Kahramanmaraş Sular Akademi Hastanesi Girişimsel Nöroloji Bölümü tarafından 78 yaşındaki bir hasta bölgede ilk kez yapılan beyin anjiyosuyla sağlığına kavuştu.Özel Sular Akademi Hastanesinin yeni ve başarılı ameliyatlarla sağlık alanın...
Kahramanmaraş Sular Akademi Hastanesi Girişimsel Nöroloji Bölümü tarafından 78 yaşındaki bir hasta bölgede ilk kez yapılan beyin anjiyosuyla sağlığına kavuştu.
Özel Sular Akademi Hastanesinin yeni ve başarılı ameliyatlarla sağlık alanındaki çalışmalarını sürdürdüğü bildirilirken bölgede ilk kez beyin anjiyosuna başlandığı belirtildi. Yeni uygulama ile beyin damar hastalıkları, felç ve inme gibi kritik sağlık sorunlarına müdahale edilerek hastaların sağlığına kavuşturulmasının hedeflendiği kaydedildi. 78 yaşındaki Mehmet Göretaş da yeni uygulanan beyin anjiyosu yöntemiyle rahatsızlığından kurtuldu.
Yeni uygulama hakkında bilgi veren hastanenin Girişimsel Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Uygar Utku, "Hastanemizde ilk kez beyin anjiyosu yapılmaya başlandı. Mehmet amcamız da bu işlemi geçiren hastalarımızdan biri. Mevcut şikayetleri sonrası yapılan beyin anjiyosu ile sağlığına kavuştu. Şu an durumu gayet iyi, kısa süre içinde taburculuğunu planlıyoruz" dedi.
İnme ve beyin kanamalarına müdahale
Beyin anjiyosu işleminin, özellikle halk arasında inme ya da felç olarak bilinen beyin damar tıkanıklıkları ve beyin kanamaları için kritik bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çeken Dr. Utku, bu yeni hizmetin bölge için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi. Dr. Utku, "Tıkalı olan beyin damarlarını açarak hastalarımızın eski sağlığına kavuşmasını sağlıyoruz. Ayrıca, beyin kanaması geçiren hastalarda yarılan damarları kapatarak hayat kurtarıcı bir müdahale yapıyoruz. Bu işlem şu ana kadar bölgemizde olmayan, çok kıymetli bir işlem. İnşallah, bölge halkı için büyük bir fayda sağlayacak. Ne yazık ki artık 30’lu ve 40’lı yaşlarda da bu tür vakalarla karşılaşmaya başladık. Bu yüzden hem Kahramanmaraş hem de çevre illerdeki vatandaşlarımızın beyin sağlığıyla ilgili şikayetleri dikkate almaları çok önemli. Erken teşhis için mutlaka bir nöroloji uzmanına danışmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Beyin anjiyosu ile sağlığına kavuşan 78 yaşındaki Mehmet Göretaş ise "Doktorumdan Allah razı olsun. Beni kurtarmasını istedim. Eline sağlık şu anda çok rahatım. Hastalığım geçti gitti" diye konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
06Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
07Berlin'de Gazze'de şehit edilenler için sembolik anma: Alexanderplatz'a binlerce ayakkabı bırakıldı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor