MENÜ

Bilal Yıldırım’dan Malatya’da Ekonomi Ve Üretim Vurgusu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, Malatya’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında enflasyon, emekli maaşları, üretim politikaları ve faiz oranlarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah

Yayınlanma: 23 Şubat 2026 21:18 Güncelleme: 26 Şubat 2026 18:10
Bilal Yıldırım’dan Malatya’da Ekonomi Ve Üretim Vurgusu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, Malatya’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında enflasyon, emekli maaşları, üretim politikaları ve faiz oranlarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, Malatya’da düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa İl Başkanı Burhan Kılıç ve il yönetimi de katıldı.

İftar programının ardından konuşan Yıldırım, ülke ve Malatya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye’nin dünyada gıda endeksinin en yüksek olduğu ülkeler arasında olduğunu ve fiyatların her zaman arttığını belirten Yıldırım, “Son 4 yılda normalde küresel çapta gıda endeksi düşüşte gözükebiliyor ama Türkiye’de fiyat artışları devam ediyor. Biz Milli Görüş Hareketi olarak hep söylediğimiz bir şey vardır; önce üretim, ondan sonra istihdam ve daha sonra ihracat. Üretimin olmadığı bir ülkede enflasyonun bu seviyelerde olması normaldir. Üretimin hızlı bir şekilde hem gıdada hem bütün tarım sektörlerinde artması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Malatya ekonomisine de ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım,  özellikle tekstil fabrikalarının kentten ayrılmasının il ekonomisini olumsuz  etkilediğini ifade etti. Tekstildeki bu sorunu yıllar önce dile getirdiğini de ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım,  “Bakınız bundan 3-4 yıl önce biz Malatya’da ciddi bir sıkıntının olacağını o günlerden anlatmıştık. Demiştik ki 6’ncı Yatırım Teşvik Bölgesi’nden dolayı yatırımcılar Malatya’ya geliyor. Yalnız burada şöyle bir sıkıntı vardı; tekstil fabrikaları ağırlıklı olarak Malatya’ya geliyordu. Bir gün tekstilde sıkıntı olursa bu fabrikalar gidecek ve Malatya ekonomisinde ciddi bir sıkıntı olacak diye bunu ta önceden, il başkanıyken dile getirmiştik.

Bugün geldiğimiz noktada Malatya’da birçok tekstil fabrikası kapandı ve yatırımlarını örneğin Bangladeş’e, yurt dışına götürmek zorunda kaldılar. Bu da Malatya’mızın ekonomisini ciddi manada etkilemiş durumda. Tabii bu sadece Malatya’yla alakalı değil.” diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye’de ciddi manada bir enflasyon sıkıntısı yaşandığına da dikkat çeken Yıldırım, “Biliyorsunuz emekli maaşları neredeyse kirayı ödeyemeyecek seviyeye geldi. Emeklilerimizin gelirleri açlık seviyesinin çok çok altında. Bir tarafta ‘biraz daha sabredin’ deniliyor, bir diğer tarafta bir milletvekili ‘500 bin lirayla geçinemiyorum’ şeklinde açıklamalar yapılıyor. Böyle bir tezatın yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Biz bir an önce hükümetin özellikle emeklilere, memura, çalışana gerekli zamları vermesini ve gelirlerin açlık sınırının altında kalmamasını öneriyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi olarak emekliler için bayram ikramiyesinin 20 bin TL olması adına mecliste önerge verdiklerini de dile getiren Yıldırım, “Bayram ikramiyesiyle ilgili bir teklifimiz var. En düşük bayram ikramiyesinin 20 bin lira olması yönünde Meclis’e teklif sunduk. İnşallah hükümetin de bunu kabul edeceğini düşünüyoruz. İktidarın öncelikle israfı önlemesi gerekiyor. Ayrıca imtiyazlı holdinglere aktarılan vergi kaynaklarının affedilmesi uygulamalarının sona erdirilmesi ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ülkede bir çok tesisin özelleştirildiğini ancak elde edilen gelirlerin Türkiye’nin faiz giderlerini dahi karşılamadığını ifade eden Yıldırım, “Bunun için diyoruz ki ülkemizin bir an önce faiz belasından kurtulması gerekiyor. Gelişmiş ülkelere bakıyoruz, faiz oranları yüzde 1-2 seviyelerindeyken bizim ülkemizde yüzde 50 civarında faizler bulunuyor. Bu da yatırımcıların ülkeye gelip yatırım yapmasının önünde büyük bir engel olarak durmaktadır. Biz faizden uzak, üretime dayalı bir ekonomik modelin hayata geçirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

ETİKETLER: Bilal, Yıldırım’dan, Malatya’da, Ekonomi, Üretim
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Mersin'de değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Mersin'de değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Mersin'de, Vali Atilla Toros başkanlığında yapılan toplantıya vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, kamu kurumlarında yürütülen hizmetler ile bu hizmetlere ilişkin iş ve işlemler değerlendirildi. Ayrıca kent genelind

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten FSM Köprüsü’ne ABD bayrağı renklerinin yansıtılmasına tepki

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten FSM Köprüsü’ne ABD bayrağı renklerinin yansıtılmasına tepki

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü dolayısıyla kırmızı, beyaz ve mavi renklerle ışıklandırıldığı görüntülere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Dinç, “Bizler 15 T

Cizre’de zırhlı araç takla attı, 2 polis memuru yaralandı

Cizre’de zırhlı araç takla attı, 2 polis memuru yaralandı

Kaza konak mahallesi Silopi caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seyir halindeki polis aracı, önünde ilerleyen araca çarpmamak için sürücüsünün yaptığı ani manevra sırasında kontrolden çıkarak takla attı. Kazada araçta sıkışan 2 polis için o

Gazze'deki hükümet takibinden sorumlu başkan, yönetimin devredilmesine hazırlık amacıyla istifa etti

Gazze'deki hükümet takibinden sorumlu başkan, yönetimin devredilmesine hazırlık amacıyla istifa etti

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Acil Durum Komitesi Başkanı ve Hükümet Takibinden Sorumlu Geçici Başkan Muhammed Abdulhalık El-Farra, görevinden istifa etti. Hükümet Medya Ofisi bugün yaptığı açıklamada, Filistinli grupların, güçlerin ve sivil toplum kuruluş

Gaziantep'te yaz Kur'an kursu heyecanı: Hedefimiz Kur'an ahlakıyla yetişen bir nesil

Gaziantep'te yaz Kur'an kursu heyecanı: Hedefimiz Kur'an ahlakıyla yetişen bir nesil

Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz, büyük bir heyecanla beklenen yaz Kur'an kurslarının başlaması münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde yürütülen kursların ilk gününde caminin adeta

Afganistan, ekonomiyi canlandırmak için alüvyal altın anlaşmaları imzaladı

Afganistan, ekonomiyi canlandırmak için alüvyal altın anlaşmaları imzaladı

Afganistan, ekonomik aktiviteyi canlandırmak ve çok ihtiyaç duyulan istihdamı yükseltmek için alüvyal altın anlaşmaları imzaladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Çah Ab bölgesindeki Şul Dara ve Varçi sektörlerini kapsayan 10 yıllık imtiyaz an

Çin ve Rusya ortak deniz tatbikatına başladı

Çin ve Rusya ortak deniz tatbikatına başladı

Ülkenin doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Çindao'daki bir askeri limanda başlayan "Ortak Deniz-2026" tatbikatı için iki ülkenin donanmalarından oluşan görev güçlerinin yer aldığı ortak bir komuta merkezi kuruldu. Tatbikat üç aşamada gerçekleştirilec

İslam İnkılabı Rehberi Hamanei, Tahran'da son yolculuğuna uğurlanıyor

İslam İnkılabı Rehberi Hamanei, Tahran'da son yolculuğuna uğurlanıyor

İran'ın başkenti Tahran, ülkenin şehit lideri Hamanei için düzenlenen cenaze törenine ev sahipliği yapıyor. Resmî cenaze töreni başlamadan saatler önce yüz binlerce kişi, tören güzergâhındaki meydan ve caddelerde toplanarak liderleri Hamanei'ye son görevl

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30