Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muradiye Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirten bir vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı. Başkan Zeyrek’e glütensiz gıda kolisi yardımının kendisine de y...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muradiye Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirten bir vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı. Başkan Zeyrek’e glütensiz gıda kolisi yardımının kendisine de yapılmasını isteyen çölyak hastası Gülizar Yenilmez’in bu talebi hemen değerlendirerek ertesi gün hem Yenilmez’e hem de kendisi gibi çölyak hastası olan kardeşi Ahmet Kırnavoğlu’na glütensiz gıda kolisi ulaştırıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, glütensiz ve düşük proteinli gıda kolileri hazırlanarak iki ayda bir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu özel gıda kolilerinin temini ise çocukları çölyak hastalığına sahip annelerin kurduğu Mutlu Beslen Kadın Kooperatifi’nden sağlanıyor.
Gülizar Yenilmez, Büyükşehir Belediyesi’nin Muradiye Mahallesi’nde düzenlediği iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirterek Başkan Ferdi Zeyrek’ten kendisine de glütensiz gıda kolisi desteğinde bulunulmasını istedi. Başkan Zeyrek, bu talebi hemen değerlendirerek ertesi gün Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleriyle hem Yenilmez’e hem de onun gibi çölyak hastası olan kardeşi Ahmet Kırnavoğlu’na glütensiz gıda kolisi ulaştırdı.
Yenilmez, çölyak hastalığıyla 6 yıldır mücadele ettiğini belirterek, Muradiye’deki iftar yemeğinde Başkan Zeyrek’e talebini ilettiğini, bu kadar hızlı bir dönüş beklemediğini ifade etti. Yenilmez, "Ferdi Bey, bu yıl glütensiz kolilerin iki ayda bir verileceğini duyurdu. Muradiye’de iftar yemeği vardı, yanına gidip kendisine yazılı olarak talebimi ilettim. Yazıyı okudu, konuştuk, kolinin iletileceğini söyledi, ama hemen döneceğini düşünmemiştim. Birkaç gün geçsin, gelmezse Belediye’ye öyle giderim diyordum. Ama ertesi gün koli gönderilmesini beklemiyordum" dedi.
Başkan Zeyrek’in bu konudaki hassasiyetinden mutlu olduğunu söyleyen Yenilmez, "Fark etmemişim, yeni koli dağıtımı başlamış. Makarna ve un uzun zamandır almamıştım, bu destek benim için çok iyi oldu. Glütensiz ürünlere ulaşmak kolay değil. Halin vaktin iyiyse alabiliyorsun ama öbür türlü çok zor. Böyle imkanlar size ulaştığı sürece çok iyi oluyor. Ferdi Bey bu konuda çok hassas. Akşam talebimi ilettim, ertesi gün koli gönderildi. Üstelik kardeşim de çölyak hastası, ona da koli göndermişler. İki koli göndermeleri de çok ince bir düşünce. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha fazla glütensiz destekler sağlanır. Bu desteği bilmeyen, ulaşamayan çölyaklı vatandaşlarımız varsa Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat edebilirler. İnternet üzerinden de başvuru yapabilirler" diyerek belediyenin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Çölyak hastalarının yanında olmaya devam edeceğiz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, çölyak hastalarının yaşadığı zorlukların farkında olduklarını vurgulayarak, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın glütensiz gıda ürünlerine ulaşmasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle glütensiz gıda kolisi desteğimizi daha düzenli hale getirerek iki ayda bir vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın sağlıklarını korumalarına ve yaşamlarını kolaylaştırmalarına katkı sağlamak bizim önceliğimiz. Gıda kolilerinin teminini ise çocukları çölyak hastalığına sahip annelerin kurduğu Mutlu Beslen Kadın Kooperatifi’nden sağlıyoruz. Bu desteğin daha fazla kişiye ulaşması için belediyemize başvuruda bulunabilirsiniz. Çölyak hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05MTÜ 13 Sözleşmeli Personel Alacak
06İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
07Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor