Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:28 Doğa harikası şelalede hafta sonu yoğunluğu08:12 ’Narkoçelik-14’ operasyonlarında 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin a...07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi
Teknoloji 14 Ekim 2023 - 13:49 Yorum: 0

Batman Üniversitesinde ’Uluslararası Bilişim Festivali’ düzenlendi

Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Bilişim Festivalinin (IFEST2023) ikincisi, ’Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm’ ana temalarıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde yap...

Batman Üniversitesinde ’Uluslararası Bilişim Festivali’ düzenlendi

Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Bilişim Festivalinin (IFEST2023) ikincisi, ’Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm’ ana temalarıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.
Batı Raman kampüsünde gerçekleşen festivalde bilişim fuarı, bilişim teknolojileri konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), kamu bilişim çalıştayı, bilişim akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapıldı. Üç gün sürecek olan IFEST 2023 Bilişim Festivaline, 30 konuşmacı katılırken, 35 firma stant açtı. Bilişim festivali hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İdris Demir “Batman Üniversitesi olarak 12- 14 Ekim 2023 tarihleri arasında bilişim festivalinin ikincisini düzenliyoruz. Bilişim festivalinin ilkini 2022 yılı takvimi yılında Şubat ayında başlamıştık. Aslında bu yıl yapacağımız bilişim festivalini Şubat ayında gerçekleştirecektik ancak hepimizi üzen deprem nedeniyle bütün kayıplarımıza başsağlığı diliyorum ülkemiz adına. Bu sene 2023 yıl etkinliğimizi 12-14 Ekim tarihleri arasında Batı Raman’da Batman Üniversitesinde düzenledik. Değişim ve bilişimle gelişecek mottosuyla yapıyor olduğumuz bu etkinliğe sadece Türkiye’den değil yurt dışından Portekiz, Malta’da katılımcılarımız oldu değişim bilişimle gelecek mottosu bilişim, yazılım Batman’da gençlerimize ciğer parelerimize evlatlarımıza tutunabilecekleri bir dal, gidebilecekleri bir istikamet, takip edebilecekleri bir yol vermek istedik. Ülkemizin farklı ilerinden 28 firmamız geldi. Alt markaları ile birlikte Batman’da totalde toplamda 35 farklı firma yer aldı. 24 farklı stant açıldı. Burada Batmanlı evlatlarımız sadece üniversite öğrencilerimiz değil bilişime ilgi duyan lisedeki öğrencilerimiz bu teknolojik gelişmelerine ayak uydurmak isteyen ortaokul öğrencilerimiz belirli bir sistematik içerisinde belediye ve valilik koordineli olarak öğrencilerimizi buraya getirdik. Aziz Sancar bilim, bilişim, yazılım, kodlama, robotik gibi unsurlarda evlatlarımız bilgi aldılar. Şimdiden yarının öbür günün yapay zeka gibi büyük veri madenciliği gibi mühendisliklerine adım atmış oldular. Batman üniversitemizin kendi öğrencilerimize değil lisedeki ve ortaokul öğrencilerine aslında bu konuya ilgi duyan bütün Batmanlılara bu imkanın sağlıyor olmanın avantajını ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber