Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Haziran 2023 - 12:57 Yorum: 0

3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde kadınlar el emeği ürünlerini bu pazarda satacak

3 bin yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan tarihi Frig Vadisi’nde Afyonkarahisar Valiliği tarafından yaptırılan ‘Kadın Ürünleri Pazarı’nda bölge sakini kadınlar yöreye özgü hamur işi, yumurta, süt ürünl...

3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde kadınlar el emeği ürünlerini bu pazarda satacak

3 bin yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan tarihi Frig Vadisi’nde Afyonkarahisar Valiliği tarafından yaptırılan ‘Kadın Ürünleri Pazarı’nda bölge sakini kadınlar yöreye özgü hamur işi, yumurta, süt ürünleri ve tatlı satarak hem aile bütçelerine katkı sağlayacak hem de kentin lezzetlerini tanıtacak.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından İhsaniye ilçesine bağlı Demirli köyüne yaptırılan Kadın Ürünleri Pazarı’nda inşaatında sona yaklaşıldı. Tek katılı olarak inşaatı devam eden pazarda yöreye özgü lezzetler ile birlikte bir çok hediyelik eşya dükkanı ve lokanta da olacak.
Devam eden çalışmalar ile ilgili konuşan Kadriye Şahin, pazarda süt ve süt ürünleri satacağını kaydederek, “Burada bölgenin yöresel ürünleri satılacak. Kendi el emeğimizle yapacağımız ürünler olacak. Köy sakinlerine gelir kapısı olacak, Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na teşekkür ederiz. Devlet Anamız bize yardımcı oldu” dedi.
Bir başka bölge sakini Dudu Şahin ise Vali Yiğitbaşı’na kendilerine gelir kapısı açtığı için teşekkür etti. Şahin, “Valimiz Demirli köyünün ve bizlerin kaderini değiştirdi. Elimizden geldiği kadarı ile köyümüzün ürünlerini tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan, inşaat çalışmalarının ay sonuna temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber