Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 22 Mayıs 2024 - 13:10 Yorum: 0

Belediye personeline hayvan arama kurtarma eğitimi

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem yangın gibi olabilecek afet durumlarında hayvanların kurtarılması konusunda personeline uygulamalı eğitim verdi.Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) iş birl...

Belediye personeline hayvan arama kurtarma eğitimi

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem yangın gibi olabilecek afet durumlarında hayvanların kurtarılması konusunda personeline uygulamalı eğitim verdi.
Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) iş birliğiyle belediye personeline Antalya Hayvanat Bahçesi’nde ve hizmet binasında uygulamalı ve teorik hayvan kurtarma eğitimi verildi. Eğitimlere Konyaaltı Belediye Başkanı Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal da katıldı. Eğitimlerde afet ve olağanüstü durumlarda hayvanların kurtarılması noktasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği anlatıldı.

Kurtarma teknikleri anlatıldı
Belediye personeline, hayvanların kaybolduğu veya tehlike altında olduğu durumlarda nasıl hareket edileceği öğretilirken, temel hayvan davranışları ve kurtarma teknikleri konusunda da bilgiler verdi. Üç gün süren eğitimin ilk iki günü belediye hizmet binasında, son günü ise Antalya Hayvanat Bahçesi’nde uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda katılım sağlayan belediye personeline Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcı Sedat Karabulut tarafından sertifika verildi.

Acil durumda müdahale
Eğitim programıyla belediye personeline hayvanlara güvenli yaklaşma teknikleri ve acil durumlarda müdahale etme konularında bilgi aktarıldığını anlatan Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi Uzmanı Sinan Toprak, "Katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde saha çalışmaları yaparak pratik deneyim kazandılar. Ayrıca, sel, deprem gibi afet durumlarında hayvanların güvenli bir şekilde kurtarılmasıyla ilgili uygulamalı olarak eğitim aldılar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu