Filistinli esir Hasan Selame'nin maruz kaldığı ağır işkenceye ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Selame'nin nişanlısı Gufran Zamil, avukatın cezaevindeki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esirin 15 Eylül'de hücresinde darbedildiğini ve kendisine 9
Filistinli esir Hasan Selame'nin maruz kaldığı ağır işkenceye ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Selame'nin nişanlısı Gufran Zamil, avukatın cezaevindeki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, esirin 15 Eylül'de hücresinde darbedildiğini ve kendisine 9 el ateş edildiğini duyurdu.
Zamil'in aktardığına göre olay, sözde bakan Itamar Ben-Gvir'in Selame'nin tutulduğu hücreye girerek kendisini kameraya aldığı ve ölümle tehdit ettiği gün yaşandı.
Ben-Gvir ile Selame arasında geçen tartışmada Filistinli esir, halkının ve topraklarının savunulmasının meşru hakkı olduğunu vurgulayarak Gazze'de işlenen suçları gündeme getirdi.
Selame'nin Ben-Gvir'e, "Bir Filistinli olarak halkımı ve toprağımı savunma hakkım var. Gazze'de yaptıklarından sonra beni yargılayamazsın. Sen siyah gözlüklerinle yalnızca kendi tarafında yaşananları görüyorsun, halkımın başına gelenleri ise görmüyorsun." dediği aktarıldı.
Hücresine yeniden giren işgal güçleri 9 el ateş etti
Zamil'in açıklamasına göre işgal ordusuna bağlı bir güç, aynı gün saat 16.00 sıralarında Selame'nin hücresine yeniden baskın düzenledi. Filistinli esir önce ağır şekilde darbedildi, ardından vücudunun farklı bölgelerine 9 el ateş edildi.
Kullanılan mühimmatın türünün henüz belirlenemediğini kaydeden Zamil, işgal güçlerinin saldırıdan üç gün sonra esirin yaralarını görüntülediğini, ancak gerekli tıbbi müdahaleyi yapmadan kendisini yeniden hücresine götürdüğünü belirtti. Selame'ye yalnızca ağrı kesici verildiği ifade edildi.
Pazar günü esiri ziyaret eden avukatın da sağlık durumunun ağır olduğunu ve belirgin şekilde bitkin düştüğünü gözlemlediği bildirildi.
HAMAS'tan uluslararası kuruluşlara müdahale çağrısı
HAMAS yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, Selame'ye yönelik saldırıyı suç teşkil eden bir eylem olarak nitelendirdi.
Şedid, işgal rejiminin Filistinli esire yönelik fiziksel ve psikolojik saldırılarını artırdığı uyarısında bulundu.
Şedid, Selame'nin ve diğer Filistinli esirlerin hayatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek Birleşmiş Milletler kuruluşlarına, insan hakları örgütlerine ve uluslararası sağlık kuruluşlarına acil müdahale çağrısı yaptı. Esirin gerekli tedaviye erişiminin sağlanmasını ve ihlallerden sorumlu olanların hesap vermesini istedi.
48 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Yaklaşık 30 yıldır siyonist rejimin hapishanelerinde tutulan Hasan Selame, 1996 yılında tutuklandı ve 48 kez müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.
HAMAS, Selame'nin 2011 yılında gerçekleştirilen esir takası anlaşmasına dahil edilmesini istemiş ancak işgal rejimi serbest bırakılmasını reddetmişti.
Uzun yıllardır tecrit altında tutulan Selame, cezaevinde bulunduğu dönemde çeşitli kitaplar kaleme aldı ve Kur'an-ı Kerim'i ezberledi.
Eserleri arasında "Beş Bin Gün Berzah Dünyasında", "Tecrit Hücrelerinde 14 Yıllık Destan" ve "Üç Kişi" bulunuyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Dünya ekonomisi, eş zamanlı olarak yaşanan jeopolitik çatışmalar, tırmanan enerji şokları ve küresel ticaretin korumacılık politikalarıyla parçalanması nedeniyle derin bir belirsizlik ve istikrarsızlık sarmalından geçiyor. Uluslararası finans kuruluşların
Millî Savunma Bakanlığı, 2026 yılı muvazzaf astsubay ve bando sınıfı muvazzaf astsubay adayı temini için başvuruları almaya başladı. Adaylar, 23 Kasım’a kadar başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Sila
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanması amacıyla Jandar
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu satan ve kullananlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen operasyonlar kapsamında 525 kök keneviri ile skunk, 523 adet uyuşturucu hap ve 123 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 28 şüpheli hak
İzmir’de polis ve gazeteci kimliğine bürünerek sosyal medya üzerinden sahte paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüpheli hakkında çalışma başlatıldı. Farklı noktalarda görevli gibi dolaştığı belirtilen şüphelinin, sosyal medya hesaplarında da kendisini polis
Ukrayna'da yaygın olarak kullanılan Hava Alarmı (Air Alert) uygulaması, yerel saatle 22.47'de ülke genelinde en yüksek seviyede hava saldırısı uyarısı gönderdi. Başkent Kiev'deki bazı kullanıcılara ise radyasyon, kimyasal saldırı ve sokak çatışmalarına il
Kaza, Mustafakemalpaşa ilçesi Lalaşahin Mahallesi’nde meydana geldi. E.Z. yönetimindeki 16 EJS 01 plakalı hafriyat kamyonu, yokuş aşağı ilerlediği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kamyon, biri metruk olmak üzere iki eve çarptı. Çarpmanın şiddetiyle
İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ateşli silahla kasten yaralama ve yağma suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında firari durumda bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar sonucunda B.R.K. ve E.T. isimli iki şüpheli
Katarlı arabulucular Tahran'da: ABD-İran anlaşma taslağının bir versiyonu ele alındı
Diyarbakır'da tüp yüklü kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
03Ukrayna ile Rusya arasında enerji savaşı
04Ticaret Bakanı Bolat, Tunuslu mevkidaşı Abid ile görüştü
05İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı
06Keşm Adası'nda 5 patlama: ABD'nin saldırı düzenlediği bildirildi
07Ekim ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor