Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 16 Nisan 2022 - 14:18 Yorum: 0

Bayburt’ta AFAD Gönüllülük Sistemi tanıtılıyor

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, kız öğrenci yurdunda "Afet Farkındalık ve Afet Gönüllülük Sistemi" bilgilendirmesi eğitimi...

Bayburt’ta AFAD Gönüllülük Sistemi tanıtılıyor

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, kız öğrenci yurdunda "Afet Farkındalık ve Afet Gönüllülük Sistemi" bilgilendirmesi eğitimi vererek farkındalık oluşturuyor.

Acil durum anlarında aranması gereken numaraların hatırlatıldığı eğitimde AFAD Gönüllülük Sistemi hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği de katılımcılara aktarıldı. Yapılan eğitimler ile bireyden başlayarak toplumun tüm kesimine, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürünü kazandırmak, bireylerde farkındalık oluşturmak, bireyler ile yaşadıkları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yaparak, alınabilecek temel önlemleri paylaşmayı amaçlanıyor. Bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında çalışmalara katkı sağlayan AFAD Gönüllüleri, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı ilke olarak görüyor.

Bu çerçevede, Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince 2022 Destek AFAD Gönüllüleri Projesi dâhilinde, Ağlarbaba Kız Öğrenci Yurdu'nda yurt personeline, Gönüllülük Sistemi, Afet Acil Mobil Uygulaması ve afet çantası konularında bilgi verilerek, ilgili konuları kapsayan broşürler dağıtıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber