Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan mücbir sebep halinin 6 ay uzatılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.Başkan Sadıkoğlu, deprem bölgesindeki mü...
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulan mücbir sebep halinin 6 ay uzatılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.
Başkan Sadıkoğlu, deprem bölgesindeki mükellefler için alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Uzun süredir sürdürdüğümüz girişimlerin olumlu sonuçlanmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Süre 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzatıldı. Depremin ardından büyük ekonomik zorluklarla mücadele eden depremzede esnafımız için bu tür kolaylaştırıcı adımlar hayati önem taşıyor" dedi.
"Olumlu ancak yeterli değil"
Süre uzatımının önemli olduğunu ancak iş yerlerinin teslimine kadar sürmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, "Bu uygulamanın, iş yerleri kalıcı olarak teslim edilene kadar sürdürülmesi gerektiğini yineliyoruz. Malatya ile birlikte toplamda 4 il ve 2 ilçe halen ekonomik anlamda toparlanma sürecinde. Bu nedenle vergi, SGK ve benzeri kamu yükümlülüklerinde azami kolaylıklar sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yeni düzenlemeyle birlikte, deprem illerinde 2022 yılı sonu itibariyle cirosu 2,5 milyon liranın altında olan mükellefler için mücbir sebep hali 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzatıldı. Bu karar, Malatya ile birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsıyor. Bakan Şimşek, bu kararın bölgedeki mükelleflerin yaklaşık yüzde 80’ini kapsadığını belirtti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Barış rüzgârı altını ayakta tutmaya yetmedi
ABD'den Tel Aviv'e: Sizi koruyan silahların çoğunu biz sağladık
03Belçika kullanmadığı savaş uçaklarını Ukrayna'ya bağışlayacak
04Avrupa’nın birçok bölgesinde “Süper tropik gece” alarmı
05Muğla'da durdurulan otomobilde 5 kilogram skunk ele geçirildi
06Hakkari’de 2 kilogram skunk ele geçirildi: 4 tutuklama
07Bakan Memişoğlu: 2026'nın sonunda hekim dışı personel alımı planlıyoruz
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük