MENÜ

BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye gerektiğinde hak ve menfaatlerini güç kullanarak da koruyacaktır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan’ın sözde ’Pontus soykırımı’ çıkışına ilişkin, "Türkiye gerektiğinde hak ve menfaatlerini güç kullanarak da koruyacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yunanistan...

Yayınlanma: 21 Mayıs 2025 14:28 Güncelleme: 12 Eylül 2025 02:53
BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye gerektiğinde hak ve menfaatlerini güç kullanarak da koruyacaktır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan’ın sözde ’Pontus soykırımı’ çıkışına ilişkin, "Türkiye gerektiğinde hak ve menfaatlerini güç kullanarak da koruyacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yunanistan’ın Türkiye’nin bu yürüyüşünü ya da durumunu engellemek için bulabildiği şeyin ’Pontus soykırımı’ palavrası olması, acınacak durumlarının özetinden ibarettir" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in sözde ’Pontus soykırımı’nın tanınması için uluslararası topluma çağrıda bulunmasını değerlendiren Destici, "Miçotakis, 19 Mayıs’ta yani Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıktığı ve Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı günde şöyle bir açıklama yaptı; Avrupa Parlamentosu aracılığıyla İsrail ve Ermenistan’la iş birliği yaparak Pontus soykırımını uluslararası kamuoyunun gündemine getireceğini açıkladı. Baştan aşağı saçmalıklarla, Türkiye ve Türk tarihine iftiralarla dolu bu açıklamanın detaylarına girmeye tenezzül etmiyorum. Bugünlerde bu tip bir açıklamanın yapılmasının nedenlerinden birisi, belki de en önemlisi zaten konuşmanın bir bölümünde yer almakta. O da şu; Miçotakis diyor ki Ankara’nın bölgesel liderlik için saldırgan politika yürüttüğünü ve kendilerinin tedbir alması gerektiğini ifade ediyor. Yani korku dağları sarmış durumda. Evet Türkiye güçlüdür. Türkiye sadece bölgesinin en büyük gücü değil, aynı zamanda dünyanın da en büyük ve en güçlü devletlerinin başında gelmektedir. Ve daha da güçlenecektir. Evet Türkiye gerektiğinde hak ve menfaatlerini güç kullanarak da koruyacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yunanistan’ın Türkiye’nin bu yürüyüşünü ya da durumunu engellemek için bulabildiği şeyin Pontus soykırımı palavrası olması acınacak durumlarının özetinden ibarettir" ifadelerini kullandı.

"Sonuna kadar yanlarında durmaya devam edeceğiz"
Yeni bir dönem olarak adlandırılan ’Terörsüz Türkiye’ süreci hakkında da konuşan Destici, "Biz Büyük Birlik Partisi olarak milletin vicdanının yanında yer almaya devam edeceğiz. Hep milletimizin sağduyusunu, en çok da PKK terörünün mağdur ettiklerinin yanında olduk. Şehitlerimizin manevi şahsiyetinin şehitlerimize ve gazilerimize verdiğimiz sözlerin, onların ailelerinin yanındayız, arkasındayız ve sonuna kadar da yanlarında durmaya devam edeceğiz" dedi.

"Suriye’de bir terör devleti kurdurulmamasıyla ilgili tutumundan asla ve kat’a geri adım atmamalıdır"
Suriye’de tekrar bir iç çatışma ortaya çıkma ihtimalini değerlendiren Destici, "Hassasiyetlerimizi daha önce defalarca ayrıntılı bir şekilde paylaştık. Tekrar ayrıntılara girme lüzumu hissetmiyorum. Yalnız Türkiye, Suriye’de yaşananları dikkatle takip etmeli. Türkmenlerin, mazlumların güvenliği, Türkiye’nin sınırlarının korunması ve Suriye’de bir terör devleti kurdurulmamasıyla ilgili tutumundan asla ve kat’a geri adım atmamalıdır. Bunun için askeri harekât gerekiyorsa onu da gecikmeden yapmalıdır. Bize ve tüm siyasi partilere düşen de Suriye konusunda Türkiye Cumhuriyeti devletine ve onu yöneten hükümetine destek olmaktır" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30