerek, Nilüfer’in çocuk dostu şehir vizyonunu anlattı.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliğinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’ne (OOEK9) katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile çok sayıda akademisyen, kurum temsilcisi ve öğrencinin de yer aldığı kongrede konuşan Başkan Şadi Özdemir, kongrenin "Erken çocuklukta kayıp parçaları birleştirmek" temasının Nilüfer’in değerleriyle örtüştüğünü belirtti.
Çocuğun gelişimindeki eksik halkaların hem bireysel hem de toplumsal refahı etkilediğini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, bu nedenle Nilüfer Belediyesi’nin "çocuk dostu bir şehir" hedefiyle çalıştığını vurguladı. Başkan Şadi Özdemir, "Çocukların söz aldığı, oyunla güçlendiği, fikir ürettiği bir yaşam kurmak istiyoruz" dedi.
Bu hedef doğrultusunda somut adımlar attıklarını kaydeden Başkan Şadi Özdemir, "5 yılda 20 yeni kreş hedefiyle yola çıktık. Hayırseverlerimizin desteğiyle modern, güvenli ve nitelikli eğitim yuvaları kuruyoruz. Bugün hizmet veren 4 kreşimizde 444 çocuğumuz eğitim alıyor. İhsaniye’da Ferhat Bakgör, Çamlıca’da Çamlıca, 23 Nisan’da Burak Berk ve son olarak Minareliçavuş Mahallesi’nde hizmete başlayan Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çocuklarımıza nitelikli ve modern eğitim veriyoruz. Dumlupınar ve Balkan mahallelerindeki yeni kreşlerimizin yapımı da sürüyor" diye konuştu.
Nilüfer’de çocukların sadece dinlenmediğini, aynı zamanda karar da verdiğini vurgulayan Şadi Özdemir, 23 yıldır aktif olan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çalışmalarına dikkat çekti. Mecliste alınan kararların kentin yönünü belirlediğini söyleyen Başkan Özdemir, bunun en güzel örneğinin "Oyun Engel Tanımaz Parkı" olduğunu belirtti. Başkan Şadi Özdemir, "Bu parkı çocuklar tasarladı. 29 hafta boyunca mimarlık, kentleşme, insan hakları öğrendiler. 6’sı engelli 30 çocuk, birlikte bir park kurdu. Ve o park, Uluslararası Mimarlar Birliği Altın Küp Ödülü, Özelkalem Kentsel Tasarım ve Sağlıklı Kentler Birliği Sosyal Sorumluluk Ödülleri gibi dünyadan ödüller aldı" dedi.
Başkan Şadi Özdemir, eğitimin sadece okullarda değil, yaşamın her alanında sürdüğünü belirterek, kreşlerin yanı sıra Kadın ve Çocuk Akademileri ile de çocukların gelişimini desteklediklerini ifade etti. 8 farklı mahallede kurulan akademilerde kadınlar sosyalleşirken, çocukların güvenli bir ortamda büyüdüğünü söyledi.
Çocukların kitapla buluşmasını çok önemsediklerini belirten Başkan Şadi Özdemir, 2011’de açılan Misi Çocuk Kütüphanesi, kırsal mahallelere ulaşan Gezici Kütüphane ve 15 yılda 611 bin 417 kitabı çocuklarla buluşturan "Boyun Kadar Kitap Oku" projesini örnek verdi.
Başkan Şadi Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bir çocuğun tebessümü, adil bir geleceğin en somut göstergesidir. Nilüfer’de çocuklar sadece bugünün değil, yarının da söz sahibi. Biz o umudu bilimin rehberliğinde, kalbin sıcaklığında ve ortak aklın gücüyle büyütmeye devam edeceğiz."
Konuşmasının ardından kongreye destekleri nedeniyle Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu hediye verdi.
ETİKETLER: Başkan, Şadi, Özdemir:, "Nilüfer’in, hedefi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi Elazığ’dan

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi Elazığ’dan

Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali’nde Elazığlı öğrencisi Muhammed Yahya Sertkaya birinci oldu.2025-2026 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün geleneksel olarak yürüttüğü mesleki yarışmalard

Balıkesir’de öğrencilere ilk ders "Finansal Okuryazarlık"

Balıkesir’de öğrencilere ilk ders "Finansal Okuryazarlık"

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu iş birliğinde hayata geçirilen "Finansal Okuryazarlık" dersi uygulaması kapsamında, Balıkesir il genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bugün ilk ders olarak finansal okuryazarlık işlendi

Burhaniye’de Geleceğe Çare etkinliklerinde münazara yarışmaları başladı

Burhaniye’de Geleceğe Çare etkinliklerinde münazara yarışmaları başladı

Burhaniye ilçesinde, Yeşil Vatan Benim Okulum Geleceğe Çare etkinlikleri kapsamında "İklim Değişikliği" konulu Münazara Yarışmaları başladı. Ortaokullar ve liseler arasında başlatılan yarışmalar ilgi gördü.Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan

Değerler eğitimine yoğun ilgi

Değerler eğitimine yoğun ilgi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ortaokul ve lise öğrencileriyle gerçekleştirilen değerler eğitimi etkinlikleri, duygu dolu anlara sahne oldu. ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen çalışmalarda öğrenciler, sevgi, dostluk ve çalışkanlık temaları etrafında bir

NÖHÜ projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

NÖHÜ projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Gürbüz’ün yürütücülüğünü üstlendiği, "Farklı Pişirme Yöntemlerinin Nohut (Cicer arietinum) ve Yan Ürünlerinde Protein Kalitesi, Aminoasit Profili ve Maillard Re

Edirne’de öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi

Edirne’de öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi

Edirne’de Plevne İlköğretim Okulu’nda öğrencilere yönelik finansal okuryazarlık bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.Türkiye genelinde eş zamanlı olarak uygulanan "finansal okuryazarlık" dersi çerçevesinde yapılan etkinlikte, öğrencilere paranın bilinçl

Çilimli’de eğitim ve yerel yönetim iş birliği güçleniyor

Çilimli’de eğitim ve yerel yönetim iş birliği güçleniyor

DÜZCE (İHA) – Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ile Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, ilçede eğitim kalitesini artırmaya yönelik ortak çalışmalar ve iş birliği imkanlarını değerlendirdi.Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer, Çilimli ilçesindeki pro

EBYÜ’de Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

EBYÜ’de Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde (EBYÜ) Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen program, yoğun katılımla gerçekleştirildi.Üniversitenin etkinlik alanında düzenlenen programa Rektör Akın Levent, rektör yardımcıları A. Ercan Ekinci ve Adem Başıbüyük,

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17