Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:56 Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı12:55 Havalar ısındı pazarda fiyatlar düştü12:53 İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Uslu: “İliç hakkında, kimse...12:52 Başkan Altay: “Mevcut ağaçlara göre şekillendirerek Türkiye’nin en ikonik k...12:49 KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Dönmez: "Gazze’de kalıcı ateşkese varılma...12:43 Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor ile Gaziantep FK arasında...12:42 Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı12:42 MSB: “Anadolu Görev Grubu İyon Deniz’inde ’Neptune Strıke 24.1’ faaliyetine...12:36 Adıyaman’da, şehit polisler için tören düzenlendi12:36 İnönü’de yabani ot temizliği hız kesmeden devam ediyor12:36 Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirc...12:33 Saksıya çöp atan vatandaşlara esnaftan duyarlılık çağrısı12:32 AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak: “Eskişehir halkı ikinci mill...12:32 Sabah etkili olan yağmur kent merkezinin boş kalmasına sebep oldu12:31 İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu12:31 Pazar sabahlarının vazgeçilmezi olan sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu12:29 Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor12:29 ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobilden 5 kaçak göçmen çıktı12:29 Ters dönen otomobilin sürücüsü yaralandı12:29 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor
Yerel 24 Ocak 2017 - 15:53 Yorum: 0

Belediye ve milli eğitim işbirliğiyle ‘Kop Okuyor Projesi’

Aksaray Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "KOP Okuyor" projesi hayata geçiriliyor.

Belediye ve milli eğitim işbirliğiyle ‘Kop Okuyor Projesi’

Aksaray Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "KOP Okuyor" projesi hayata geçiriliyor.

Aksaray Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE sorumlusu Selahattin Göktaş katıldı.

Projenin içreği ve hedefinden bahseden Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal, "KOP okuyor projesi kapsamında belediyemizle işbirliği içerinde Aksaray'da kitap okuma kampanyası başlatıyoruz. KOP okuyor projesi dahilinde "Al Götür, Oku Getir" sloganıyla vatandaşlarımıza kitap okuma farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Bu proje KOP tarafından finanse ediliyor. 26 Bin liralık bir projedir. Aksaray'da da belediyemizin uygun göreceği farklı noktalara Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca onaylı kitapların yer aldığı dolapları bırakarak vatandaşlarımızın kitap okumalarını sağlayacağız. Kitap koyacağımız bölge 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olabilir, insanların yoğun olduğu otogar, adese içinde belediyemizin sanat atölyesi olabilir, yine emekliler lokali olabilir. Şimdiden vereceğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, içinde bulunduğumuz teknoloji çağında okuma alışkanlığı ve kültürünün sürdürülebilir olması için bu projeye destek verileceğini belirterek, "KOP ile birlikte geçekleştirilen bu proje, okuma konusunda hakikaten bir farkındalık oluşturuyor. Okumak, teknoloji çağında daha fazla önem kazanıyor çünkü bilgisayarın, telefonun hakim olduğu bir çağda; her yaştan insanımızın okumaya yönelmesi ve okuma alışkanlığı edinmesinden daha güzel bir şey olamaz. İnsanlarımız yoğun olduğu yerlere kitaplarımızdan koyarız talep olursa kitap bıraktığımız noktaları artırabiliriz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Kartal, Milli Eğitim Bakanlığın proje olarak tüm Türkiye'ye örnek gösterdiği Anadolu Mektepleri okumaları ile bu yeni projenin birlikte yürüyeceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Karta, KOP'dan destek alan Güzelyurt ilçesi ve Anadolu mektep okumalarının devam ettiği Gülağaç ilçesinde bu projeyi başlatacaklarını duyurdu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber