Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü belirterek, "Başkan, Gazze’de rehinelerin serbest kalması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çalışıyo...
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü belirterek, "Başkan, Gazze’de rehinelerin serbest kalması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çalışıyor" dedi.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Beyaz Saray’ın bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu’da barışı sağlama çabalarının sürdüğünü belirterek, Gazze’de rehin tutulan Amerikalıların büyük kısmının serbest bırakıldığını söyledi. Leavitt, "Başkan, Gazze’de rehinelerin serbest kalması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çalışıyor. Bu onun en büyük önceliklerinden biri" ifadelerini kullanarak, ABD’li rehine Aidan Alexander’ın da bu çabalar sayesinde kurtarıldığını belirtti.
İsrail’in Gazze Şeridi’nde kiliseye düzenlediği saldırıya da değinen Leavitt, Başkan Trump’ın duruma anında müdahale ettiğini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile doğrudan görüştüğünü ve İsrail’in olayın kaza olduğu açıklamasını yaptığını belirtti.
"Gazze’ye yardımın ulaşmasının sebebi Başkan’dır"
Gazze’deki insani yardım faaliyetlerine de değinen Leavitt, Trump yönetiminin bölgeye yardım ulaştırmak için çözümler geliştirdiğini belirtti. Yardımların sivillere ulaşması için sıkı denetim uygulandığını vurgulayan Leavitt, "Gazze’ye yardımın ulaşmasının sebebi Başkan’dır. O, bunun barışçıl bir şekilde, daha fazla can kaybı olmadan yapılmasını istiyor. O, yardıma muhtaç kadın ve çocukların açlık çektiğine dair fotoğrafları görmekten nefret ediyordu. Bu nedenle bu yönetim, yardımı bölgeye ulaştırmak için bir çözüm buldu ve biz de yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığından emin olmak istiyoruz" dedi.
"İran’ın nükleer kapasitesi tamamen yok edildi"
Leavitt, Başkan Trump’ın İran’ın nükleer tehdidini ortadan kaldırdığını belirterek, "İran’ın nükleer tesisleri artık yok. Başkan, bu konuda çok kararlıydı ve gerekli adımları attı" ifadelerini kullandı. İran’la gerekirse müzakereye açık olunduğunu ifade eden Leavitt, Trump’ın Orta Doğu’daki tüm aktörlerle diplomatik yolları sürdüreceğini vurguladı.
"Suriye’deki gerilimin azaldığını gözlemliyoruz"
Leavitt, Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde son haftalarda şiddet olaylarında bir azalma görüldüğünü kaydederek, "Suriye’deki gerilimin azaldığını gözlemliyoruz. Başkan Trump, oradaki süreci yakından takip ediyor" ifadelerini kullandı.
Epstein dosyaları
Trump’ın da adının geçtiği iddia edilen Epstein dosyalarına dair sorulara da yanıt veren Leavitt, FBI’nın ve Adalet Bakanlığı’nın bu konuda daha fazla şeffaflık sağlaması gerektiğini savundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
06Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük