Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 52 milyon TL’lik Su Ürünleri Soğuk Hava Deposu Projesi için imzalar atıldı. Proje ile su ürünleri üreticilerinin depolama altyapısı güçlendirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Mala
Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 52 milyon TL’lik Su Ürünleri Soğuk Hava Deposu Projesi için imzalar atıldı. Proje ile su ürünleri üreticilerinin depolama altyapısı güçlendirilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Malatya programı kapsamında, Battalgazi’de su ürünleri üreticilerine yönelik Soğuk Hava Deposu Merkezleri Projesi için imzalar atıldı. 52 milyon TL bütçeli proje ile ilçede modern depolama altyapısının oluşturulması hedefleniyor.
Bakan Kacır’ın Malatya ziyareti çerçevesinde, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Su Ürünleri Soğuk Hava Deposu Merkezleri Projesi için imza töreni düzenlendi. Sözleşme, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak arasında imza altına alındı.
Hatunsuyu Mahallesi’nde uygulanacak proje ile ilçede faaliyet gösteren su ürünleri üreticilerinin depolama ve pazarlama imkânlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında kurulacak soğuk hava deposu merkezleri sayesinde ürünlerin uygun sıcaklık ve hijyen koşullarında muhafaza edilmesi sağlanacak.
Yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte ürün kayıplarının azaltılması, üreticilerin muhafaza süresini uzatması ve pazarlama süreçlerinde daha güçlü bir konuma ulaşması hedefleniyor. Ayrıca, su ürünleri sektörünün altyapısının güçlendirilmesi ve yerel üretimin desteklenmesi planlanıyor.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, üretimi ve yerel kalkınmayı önceleyen yatırımlara öncelik verdiklerini belirterek, söz konusu projenin hem üreticilere hem de bölge ekonomisine önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Battalgazi’de su ürünlerinin daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi, üreticilerin rekabet gücünün artırılması ve istihdama katkı sağlanması bekleniyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü dolayısıyla kırmızı, beyaz ve mavi renklerle ışıklandırıldığı görüntülere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Dinç, “Bizler 15 T
Kaza konak mahallesi Silopi caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seyir halindeki polis aracı, önünde ilerleyen araca çarpmamak için sürücüsünün yaptığı ani manevra sırasında kontrolden çıkarak takla attı. Kazada araçta sıkışan 2 polis için o
Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Acil Durum Komitesi Başkanı ve Hükümet Takibinden Sorumlu Geçici Başkan Muhammed Abdulhalık El-Farra, görevinden istifa etti. Hükümet Medya Ofisi bugün yaptığı açıklamada, Filistinli grupların, güçlerin ve sivil toplum kuruluş
Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz, büyük bir heyecanla beklenen yaz Kur'an kurslarının başlaması münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde yürütülen kursların ilk gününde caminin adeta
Afganistan, ekonomik aktiviteyi canlandırmak ve çok ihtiyaç duyulan istihdamı yükseltmek için alüvyal altın anlaşmaları imzaladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Çah Ab bölgesindeki Şul Dara ve Varçi sektörlerini kapsayan 10 yıllık imtiyaz an
Ülkenin doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Çindao'daki bir askeri limanda başlayan "Ortak Deniz-2026" tatbikatı için iki ülkenin donanmalarından oluşan görev güçlerinin yer aldığı ortak bir komuta merkezi kuruldu. Tatbikat üç aşamada gerçekleştirilec
İran'ın başkenti Tahran, ülkenin şehit lideri Hamanei için düzenlenen cenaze törenine ev sahipliği yapıyor. Resmî cenaze töreni başlamadan saatler önce yüz binlerce kişi, tören güzergâhındaki meydan ve caddelerde toplanarak liderleri Hamanei'ye son görevl
Olayların en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Sevgi Plajı'nda kısa süre içerisinde peş peşe boğulma vakası yaşandı. Haber verilmesinin ardından bölgeye sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin, koordineli çalışmalar sayesinde b
Fransa Cumhurbaşkanı Macron Şam'da
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük