Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Mayıs 2024 - 19:05 Yorum: 0

Belçika’da Filistin Uluslararası Ortaklar Toplantısı başladı

Belçika’da Avrupa Birliği (AB) ev sahipliğinde Filistin yönetiminin de katıldığı Filistin Uluslararası Ortaklar Toplantısı başladı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, “Filistin’in diğer bölge...

Belçika’da Filistin Uluslararası Ortaklar Toplantısı başladı

Belçika’da Avrupa Birliği (AB) ev sahipliğinde Filistin yönetiminin de katıldığı Filistin Uluslararası Ortaklar Toplantısı başladı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, “Filistin’in diğer bölgeleri her an patlamaya hazır halde” dedi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB ev sahipliğinde Filistin yönetiminin de katıldığı Filistin Uluslararası Ortaklar Toplantısı başladı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katılırken, toplantı öncesi AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ortak basın toplantısı düzenledi. Borrell, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, “Gazze’deki durum tüm sözlerin ötesine geçti. Filistin’in diğer bölgeleri her an patlamaya hazır halde. İsrail, Refah çevresinde saldırılarını sürdürüyor. Tek insani yardım giriş kapısı olan Refah kapalı, Gazze’nin kuzeyinde de durum çok kötü. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’den Refah saldırılarını durdurmasını ve insani yardımların geçişini serbest bırakmasını istedi. Mahkeme, soykırım iddialarının araştırılması için BM heyetlerinin bölgeye girişini sağlamalıdır’’ ifadelerini kullandı.

"Güçlü bir Filistin yönetimi gerekiyor’’
Uluslararası toplumun acilen kalıcı ateşkes sağlanması, rehinelerin şartsız serbest bırakılması ve Gazze’deki insani felaketi sona erdirmeye yönelik yolları aramak için Brüksel’de bir araya geldiğini aktaran Borrell, “Bölgede giderek artan şiddet sarmalı, hesapsızca yapılan saldırılar, terör ve insani yardımları engelleyen yerleşimcilerin şiddetinin önlenmesi gerekiyor. Filistin otoritesi şiddete karşı çok önemli bir sabır gösteriyor. Bu nedenle bugün uluslararası toplumun Filistin’de reform yapılması ve yeniden yapılandırma sürecinde neler yapılabileceği de ele alınacak” ifadelerini kullandı. Borrell, bölgede kalıcı barış için güçlü bir Filistin devleti gerektiğini söyledi.

"En acil ihtiyacımız kalıcı ateşkes ve insani yardımdır’’
Filistin Başbakanı Mustafa ise, Filistin halkına destek veren ülkelere teşekkür ederek, "İlk olarak Gazze’de çok kaybımız var. En acil ihtiyacımız kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Bunun yanında insani yardımların acilen ulaştırılması ve Filistin kamu hizmetlerinin sağlanabilir olması için reform yapılmasıdır. Yaşayabilir bir devlet için gereken kurumsal yapı ve ekonomik imkanların sağlanmasına ihtiyacımız vardır’’ dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu