Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt ABD medyasına yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırılar sonrası yaptığı açıklamalara değinirken, "Hürmüz Boğazı’nı kapatmak aptallık olur" ifadelerini...
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt ABD medyasına yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırılar sonrası yaptığı açıklamalara değinirken, "Hürmüz Boğazı’nı kapatmak aptallık olur" ifadelerini kullandı.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırı sonrası açıklamalarına ilişkin ABD medyasına konuştu. Washington’un Tahran’a karşı tutumunu netleştirmek isteyen Leavitt, "Trump diplomasiye hala açık, ancak rejim baskısını da sorguluyor" değerlendirmesinde bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü, Trump yönetiminin İran’a yönelik saldırılarının ardından halen diplomatik çözüm arayışına açık olduğunu belirtti. Trump’ın, İran’ın nükleer programı hakkında "Müzakere etmeye yanaşmamaları halinde İran halkının rejimi devirmeyi düşünmesi makul olacaktır" ifadelerini kullandığını aktaran Leavitt yine de, "Başkan hala diplomasiden yana" dedi.
"Hürmüz Boğazı’nı kapatmak aptallık olur"
İran rejiminin Hürmüz Boğazı’nı kapatma gibi bir girişiminin "aptallık olacağını" vurgulayan Leavitt, bu tür adımların bölgedeki tansiyonu daha da arttırabileceği uyarısında bulundu.
"İran halkı neden baskıcı rejimin gücünü elinden almasın?"
Karoline Leavitt açıklamalarında, "İran rejimi barışçıl diplomatik bir çözüme varmayı reddederse ki Başkan hala diplomasiye açık, İran halkı neden onlarca yıldır kendilerini baskı altında tutan bu şiddet yanlısı rejimin gücünü elinden almasın" ifadelerini kullandı.
"Tesisler tamamen yok edildi"
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, Trump’ın "İran’ın nükleer tesislerinin tamamen ve tümüyle yok edildiği" yönündeki ifadesini yineledi. Leavştt, "Cumartesi gecesi ulusa sesleniş konuşmasında Başkanın da söylediği gibi, İran’ın nükleer tesislerinin tamamen imha edildiğinden eminiz. Saldırıların gerçekleştiği bölgede zenginleştirilmiş uranyumun depolandığına dair yüksek bir inancımız var. Bu inancımız olmasaydı Başkan asla saldırı emrini vermezdi. Başkan, İran’ın nükleer silaha ulaşmasına haftalar kaldığını gösteren istihbarat raporunu gördü" dedi.
"Neden bir rejim değişikliği olmasın?"
ABD’li yetkililer sıkça İran’da rejim değişikliğinin hedeflenmediğini belirtiyor ancak, ABD Başkanının dün sosyal medyada yaptığı bir paylaşım bu konuda çelişki oluşturdu. "Rejim değişikliği ifadesi siyasi olarak doğru olmayabilir ama İran rejimi ülkeyi yeniden büyük yapamıyorsa, neden değiştirilmesin" diyen Trump, uluslararası kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı. Trump paylaşımında ayrıca, "İran’ı yeniden büyük yap" anlamına gelen "MIGA!" sloganını kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük