Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 14 Mart 2024 - 12:07 Yorum: 0

Bir koltukta iki karpuz taşıdı, hem turizmde hem de sanatta öncü oldu

Kuşadası’na ve Kuşadası turizm sektörüne yıllarını adamış ve birçok başarıya imza atmış İş İnsanı Selim Killi’nin çocukluğundan bu yana devam eden sanat aşkı, yıllar içinde bir sanat yolculuğuna dönüştü. Hem turizmde hem de sanatta öncü isi...

Bir koltukta iki karpuz taşıdı, hem turizmde hem de sanatta öncü oldu

Kuşadası’na ve Kuşadası turizm sektörüne yıllarını adamış ve birçok başarıya imza atmış İş İnsanı Selim Killi’nin çocukluğundan bu yana devam eden sanat aşkı, yıllar içinde bir sanat yolculuğuna dönüştü. Hem turizmde hem de sanatta öncü isim haline gelen Killi, bir yandan eserlerini sergilerken diğer yandan kendi sanat atölyesini kurdu.
Çocukluğunda bu yana sanatla iç içe yaşadığını ve iş hayatındaki başarısını da sanata olan tutkusuna borçlu olduğunu belirten Selim Killi, başarının sanatla iç içe bir yaşamda gizli olduğunu belirtti. "Gerek duygularımı ifade etmek, gerekse yoğun iş hayatının stresinden arınmak için kendimi bildim bileli resim yaparak rahatlar ve dinlenirim" diyen Killi, sanata olan bu tutkusunu ve birikimini profesyonel bir kariyere dönüştürdüğünü belirtti.
Yağlı boya resimler, desenler ve heykellerle dolu bir evi ve yaşamı olduğunu kaydeden Selim Killi, "Her daim sanatla iç içeyim. Hatta sanat, hayatımın öyle büyük ve süreklilik taşıyan bir yerinde ki sıradan günlük bir aktivite gibi her gün bir kağıt ve biraz boya kalemi ile resim yapıp saatlerce mutlu olup keyifli vakit geçirebiliyorum. İlk kişisel resim sergimi İzmir’de bir kültür derneğinde açmıştım. Türk Koleji’nde okuduğum yıllarda uluslararası resim yarışmasına katılıp Şile’de dünya 3.lüğü aldım. Daha sonra İzmir Resim Heykel Galerisi’nde de uzun yıllar çalıştım. O yıllarda başlayan sanat aşkım bugün kendi resim sergilerimi ve hatta kendi galerimi açmama öncülük etti" diyerek hayatta başarılı ve mutlu olmak isteyen herkesin sanatla iştigal etmesini tavsiye etti.
Kuşadası’nın önemli bir otelinde 2. kişisel resim ve heykel sergisi ile sanatseverler, turistler ve Kuşadalı’lar’ın büyük ilgi ve beğenisini toplayan Selim Killi sergi açılışında yaptığı konuşmada, sanatçı olabilmek için tek başına eğitim almanın kesinlikle yeterli olmadığı, öncelikle sanatsal düşünce yapısına yatkın ve bu konuda yetenekli olunması gerektiğini söyledi. Sanatın temelde son derece bireysel bir içselliğin dışavurum refleksi olduğunu belirten Killi, "Resimlerinde farklı teknikleri karma şekillerde kullanmayı seviyorum. Yağlıboya, suluboya, pastel, akrilik gibi tekniklerle, farklı boyutsal objeleri de resimlerine taşıyıp soyut, somut, 3 boyutlu olarak eserlerime daha farklı ve yönlü yorumlar getirmeye gayret ediyorum" dedi.
Türk dizilerine de resim yaptığını belirten Killi, Alaçatı’da açılacak sanat galerisine de 1 adet heykel hediye edeceğini ifade etti. Killi’nin sanat yaşamı boyunca biriktirdiği 400’e yakın eserinin bir kısmının yıl boyunca Orhan & Ayfer & Salih Killi Sanat Galerisi’nde 11:00-18:00 saatleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. Sanat Galerisi’nin ayrıca sanat söyleşileri, sergiler ve mini sanat aktiviteleri için de kullanıma açık olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber