ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’deki başkanlık seçimlerinde favorisinin Kamala Harris olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tepki göstererek, "Bay Putin, seçimlerimiz hakkında ko...
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’deki başkanlık seçimlerinde favorisinin Kamala Harris olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tepki göstererek, "Bay Putin, seçimlerimiz hakkında konuşmaya ve seçimlerimize müdahil olmaya son verirse çok memnun oluruz” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD’deki başkanlık seçimlerini Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’in kazanmasını istediğini açıklamasından saatler sonra, ABD’den Putin’e cevap geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, “Putin, seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisinin adaylardan herhangi birini diğerine tercih etmesi gerekmiyor. ABD’nin bir sonraki başkanının kim olacağına karar vermesi gereken, sadece ABD halkıdır. Bay Putin, seçimlerimiz hakkında konuşmaya ve seçimlerimize müdahil olmaya son verirse çok memnun oluruz” dedi.
“Favorimiz mevut başkan Joe Biden idi”
Putin, bugün Vladivostok’taki Doğu Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, ABD Başkanlık seçimlerindeki favorisinin kim olduğunu açıklamış, “Favorimiz mevut başkan Joe Biden idi. Fakat kendisini yarıştan çektiler. Diğer taraftan kendisi, tüm destekçilerine Harris’i destekleme çağrısı yaptı. Biz de öyle yapacağız. Kendisini destekleyeceğiz” demişti.
Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın başkanlığı döneminde Rusya’ya daha önce hiçbir ABD başkanının uygulamadığı sert yaptırımlar tatbik ettiğini ifade eden Putin, “Belki, Harris bu türden uygulamalardan kaçınır” dedi.
Putin, ABD seçimlerinde tercihin ABD halkına ait olacağını ve kendilerinin de bu tercihe saygı duyacaklarını ifade etti.
“Bilmiyorum alınmalı mıyım?”
Putin’in açıklamalarını değerlendiren Donald Trump, “Putin bugün bir çıkış yaparak Kamala’yı desteklediğini açıkladı. Buna tam olarak ne cevap vermem gerektiğini bilemiyorum” dedi.
Trump, “Kendisini arayıp, ‘Çok teşekkür ederim, bundan memnuniyet duydum’ mu demeliyim. Diğer yandan, Kamala’ya destek verdi. Bir şeyler hissediyorum ama bu konuda ne söylemem gerektiğini bilmiyorum. Alınmalı mıyım yoksa bu şekilde bana bir iyilik mi yapmış oldu bilmiyorum” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ile bayramlaştı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ve birim amirleriyle bayramlaştı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Isparta, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da restorasyonları tamamlanan üç tarihi caminin bayramın ilk günü ibadete açılacağını belirtti.Bakan Ersoy, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Asırlık emanetler cemaatiyle buluşuyo
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının son teravih namazı sonrası şehir merkezinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Türbeönü Çarşıları ve Tarihi Bedesten’de esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen, bayram alışveri
Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından Fatih Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ka
Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Afganistan ve Pakistan’ın, ülkemiz, Katar ve Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yapıldı.Dışişleri Bakanlığ
Denizli OSB Başkanı Baltalı gazetecilerin bayramını kutladı
Boş arazide çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü
03Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık"
04Trafikte başlayan tartışma kavgaya döndü: 10 gözaltı
05İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan dünyaya uyarı
06Sınırda 14 kilodan fazla sentetik uyuşturucu yakalandı
07Yunus Emre Çift: "Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz"
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük