Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana ger...
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.
BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirilen saldırılara dikkati çeken Destici, 50 binden fazla sivilin katledildiğine ve soykırıma tabi tutulduğunu kaydetti. Son günlerde yaşanan çatışmalar ile Gazze’deki soykırımın unutturulmaya çalışıldığını belirten Destici, "Görüyorsunuz İslam dünyasından, Arap Birliği’nden Arap ülkelerden de çok güçlü bir ses duyamıyoruz. Yine en güçlü ses Türkiye’den çıkıyor. Bu da şu gerçeği bize bir kez daha gösteriyor ki Türkiye hem Türk dünyasının hem de İslam dünyasının hem lider ülkesi hem de kalbidir. Türk milleti de İslam’la şereflendiği günden bugüne kadar Türk, Arap hangi etnik tökene mensup olursa olsun bütün Müslümanların hamisi olmuş, aynı zamanda hadimi olmuş ve İslam’ın da İlahi Kelimetullah için nizam-ı alem diyerek bayraktarlığını yapmıştır" değerlendirmesinde bulundu.
"Uluslararası hukuka aykırıdır"
İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği hava saldırılarında nükleer tesisleri hedef almasının da kabul edilebilir olmadığını aktaran Destici, "O zaman her ülke kimi kendisine tehdit olarak görürse ya da karşı ülkenin çeşitli silahlarını kendisine tehdit olarak görürse ona saldırı mı yapacak? Bir kere bu uluslararası hukuka aykırıdır. Peki, sizde de var nükleer silah. En ağır silahlar sizde var. İran’da onları kendisine tehdit olarak görüyor. Biz de onları kendimize tehdit olarak görüyoruz. İslam dünyası onları kendisine tehdit olarak görüyor. Orta Doğu Arap ülkelerini bugün neyle terbiye ediyorsunuz? Ya da Afrika’yı hangi güçle sömürüyorsunuz? İşte elinizdeki bir silah gücüyle sömürüyorsunuz. Biz de onları tehdit görüyoruz. Bu topyekun bir dünya savaşı demektir. Onun için bu saldırıları öncelikle reddediyoruz. Tabii ki terörist İsrail, Siyonistlerin yönettiği İsrail, bu gücü nereden alıyor? Bu kendi gücü değil. Bu gücü Amerika Birleşik Devletleri’nden İngiltere, Fransa ve Almanya başta olmak üzere batılı ülkelerden alıyor. Onların desteği olmasa yani burnunu bile çıkaramaz" dedi.
İran’ın da hava saldırılarına karşılık verdiğini belirten Destici, saldırıların varılan mutabakat sonucunda ateşkesin geçici olarak devreye girmesinden memnun olduklarını söyledi.
"Bu karar sadece bir isim değişikliği değildir"
TFF 3. Lig’de yer alan Diyarbekirspor’un isminin değiştirilerek "Kobani Spor" olacağı açıklamalarına ilişkin Destici, şu ifadeleri kullandı: "Suriye’deki adı Kobani, asıl adı Ayn-el Arap’tır. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın uzantısı YPG’nin PYD’nin kontrolündeki bir bölgedir. Bir kantondur. On bin terör örgütü üyesinin kontrol ettiği bir bölgedir. Bu bölücülük değil de bu devlete millete ihanet değil de bu nedir? Bütün bunları yaparken de sözde işte bu terörsüz Türkiye’de çözüm sürecine atıfta yapılarak bu açıklamalar yapılıyor. Bunlar cesaretlendiriliyor. Aslında küçük ve masum bir girişim gibi gösterilmeye çalışılsa da bu karar sadece bir isim değişikliği değildir. Doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birliğine, toprak bütünlüğüne ve anayasal düzenine karşı organize edilen ayrılıkçı projenin parçası olarak okunmalıdır."
"Asgari ücret 28 bin 600 liranın üzerine çıkarılmalıdır"
Enflasyonun yüksek seyretmesi nedeni ile asgari ücretin yılda en az iki kere belirlenmesi gerektiğini dile getiren Destici, "Bu bizim önerimizle geçtiğimiz yıllarda yapıldı. Lakin geçen yıl kaldırıldı. Bu yanlıştır. Bakın yıl sonu enflasyon 2024 yılı enflasyon yüzde 44 gerçekleşti. Ama ocak’ta asgari ücrete zam yüzde 30 civarında zam yapıldı. Nerede yüzde on dört? Zaten en düşük çalışma ücreti. En düşük çalışma ücreti 22 bin lira. Bir de yüzde 14 kesiyorsun. Şimdi yüzde on altıda ilk altı aylık enflasyon farkı çıkacak muhtemel. Şu anda 5 aylık enflasyon farkı 15’i geçmiş durumda. En az bir yüzde 30 asgari ücrete zam yapılmalı. Üç çarpı 2 bin 200, 6 bin 600 lira, asgari ücret 28 bin 600 liranın üzerine çıkarılmalıdır" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dünyanın değişim süreci içinde olduğunu dile getirerek, "Bilim Kurulumuzdan beklentimiz, geleceğe dönük öngörülerle bize yol göstermesidir, gerçek ihtiyaçları doğru tespit eden ve yapıcı önerilerle s
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan’a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, "Önceki dönem Milli Savunma Bakanımız
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Özel’in Brüksel’deki açıklamalarını kesinlikle reddediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz" dedi.AK Parti Genel Başkanvekili
Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) iddiasına göre, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalı nedeniyle moralleri ciddi şekilde düşen Ukrayna askerleri, cephedeki mevzilerini terk ediyor.Rusya, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalının cephedeki askerleri de etkilediği
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Özgür Özel’in merhum Kamer Genç’in mezarı başında rakı kadehleriyle boy gösterip bunu ‘anma’ diye hepimize yutturmaya çalışması, hem inançlarımıza hem de toplumun ortak manevi değerlerine hakarettir" dedi.M
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
2026 Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri tamamlandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük