Yükseköğretim öğrencilerine yeniden öğrenim hakkı tanıyan düzenleme, Batman Üniversitesinde de uygulanmaya başladı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85'inci madde kapsamında, belirlenen şartları taşıyan öğrenciler yeniden öğrenim hakkınd
Yükseköğretim öğrencilerine yeniden öğrenim hakkı tanıyan düzenleme, Batman Üniversitesinde de uygulanmaya başladı.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici 85'inci madde kapsamında, belirlenen şartları taşıyan öğrenciler yeniden öğrenim hakkından yararlanabilecek.
Düzenlemenin kapsamına ilişkin yapılan açıklamada, hazırlık, ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlarda öğrenim görürken ilişiği kesilen öğrenciler ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Başvuru süresine ilişkin üniversiteden yapılan bilgilendirmede, başvuruların 9 Aralık tarihine kadar alınacağı, düzenlemenin ise 9 Aralık'tan önce ilişiği kesilen öğrencileri kapsayacağı bildirildi.
Düzenlemenin kapsamı dışında kalanlara ilişkin açıklamada, belirli ağır suçlardan hüküm giyenler, sahte belge nedeniyle kaydı iptal edilenler veya kayıt sırasında sahte belge verenler ile terör örgütleri ve ilgili yapılanmalarla bağlantısı nedeniyle ilişiği kesilenlerin aftan yararlanamayacağı ifade edildi. Başvuru sahiplerinin adli sicil kaydıyla müracaat etmesi gerektiği belirtildi.
Başvuru yerlerine ilişkin ön lisans ve lisans programları için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, yüksek lisans ve doktora programları için ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen veya noter onaylı vekâletname ile başvuru yapılabileceği kaydedildi.
Eğitime başlama tarihine ilişkin başvuru ve kayıt işlemlerini 21 Eylül tarihine kadar tamamlayan öğrencilerin 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenimlerine başlayabileceği, bu tarihten sonra işlemlerini tamamlayanların ise takip eden eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlayacağı bildirildi.
Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan programlara ilişkin ilişiği kesilen öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslar doğrultusunda intibak işlemlerinin yapılabileceği, daha önce başarılı olunan ders ve kredilerin de değerlendirileceği belirtildi.
Ücretlere ilişkin aftan yararlanarak yeniden kayıt yaptıran öğrencilerden önceki yıllara ait katkı payı veya öğrenim ücreti alınmayacağı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılına ilişkin ücretlerin ise ilgili mevzuat kapsamında uygulanacağı açıklandı.
Başvuru yöntemi, gerekli belgeler ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esaslara Batman Üniversitesinin duyuru sayfasından ulaşılabilecek. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göreve geldikleri günden bugüne eğitim politikalarını şekillendirirken öğretmenlerin istekleri ve sahanın ihtiyaçları doğrultusunda kararlar aldıklarını belirtti. İstişare kültür
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Tekin, mesajında şunları kaydetti: "Sevgili öğrencilerim, kıymetli öğretmenlerim, değerli velilerimiz, yeni bir eğitim öğretim yılının b
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, eğitim çalışanlarının sorunlarının yalnızca okulların açıldığı dönemlerde gündeme getirilmemesi, kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini
Umut Kervanı Şanlıurfa tarafından yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye desteği çalışması başlatıldı. Çalışmaya ilişkin açıklamada bulunan Umut Kervanı Şanlıurfa Başkanı Mahmut Çelik, yüzlerce ihtiyaç sahibi ço
Mersin'de yeni eğitim öğretim yılı öncesinde eğitim koordinasyonu ve okul güvenliğine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi'nde Vali Atilla Toros başkanlığında düzenlenen toplantıda, yeni eğitim öğretim yılı hazırlı
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd
Malatya'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Esenyurt Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturması: 9 kişi tutuklandı
03Mardin’de hareket eden traktörün altında kalan çocuk öldü
04Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: Bir ölü, bir yaralı
05Gazze'de sahte ateşkes: 6 şehit, çok sayıda yaralı
06Trump, Zelenskiy, Rus dizeli: Kiev ile Washington arasındaki görüş ayrılıkları derinleşiyor
07Riyad Havalimanı'na saldırıda 12 kişi öldü, 309 kişi yaralandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor