Yükseköğretim öğrencilerine yeniden öğrenim hakkı tanıyan düzenleme, Batman Üniversitesinde de uygulanmaya başladı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85'inci madde kapsamında, belirlenen şartları taşıyan öğrenciler yeniden öğrenim hakkınd
Yükseköğretim öğrencilerine yeniden öğrenim hakkı tanıyan düzenleme, Batman Üniversitesinde de uygulanmaya başladı.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85'inci madde kapsamında, belirlenen şartları taşıyan öğrenciler yeniden öğrenim hakkından yararlanabilecek.
Düzenlemenin kapsamına ilişkin yapılan açıklamada, hazırlık, ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlarda öğrenim görürken ilişiği kesilen öğrenciler ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Başvuru süresine ilişkin üniversiteden yapılan bilgilendirmede, başvuruların 9 Aralık tarihine kadar alınacağı, düzenlemenin ise 9 Aralık'tan önce ilişiği kesilen öğrencileri kapsayacağı bildirildi.
Düzenlemenin kapsamı dışında kalanlara ilişkin açıklamada, belirli ağır suçlardan hüküm giyenler, sahte belge nedeniyle kaydı iptal edilenler veya kayıt sırasında sahte belge verenler ile terör örgütleri ve ilgili yapılanmalarla bağlantısı nedeniyle ilişiği kesilenlerin aftan yararlanamayacağı ifade edildi. Başvuru sahiplerinin adli sicil kaydıyla müracaat etmesi gerektiği belirtildi.
Başvuru yerlerine ilişkin ön lisans ve lisans programları için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, yüksek lisans ve doktora programları için ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen veya noter onaylı vekâletname ile başvuru yapılabileceği kaydedildi.
Eğitime başlama tarihine ilişkin başvuru ve kayıt işlemlerini 21 Eylül tarihine kadar tamamlayan öğrencilerin 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenimlerine başlayabileceği, bu tarihten sonra işlemlerini tamamlayanların ise takip eden eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlayacağı bildirildi.
Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan programlara ilişkin ilişiği kesilen öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslar doğrultusunda intibak işlemlerinin yapılabileceği, daha önce başarılı olunan ders ve kredilerin de değerlendirileceği belirtildi.
Ücretlere ilişkin aftan yararlanarak yeniden kayıt yaptıran öğrencilerden önceki yıllara ait katkı payı veya öğrenim ücreti alınmayacağı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılına ilişkin ücretlerin ise ilgili mevzuat kapsamında uygulanacağı açıklandı.
Başvuru yöntemi, gerekli belgeler ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esaslara Batman Üniversitesinin duyuru sayfasından ulaşılabilecek. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, resmi anaokulu bulunmayan ilçelerde daha fazla çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmes
HÜDA PAR'ın TBMM'ye sunduğu, okullarda karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılarak isteyen veli ve öğrencilere kız ve erkek okullarının alternatif olarak sunulmasını öngören kanun teklifine yönelik destek açıklamaları sürüyor. İLKHA'ya konuşan Mardin Gaze
ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2026-ALES/2 için bina ve salon atama işlemleri tamamlandı. Sınava katılacak adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini içeren giriş belgelerine ÖSYM'nin Aday İşlemleri Si
Ülkemizde Lisans mezunlarında kayıtlı istihdam oranı 2025 yılında %73,9 olarak gerçekleşti.Ön lisans mezunları için kayıtlı istihdam oranı ise 2024 yılında %66,4 iken, bu oran 2025 yılında %65,7 olarak hesaplandı.
HÜDA PAR'ın TBMM'ye sunduğu, okullarda karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılarak isteyen veli ve öğrencilere kız ve erkek okullarının alternatif olarak sunulmasını öngören kanun teklifine yönelik destek açıklamaları sürüyor. Konu hakkında İLKHA'ya konu
Batman Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından yayımlanan tercih kılavuzuyla eğitim yelpazesini yeni bölüm ve programlarla genişletti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan 2026-YKS Yükseköğretim Programları
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayımlandığını duyurdu. Ersoy, payl
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Tekin, YKS sonuçlarının tüm öğrenciler ve aileleri için hayırlı olmasını temenni etti. Öğrencilerin tercih sürecini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen Tekin, ilgi duydukları ve hayalini kurdukları aland
Facianın Eşiğinden Dönüldü: Otomobil Akaryakıt Tankerine Çarptı
İtalya'da bir çift, çocuklarının arabada öldüğünü 100 kilometre sonra fark edebildiler
03Trump, Güney Kore'yle askeri tatbikatların ölçeğini Kuzey Kore için küçülttü
04Trump'tan iki mesaj: Mekke Anlaşması'na övgü, Güney Kore'ye askeri tatbikat freni
05Hatay'da servis minibüsü ile tır çarpıştı: Bir ölü, 14 yaralı
06İşgalciler Lübnan'da günler sürecek çatışmaya hazırlanıyor
0717 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük