Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik standartlara uyum çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İ...
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik standartlara uyum çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu almaya hak kazandı. Bu önemli gelişmeyle birlikte Ereğli Eğitim Fakültesinde TYÇ logolu program sayısı beşe yükseldi.
Daha önce Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği programlarıyla TYÇ logosu almaya hak kazanan Ereğli Eğitim Fakültesi, bu sonuçla birlikte program kalitesini tescilleyen ve uluslararası yeterlilik standartlarıyla uyumlu hale gelen fakülteler arasında yerini sağlamlaştırdı. TYÇ logosu, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yeterliliklerin tanınmasını kolaylaştırmak, ulusal ve uluslararası geçerliliğini sağlamak amacıyla veriliyor. Bu kapsamda TYÇ logosunu taşıyan programlardan mezun olan öğrencilerin diplomaları, yurtdışında daha kolay tanınacak ve mezunların iş bulma olanakları genişleyecek. Ayrıca öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca yatay ve dikey geçişlerdeki fırsatlardan faydalanabilecekler.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şunları ifade etti:
"Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, yükseköğretimde kalite güvencesini esas alan bir yaklaşımı benimsiyoruz. Eğitimde niteliği artırmak, programlarımızı ulusal ve uluslararası düzeyde tanınır hale getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Ereğli Eğitim Fakültemizin Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarının Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosu almaya hak kazanması Üniversitemizin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarının görünürlüğünü göstermesi açısından son derece önemlidir. Bu gelişme, sadece Üniversitemiz için değil, aynı zamanda öğrencilerimiz ve mezunlarımızın kariyer hedefleri için de önemli kazanımlar sağlayacaktır. Mesleki Yeterlilikler Kurumu tarafından verilen TYÇ logosu, bir programın ulusal ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olduğunu gösteren, güven ve kaliteyi simgeleyen önemli bir göstergedir. Bu logoya sahip programlardan mezun olan öğrencilerimiz, sahip oldukları yeterliliklerin uluslararası düzeyde tanınması sayesinde yurtdışında akademik ve mesleki fırsatlara daha kolay ulaşabilecekler. Ayrıca bu gelişme, öğrencilerimizin hareketliliğini artıracak, kariyer planlamalarında önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu başarı, üniversite olarak kalite kültürünü benimsediğimiz ve sürdürülebilir gelişim vizyonuyla hareket ettiğimizin apaçık bir göstergesidir. Bu doğrultuda bizlere sunduğu değerli katkıları ve destekleri için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK ailesine, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve YÖKAK ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca uluslararası ölçekte tanınan, etkin ve saygın bir kurum olma sürecindeki kıymetli teşvikleri için Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İki programımızın daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosu almaya hak kazanmasında büyük çaba gösteren başta Ereğli Eğitim Fakültesi yönetimimiz olmak üzere, kalite süreçlerinde aktif rol oynayan tüm akademik ve idari personelimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bundan sonra da kalite temelli dönüşüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam edecek, öğrencilerimize daha güçlü bir akademik gelecek ve katkılar sunmayı emin adımlarla sürdüreceğiz."
TR0030008152 yeterlilik koduna sahip Fen Bilgisi Öğretmenliği ve TR0030008153 yeterlilik koduna sahip İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarının yeterlilik detaylarına Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı üzerinden ulaşılabilir.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası, İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı. Başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine tep
Diş ağrısının yalnızca çürüklerden kaynaklanmadığını belirten uzmanlar, komşu dişler, kistler ve tümörlerin de ağrıya neden olabileceğine dikkat çekiyor. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Baki Meşe, doğru teşhis için röntgen ve üç boyutl
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 229 adet Hint keneviri, 246 gram kubar esrar ve 175 gram kenevir tohumu ele geç
Kaza, Pendik'in Velibaba Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yokuş aşağı ilerleyen 34 DL 5212 plakalı hafriyat yüklü kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak 9 katlı binanın giriş katında bulunan eczaneye çarptı. Kazanın bildirilmesi üze
Filistin Diyanet İşleri Başkanlığı, İbrahim Camii'nin kapatılmasını ve çalışanlarının çıkarılmasını kınayarak, bunun İslami mukaddes yerlerin kudsiyetine ve uluslararası sözleşmeler ve yasalarla güvence altına alınan ibadet özgürlüğünün bir ihlali olduğu
HAMAS yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde siyonist rejim askerlerini hedef alan silahlı eyleme ilişkin değerlendirmede bulundu. Şedid, iki Filistinlinin şehit olduğu çatışmayı "büyük bir kahramanlık eylemi"
Dijital sistemlerin, internetin veya sosyal medya platformlarının birer suç aracı olarak kullanılması suretiyle kişilerin aldatılması ve haksız kazanç sağlanması olarak bilinen siber dolandırıcılık, genellikle sahte SMS veya e-postalarla resmi kurumlar ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 9'uncu İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nın açılışına video mesaj gönderdi. İstanbul’un tarih boyunca insanları ve kültürleri buluşturan bir merkez olduğunu beli
Suriye halkı, işgalcilerin ülkeye yönelik saldırılarını protesto etti
Eskişehir merkezli 3 ilde 60 milyon liralık tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
03NATO'da nükleer kapasitenin modernizasyonu stratejisi ele alındı
04Aydın açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı
05Darende’de Sirkenin Ustası: 50’den Fazla Çeşit Üretiyor
06Kudüs Seriyyeleri'nden El-Halil’deki eyleme ilişkin açıklama: "Kahramanca operasyon"
07Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor