Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasal Mevzuatlar Eğitimi" düzenledi.Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunmasına yönelik önemli b...
Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasal Mevzuatlar Eğitimi" düzenledi.
Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım atarak "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasal Mevzuatlar Eğitimi" düzenledi. Eğitim programında, kadınların toplumdaki yeri ve haklarının korunmasının önemi vurgulandı. Etkinlikte, kadın hakları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla önemli bilgiler paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü’nden Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Hizmetleri Uzmanı Nuray Yavuz tarafından verilen eğitime çok sayıda personel ve vatandaş katıldı.
“Kadınların hakkını korumak toplumsal sorumluluğumuzdur”
Programla ilgili açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kadınların toplumdaki değerine ve haklarının korunmasının önemine dikkat çekti. Başkan Taşkın, kadınların toplumsal hayatta her zaman merkezi bir rol oynadığını belirterek, “Kadınlarımız, hayatımızın her alanında bizimleler evde annemiz, iş yerinde çalışma arkadaşımız, toplumsal hayatta liderimizdir. Kadınların güvenliği ve huzuru hepimizin sorumluluğundadır. Kadınlarımızın haklarını ve onurlarını korumak, toplumsal sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Bu konuda hep birlikte duyarlı olmalı ve şiddete karşı güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Unutmayalım ki, güçlü bir toplum, kadınların güven içinde yaşadığı bir toplumdur. Bu vesileyle başta geçtiğimiz günlerde İstanbul’da kaybettiğimiz; İkbal ve Ayşenur kızlarımızı, ayrıca kadın cinayetlerinde kurban edilen diğer canlarımızı rahmetle anıyor ve katillerini lanetliyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Taşkın ayrıca, belediye olarak kadın haklarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli kampanyalar başlatacaklarını belirterek, tüm vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük